Autor Téma: Multiplex 3 - zkušenosti (Ještěd, Krásné, Praděd)  (Přečteno 70528 krát)

Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re: Multiplex 3 - zkušenosti (Ještěd, Krásné, Praděd)
« Odpověď #105 kdy: 03. 08. 2011, 17:25:30 »
Dle webu CDG, totéž!

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re: Multiplex 3 - zkušenosti (Ještěd, Krásné, Praděd)
« Odpověď #106 kdy: 03. 08. 2011, 17:32:00 »
Je rozdil dobra SFN (GI > zvdalenost vysilacu, pripadne posunute casovani), spatna SFN (GI < vzdalenost vysilacu) a zadna SFN (nezavisle vysilace). Prvni nejak funguje, druhe je pruser (nefunguje na podstatne plose zejmena vne vysilacu) a treti je katastrofa (nefunguje navic na podstatne plose mezi vysilaci). Jestli je skutecnost ta druha nebo treti moznost tady nikdo z nas jak je videt nevi, slo me pouze o odliseni techto tri moznosti.


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re: Multiplex 3 - zkušenosti (Ještěd, Krásné, Praděd)
« Odpověď #107 kdy: 03. 08. 2011, 18:03:53 »
V případech Ještěd vs. ČH a OVA vs. praděd, platí samozřejmě třetí možnost! Jinak to ve vzhledu ke vzdálenosti a použitému GI ani nejde! Žádné posunuté časování (jak tomu bylo u Krašov vs. Svatobor) ještě za původních parametrů MPX3 do 03/2011 se zde uplatnit nedá! Takže "PASKVIL na entou"
Pokud by to v SFN bylo, ČRa-CDG by to v TZ uvedly! ČRa přece upozornily na možné problémy na území mezi TXy.


fanda t.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 73
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 3 - zkušenosti (Ještěd, Krásné, Praděd)
« Odpověď #108 kdy: 03. 08. 2011, 18:51:08 »
Pravděpodobně se ty kanály schvalovaly ještě když MUX3 jel v GI 1/4. Pak se změnily parametry, ale na kanály se zapomnělo a výsledek se dostavil...

ČRa by měly reagovat. A to buď změnit GI na 1/4 a FEC na 5/6, pokud chtějí zachovat kapacitu MUXu na 8 programů (podle mě velké oči) nebo lépe GI 1/4 a FEC zachovat 3/4. Pak by to fungovalo bez problémů.   

Paradox je, že pro Ještěd jsou volné kanály: 7, 26, 28, 31, 65.


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re: Multiplex 3 - zkušenosti (Ještěd, Krásné, Praděd)
« Odpověď #109 kdy: 03. 08. 2011, 19:08:12 »
pokud chtějí zachovat kapacitu MUXu na 8 programů

Pochybuji, že do toho kdy narvou 8 programů... Nemuseli to vůbec měnit z původního...

Citace
Paradox je, že pro Ještěd jsou volné kanály: 7, 26, 28, 31, 65.

No i když by se škrtla ta 65, že po tom pojedou data a škrtla se i ta 7...
Stále jim zbývá tedy 26, 28, 31...

I když by jeden byl plánovaný na nějaký lokální Mux a jeden třeba na nějaké T2, stále jim zbude jeden,
kde klidně ten Mux 3 být mohl... A dát ho tam a problémy nebudou...


« Poslední změna: 03. 08. 2011, 19:10:33 od José Brtník »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


rodier nemam

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 3 - zkušenosti (Ještěd, Krásné, Praděd)
« Odpověď #110 kdy: 07. 08. 2011, 13:04:08 »
zdar, prijimam signal z Bukove Hory (kanal 58 - prima, nova, barandov...atd)
Bohuzel Prima Love je na 55 a prakticky nesledovatelna.  cim to je? proc ji cpou na jinej kanal? podle jejich pokryti jsme primo ve prostred takze byy stim nemel byt problem.
 
