Autor Téma: Prima family  (Přečteno 9281 krát)

Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Prima family
« Odpověď #30 kdy: 31. 12. 2011, 17:41:16 »
Bravo pánové. Konečně jste se shodli na tom že důvod toho přelaďování není technický ale právní.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Prima family
« Odpověď #31 kdy: 31. 12. 2011, 18:08:34 »
Máte snad pocit, že jsem se někde byť jen náznakem zmínil, že důvod změny pozice v MUXu 2 pro tv Prima-Family je technický? Ani náhodou! Jinak řečeno - Prima Family zcela jistě mohla vstoupit do MUXu 2 se shodným ID. Ale jak už jsem psal - dění kolem nás zdaleka není generováno pouze technickými souvislostmi nebo technickými možnostmi.  Mnohdy hraje hlavní roli zcela jiná příčina, třeba i (zdánlivě) dobře ukrytá...


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Prima family
« Odpověď #32 kdy: 31. 12. 2011, 18:44:00 »
Já naprosto souhlasím.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Milan Pantůček

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 129
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Prima family
« Odpověď #33 kdy: 31. 12. 2011, 19:15:43 »
Citace
Proboha proč? To nestačí změnit logo a název stanice?

Ano, stačilo by to, ale ČTÚ trval na jiném identifikátoru a proto nastane šílený chaos, až lidem 1.1. nepůjde Prima. Anténáři prý o půlnoci vypínají telefony, protože to bude fakt jízda :)
Co s tím mají společného anténáři? Stačí naladit přijímač podle návodu.


Martin Fred

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 22
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Prima family
« Odpověď #34 kdy: 31. 12. 2011, 19:38:52 »
No nejspis proto ze ve spouste domu je do STA digital prevadeny do analogu. Aspon co vim tak tady v Ostrave se to praktikuje casto...

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Prima family
« Odpověď #35 kdy: 31. 12. 2011, 20:00:49 »
No nejspis proto ze ve spouste domu je do STA digital prevadeny do analogu. Aspon co vim tak tady v Ostrave se to praktikuje casto...

To je pravda, takto se to často praktikuje. Čili to znamená, že zítra v takto koncipované STA přestane hrát Prima a nebude hrát ani Prima Family, dokud někdo nepřeladí centrální STB. I u nás jsme STA takto upravovali, aby někteří nemuseli kupovat až tři STB, avšak současně jsou do nových rozvodů připojeny všechny CZ muxy rovněž přímo. Takže už jsem dneska v domě starším lidem, co již mají televizor s digitálním tunerem, Primu-Family přelaďoval na obvyklou pozici nynější Primy. A domácnosti pouze s CRT televizory holt budou muset počkat.  :)


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Prima family
« Odpověď #36 kdy: 31. 12. 2011, 21:46:52 »
Je legrační, když se někdo brání vysvětlení a ještě tvrdí, jak tomu rozumí, i když to vypadá na pravý opak.
Jak tu psali předemnou, tak ČTÚ v tom svoji úlohu hraje. A proč, že nová stanice není na pozici staré, když vlastně stará zanikne. Je to především z důvodu tzv. právní čistoty. Nyní nikdo například nemůže namítat, že Prima family je nástupnickou stanicí Prima TV. Zatímco, kdyby v MUXu přebrala hodnoty a nezískala zcela nové, tak by se to namítat dalo. A s tím souvisí možné soudní spory.
Nic bych za to nedal, že samo vedení Primy to tak chtělo, aby se "odstřihlo" od staré Primy a do budoucna měli klid (od sporů a soudů)
Nemůžu si pomoct, ale už to líp popsat neumím a ten kdo to nechce chápat, tak ať aspoň ostatní neuráží. Daný úředník dělal svoji práci a nemyslel na to, že bude fajn, že se bude přelaďovat  ;)
Ano tak nejak to bude. Z pohledu divaka jde o proste prejmenovani komplikovane jinak zbytecnym preladenim (zmenou SID). Z pohledu Primy jde o novy program a Prima dela vse pro to aby to tak vypadalo. Proste tim krokem si Prima neni od zacatku jista a tak se pojistuje jak to jde. At uz ma pravdu Prima nebo regiony, na preladovani je mozne kritizovat predevsim to, ze je to narychlo a site horkou jehlou a z pohledu divaka zmatecne. Viz treba dnesni upoutavky na porady v novem roce jsou stale pro Primu a ne pro Primu Family. Taky si myslim, ze za novym SID stoji predevsim Prima. Krome CTU a Primy je tu vsak jeste jeden subjekt - operator site - CRa.
Citace: CTU?
Úřad na žádost operátora vysílací sítě, podle článku 3 odst. 4 tohoto opatření obecné povahy a uvádí ji v přehledu všech service_id v databázi podle článku 5 tohoto opatření obecné povahy.
Jeste tu nekdo psal, ze na Prima Family jede uz EPG, ja ho tam ale nevidim.
Edit: Od rana uz EPG na Prima Family jede.
« Poslední změna: 01. 01. 2012, 15:27:10 od ivovi »


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:Prima family
« Odpověď #37 kdy: 01. 01. 2012, 12:00:15 »
Hlavně ta změna mohla klidně proběhnout zítra, pozítří nebo za tejden, není snad žádnej důvod to mastit zrovna na Novej rok, protože licence k programu se dá vrátit k libovolnýmu datu. Na Primě mají asi nějakýho génia, kterej to takto zprasil  ::)


kubisek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 54
    • ICQ komunikátor - 125931103
    • MSN komunikátor - kubistap@hotmail.com
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Prima family
« Odpověď #38 kdy: 01. 01. 2012, 17:28:53 »
Hlavně ta změna mohla klidně proběhnout zítra, pozítří nebo za tejden, není snad žádnej důvod to mastit zrovna na Novej rok, protože licence k programu se dá vrátit k libovolnýmu datu. Na Primě mají asi nějakýho génia, kterej to takto zprasil  ::)
No ona se hlavně RTA nechala slyšet, že by ráda od nového roku využila ty své 3 hodiny denně, takže to byl asi hlavní důvod.
--
Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:Prima family
« Odpověď #39 kdy: 01. 01. 2012, 17:41:39 »
A to by něčemu vadilo? Když to spolu vydrželi tak dlouho, tak těch pár dní by nikoho nezabilo taky.


Martin Fred

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 22
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Prima family
« Odpověď #40 kdy: 01. 01. 2012, 17:52:03 »
No jasne ze by to vadilo, kdyz se misto 20 minut denne chteli pripojovat na 3 hodiny...

Jinak uz to stihl okomentovat i muj "oblibeny" autor: http://www.ceskamedia.cz/article.html?id=419161  :D


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:Prima family
« Odpověď #41 kdy: 01. 01. 2012, 18:23:59 »
Vadilo by to dlouhodobě, ale určitě ne pár dní. Koneckonců by stačilo tu změnu udělat zítra ráno (dneska se regiony nevysílají) a nebylo co řešit. Ale na Novej rok ráno chtít po lidech, aby si ladili televizory nebo vsázet na to, že anténáři budou celí bez sebe jezdit kdesi po STA a něco přelaďovat, to může napadnout jenom vola  :P