Autor Téma: Evolve DT 3010 HD Scorpio & Di-Way 100 HD  (Přečteno 6624 krát)

Max Wolf

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
Evolve DT 3010 HD Scorpio & Di-Way 100 HD
« kdy: 21. 06. 2011, 22:23:47 »
Který z těchto dvou přijímačů je kvalitnější popř. jaký je mezi nima rozdíl ?  8)

Reklama

• Stálý člen

Libor Seznam

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Re: Evolve DT 3010 HD Scorpio & Di-Way 100 HD
« Odpověď #1 kdy: 22. 06. 2011, 07:34:07 »
Rozdíl je i v tom, že Scorpio přehrává z USB flash disku většinu multimediálních formátů včetně DivX, což o 200,-Kč levnější Di-Way neumí. Zadejte si na Atoselektro porovnání a můžete posoudit.

Miroslav Kuzník

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 22. 06. 2011, 19:45:49 »
Scorpio je skvělý stroj

Petr Š.

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 24. 06. 2011, 12:43:57 »
Scorpio mám. Je to možná skvělý stroj, ale potřeboval mnohem lepší firmware, který se teď objevil až snad po roce. Problém ovšem je, že po instalaci nového firmwaru mi přestal přehrávat staré nahrávky v menu PVR. Jde je sice vyhledat a přehrát v menu Film, ale tam zase nejdou smazat, to je taková veselá drobnost :-)
Zatím jsem ten nový firmware dostatečně nevyzkoušel, mám ho pár dní, takže jestli opravili všechny staré chyby netuším. Tu s tím mazáním souborů tedy ne.

Miroslav Kuzník

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 24. 06. 2011, 18:32:14 »
nahravky z PC vždy byly v menu Film a nešly smazat.Vymaz jen v PC.

Reklama

• Stálý člen

Hans_88

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 25. 06. 2011, 09:29:51 »
S nejnovějším firmware je Evolve Scorpio opravdu povedený přístroj. Snad jediné, co bych mu vytknul je neschopnost přehrát DTS audiostopu používanou hlavně v HD filmech. Jinak běžná avi a mkv zvládne bez problému, poměr stran už podává korektně, záznam TV vysílání rovněž bez problému. Co chtít víc ... Škoda toho DTS, pak by neměl chybu.

Honza Novák

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 24. 07. 2011, 22:16:01 »
Mám Evolve Scorpio asi týden. Nahrál sem na něho nejnovější software. Chtěl bych se zeptat. Když si zmáčknu červený knoflík, aby to nahrávalo, dá se nějak určit délka nahrávání? A za druhé - dá se při nahrávání pohybovat v nahrávce? Tyto dvě vlastnosti jsem měl na všech svých STB a trochu mi to chybí. Ne moc, ale chybí. Jinak bych Evolve neměl, co bych mu vytknul. Děkuji

Milan Pantůček

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 25. 07. 2011, 22:57:48 »
Scorpio mám. Je to možná skvělý stroj, ale potřeboval mnohem lepší firmware, který se teď objevil až snad po roce. Problém ovšem je, že po instalaci nového firmwaru mi přestal přehrávat staré nahrávky v menu PVR. Jde je sice vyhledat a přehrát v menu Film, ale tam zase nejdou smazat, to je taková veselá drobnost :-)
Zatím jsem ten nový firmware dostatečně nevyzkoušel, mám ho pár dní, takže jestli opravili všechny staré chyby netuším. Tu s tím mazáním souborů tedy ne.
Konečně je zde někdo se stejnou zkušeností.
Kvůli nemožnosti přehrání starých nahrávek jsem se obrátil na technickou podporu Evolve. Tvrdili ale, že chyba je na mé straně. Podle mne je však problém s různou délkou a strukturou souboru info.ini., který je umístěn ve složce každého záznamu.
Na druhý dotaz odpověděli, že soubor info.ini k ničemu není a lze jej smazat. To sice platí pro přehrávání záznamů na PC, ale v STB nelze záznam bez uvedeného souboru přehrát.
Tak jsem zkusil nahrát SW ze sekce FAT. Staré nahrávky šly opět přehrát, ty nové ukazovaly nesmyslnou délku záznamu 90-x hodin (kde x je skutečná délka záznamu), někdy se přitom přístroj zcela zablokoval. Zřejmě je to dáno tím souborem info.ini.
Porovnáním čísla FW jsem ale zjistil, že zmíněné FAT SW má označení 207331.00205.1 (uvedeno datum 5.2.2010), ale moje původní FW (kteréžto záznamy nelze přehrát ani jinde otevřít) mělo označení 207331.00225.1 (přístroj jsem zakoupil 24.11.2010).
V sekci FILM stávající nahrávky přímo otevřít nelze, neboť jsou uloženy ve složce PVRRECORD ve složkách, obsahujících soubory ve formátu TS a zmíněný soubor info.ini. Je možno je ale zkopírovat do jiné složky a potom je v sekci FILM otevřít jako multimediální (TS) soubor.

Filip Heczko

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 06. 08. 2011, 21:19:43 »
Taky jsem se rozhodnul pro Scorpio. Před chvílí jsem ho uvedl do provozu, takže moc zkušenosti s ním nemám. Dálkové ovládání funguje docela dobře(zkoušené i starší baterky a pokud míříte přibližně na přístroj, tak by neměl být problém) Citlivost tuneru taky celkém dobrá, řekl bych skoro srovnatelná s Mascom 530T. K nahrávání apod. jsem se ještě nedostal. Teď bych potřeboval zaktualizovat firmware. Ten na stránkách Evolve z 15.6.011 je nejnovější, nebo jsou i nějaké jiné verze?

Miroslav Kuzník

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 06. 08. 2011, 23:01:21 »
Verze z 15.6 je poslední.Dobrá volba budete spokojen.