Už jsem to zde rozebíral, ale já to klidně zopakuji. Není mi přesně známa struktura rádií ERF. Nechť si to ten,kdo to potřebuje vědět, někde dohledá... Ale osobně velice dobře znám a pamatuji, ještě z analogového vysílání na Astře stanici ERF 1 a stanici ERF 2. Jednička byla taková strohá, obyčejná. Dvojka byla tvořena za účelem oslovení mladší generace, tedy hodně folku, popu apod.
V digitálním vysílání na Astrách DVB-S nejsou nebo o nich nevím.
/ Jo tak tam jsou
http://www.erf.de/1212 /
Před 1.8.2011 byly v celoněmeckém multiplexu DAB+ avízovány 2 stanice. A to ERF a ERF Pop, Toto rozložení by mohlo určitým způsobem odovídat původnímu rozložení na analogové Astře.
Ovšem nestalo se tak. Od 1.8.2011 tam od samého začátku od první chvíle působila stanice ERF.
Ovšem po určité době se její identifikace změnila na ERF Plus. Tedy místo ERF bylo ERF Plus.
Nevím zda ERF Plus je nějakým speciálním digitálním hybridem nebo kompromisem mezi ERF a ERF POP. Něco třeba jako je ČT HD vlastně výtah z ČT 1, ČT 2 a ČT 4 Sport. To si musíte zjistit někde na webu ERF.
http://www.erf.de/6477-DAB%2B.html?reset=1Toto je pouze popsání toho, co vím já a co jsem viděl a zažil se stanicemi ERF. Více nevím.
Zdá se, že ta rádia mají 4. Přičemž avízována byla ERF a ERF POP a je tam ve skutečnosti ERF PLUS.
Ještě to prodrbu tedy 1x i když jsme to zde už asi 2x zdrbli.
V této chvíli už nic v celoněmeckém muxu neočekávám, domnívám se, že 19 stanic je až až.
Ale znovu tedy proberu všechna možná i nemožná jména.
Vše, co bylo řečeno, že tam bude, tam je, mimo následujících:
Měl tam být ještě tedy jeden kánál z kanálů ERF, ten tam není, místou dvou, je tam jen jeden.
Mělo tam být rádio LITERA, tedy jen asi o 40kbits/s obdoba slovenského radia Litera.
Bylo to dosti kritizováno, že to tam má být.
Mělo tam být nějaké techno radio s názvem RemiX.
A mělo tam být něco s názvem Gold, což jsem si dohledal, o co jde, v zájmu, zda náhodou nemá jít o oldies a nemělo, měly to být takové ty prostonárodní nationale schlagery, tedy něco, co celkem nesnáším, jak českého, tak i německého. To bylo vše o čem se kdy mluvilo. Osobně se domnívám, že nic dalšího už tam zařazeno nebude. Možná maximálně ta LITERA. Ale spíše ani ona ne. Uvidíme. V této chvíli nic nikde avízovaného není.
Co se týče BAVORSKA, tam je situace zcela jiná. Tam trvá upozornění na zařazení 4 dalších stanic. RT 1 in the mix, Absolut Relax, Antenne Bayern a Antenne Bayern Info Digital. Přičemž Antenne Bayern je mi celkem dobře známa. Ostatní neznám.