Ještě jedna věc k tomu Bavorsku. A nechce se mi hledat patřičné citace i když zde jsou, tak to jen volně opíši, snad to bude pochopitelné...
Pokud u čtenáře Pamětníka dělal rozdíl nastavení antény na HB a nastavení antény na HL rozdíl 20° a oněch 20° mělo takový vliv, že se signál muxu Bayern 1 z HB, prakticky nezměnil, protože je dostatečně silný a signál z HL se markatně zlepšil, takže se mux BR Bayern 2 stal poslouchatelným. Lze samozřejmě předpokládat, že přibližně totéž se stane i v Plzni u p.Mouca, pokud by takto s anténou hnul, samozřejmě tedy v úhlu pro Plzeň, který bude trošičku jiný.
Ovšem, protože mux BR Bayern 2 má být dán i na HB, považoval jsem to dosud za bezpředmětné... Jenže netušil jsem, že může být tak obrovský rozdíl v příjmu muxu BR Bayern 2 z HL a celoněmeckého muxu z HL... Tedy domníval jsem se, že p.Mouca nechytá HL, ale něco jiného... Ovšem po zkušenosti čtenáře Pamětníka jsem přesvědčen, že chytá HL....
A v tom případě se význam mění. Tedy pak ten význam nastavit anténu přímo na HL zde odůvodněný je. Tedy lze s 99% jistotou předpokládat, že muxu Bayern 1 z HB se nic nestane... A mux BR Bayern 2 se stane poslouchatelným, tedy dostane se na úroveň nějakého toho příjmu / i když by to bylo třeba jen jako u mne ten celoplošný ráno a večer / ale, co víc, díky mně, do té doby nepoznané, zkušenosti čtenáře Pamětníka, rozdílu v příjmu muxů, je pravděpodobné, že se načte a možná bude někdy hrát i ten mux celoplošný....
Takže za těhle nových poznatků bych asi doporučil to natočení na HL provést...