Od nepaměti bylo možné na jižním okraji Prahy přijímat analogové TV vysílání z Hoher Bogenu na 28 kanále.
Potvrzuji. Nebo respektive takto. Nevím čemu říkate jižní kraj Prahy, ale vím, že to chodilo naprosto v pohodě v Sobíně, Zlíčíně, Stodůlkách... Výše postavených místech Motola a dokonce jsem mám dojem znal někoho, kdo to chytal až na Smíchově. Tedy na západě Prahy. Též chodilo špičkově VKV a to jak na yaginu, tak i na proutek přijímače, dokonce i na autorádio, kdy to vypadlo až, když se dojelo za tank na Újezd... No a chodilo to i dole na Jižním městě. Když jsem byl u rodičů, ten západní okraj. Pokusil jsem se zachytit DAB / ale jen na proutek přijímače, žádnou anténu ani zesilovač jsem neměl k dispozici a to nešlo ani to neťuklo-Bavoráci. / takže jsem jen vyzkoušel pražský okruh na Teleko, tedy kdy od plzeňské dálnice až po výpadovku na Liberec hrálo přes celou Prahu při jízdě Teleko super.
Zda bylo vypnuto vysílání z HB na kanále 7, to by mohl potvrdit někdo z blízkého pohraničí, třeba Štěpán, nebo ještě lépe pan Rácz.
Poslední, co tu p.Racz psal bylo, že to zatím běží souběžně, a to bylo 18.10.2011 což tak obvykle bývá, že to nechávají tak 14 dní nebo tak. O vypnutí jsem ještě nikde nic nečetl, takže se domnívám, že to zatím ještě běží. Tedy i 7 i 42. Naposledy se tam. ale makalo 20.10.2011 a nevím, co tam dělali...
Tak asi už ne, teď se hrabu po německých webech a tam píšou, že HB už jede na plný výkon 100kW jen na 42. / Jel zpočátku na 42, jen těch 25kW, co měl na 7 ./
Ale 7 by měla jet stále na HL o 25kW. Tam by to mělo jít teď ještě souběžně. A to až do 12.12.2011 pak by měli tu 7 už vypnout i tam.
Ovšem do konce října by měli srčit na HB ten druhý mux DAB a to se zatím neděje. No ještě mají 10 dnů..
I když pro mne je nyní priorita tahle změna
http://www.digizone.cz/clanky/cechy-budou-mit-brzy-novy-digitalni/ tedy odhadoval jsem zda dříve Teleko DAB nebo Sasko DAB nebo Polsko DVB-T nebo kdo... A sice mne napadlo, že RTM by mohlo v listopadovém termínu, tedy ukončení té slávy něco takového podniknout... Ale dával jsem tomu hodnověrnost tak 10-30%...Ale hele na ně, oni fakt příjemně překvapili a je to tady. Čímž pádem teď jsou u mne Němci až na druhé koleji, to jsem fakt zvědavý jestli tahle regionálka nám tady 1.11.2011 naběhne...