Samozrejme na jejich webu v tech.helpu otrocky vsem melou ze "pokud vam sla public tv, tak vam pujde i love" coz samozrejme neni pravda, spousta lidi z cele cr jim tam nadava ze public jim selm, zatimco love ne.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 547
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 3 - zkušenosti (Ještěd, Krásné, Praděd)
« Odpověď #111 kdy: 07. 08. 2011, 18:07:15 »
Sice to v důsledku neznamená, že 100 kW kanálu 58 má 10x větší pokrytí než kanál 55 s pouhými 10 kW, ale nevhodná kombinace místa příjmu, antény a její instalace, popisovaný problém zcela jednoduše vysvětluje. A proč není Love také na kanále 58? Prostě se tam nevejde.

Podobná situace může být i v jiných lokalitách, ale spousta diváků z celé ČR tím samým problémem netrpí.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 485
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 3 - zkušenosti (Ještěd, Krásné, Praděd)
« Odpověď #112 kdy: 07. 08. 2011, 19:32:12 »
Ono se taky na K55 z Bukovky výkonem 10kW ERP dávno nevysílá....
DVB-T/T2: Černá hora (K26,28,31,45), Krásné (K26,28,34), Kojál, Praděd, Klodsko (K25,33,37,42,46), Andrlův chlum (K21), Sněžné jámy (K24,30,47), RS5 Litomyšl (K35).
DAB: Teleko Černá hora 5D, ČRo 12C+12D


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 547
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 3 - zkušenosti (Ještěd, Krásné, Praděd)
« Odpověď #113 kdy: 07. 08. 2011, 20:14:15 »
To je tak, když se nevezme ten správný zdroj. Sorry....
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re: Multiplex 3 - zkušenosti (Ještěd, Krásné, Praděd)
« Odpověď #114 kdy: 08. 08. 2011, 13:38:13 »
To je tak, když se nevezme ten správný zdroj. Sorry....

Tak tohle náhodou vím, protože Buková hora mi jde na chalupě. Takže, když to mělo 10kW tak to nešlo a když to srovnali s prvním a druhým muxem na 100kW, tak už to šlo. Zde na DZ je správně uvedeno 100kW. Ale kupodivu na webu českých Radiokomunikací mají uvedeno stále to staré číslo 10kW. Ale chyby na tom webu ČRa se jen zde propíraly minimálně 3x, takže ten web asi nejde brát moc vážně, tedy s aktualizacemi se tam zásadně nikdy nepředřou.

« Poslední změna: 08. 08. 2011, 13:40:07 od José Brtník »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re: Multiplex 3 - zkušenosti (Ještěd, Krásné, Praděd)
« Odpověď #115 kdy: 08. 08. 2011, 14:04:33 »
... Ale kupodivu na webu českých Radiokomunikací mají uvedeno stále to staré číslo 10kW. Ale chyby na tom webu ČRa se jen zde propíraly minimálně 3x, takže ten web asi nejde brát moc vážně, tedy s aktualizacemi se tam zásadně nikdy nepředřou.
"Ústí nad Labem    Buková hora *plný výkon    09/2009    01.10.2009    55    100    H    3 "


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re: Multiplex 3 - zkušenosti (Ještěd, Krásné, Praděd)
« Odpověď #116 kdy: 08. 08. 2011, 14:23:02 »
Hehehe... Dobrý, tak jsem se na konec díval blbě i já... Oni tam mají ty čísla obě !
Jenže koho by napadlo, že mají jedno, spuštěno 15.12.2008, pak Brno, pak Č.B.,pak Sušice, pak to druhé současné, plný výkon spuštěno 1.10.2009... Hehehe... Takže jsem tedy taky nalítl na ten jejich nepodařený vtípek... Každý samozřejmě zhlédne tu první Bukovou horu a ani ve swnu ho nenapadne, že čtvrtá položka pod ní, je další Buková hora...

« Poslední změna: 08. 08. 2011, 14:35:53 od José Brtník »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 3 - zkušenosti (Ještěd, Krásné, Praděd)
« Odpověď #117 kdy: 08. 08. 2011, 17:12:01 »
 :)
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 3 - zkušenosti (Ještěd, Krásné, Praděd)
« Odpověď #118 kdy: 08. 08. 2011, 20:26:25 »
Kleť nu NE jede  :'(
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 3 - zkušenosti (Ještěd, Krásné, Praděd)
« Odpověď #119 kdy: 08. 08. 2011, 20:30:04 »
Praha taky NE  :'(
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)