Mam ze sebou ctyri hodiny pokusu, flesovani, nahravani.. Co jsem videl mam i nafocene a natocene. Pak to sem sepisu. Jen mi vrta hlavou, jak to mohlo naladit sunshine live.
Možné to samozřejmě je. To je právě přesně to o čem mluvím a co se stávalo u těch přijímačů DVB-S a domnívám se, že zde to bude podobné.
Pokud se podíváme na velikost Evropa 1.04 a Evropa 1.05 tak není stejně velká. To znamená, že něco tam není. Víme, že Evropa 1.05 má bug a nebere to pak kanály 5 a 6. Ale víme, že umí DAB+.
Víme, že když se nahraje po 1.05 ta 1.04 tak DAB+ zůstává v činnosti, ale bug nezmízí tady 5 a 6 to dál nebere. Ovšem objeví se názvy nahrávek, které dříve nebyly vidět a zmízí zbytečné formátování disku.
Domníváme se, že žádný z asijských softů neumí DAB+, ale je možné, že se vrátí příjem 5 a 6 kanálu.
Je tedy teoreticky možné, že když by se nahrála asijská 1.21, tak že se obnoví funkce přepínání lokality pásem Čína-Korea-Evropa a začne to v evropské poloze brát 5 a 6.
A je možné, že když na ní se dá evropská 1.04, tak že toto přepínání a příjem kanálů 5 a 6 zůstane zachováno a v činnosti a přidá se DAB+ a to je tak nějak žádoucí stav nebo-li to, co se od toho chce.
Tedy z nahrávání softů do přijímačů DVB-S mám mnohaletou zkušenost, že přijímač se choval jinak a měl jiné schopnosti za situace, kdy se do něj nahrál soft xx na soft yy anebo za situace, když se nahrál soft xx na soft zz. A právě šlo vždy o to najít tu správnou a nejlepší kombinaci.
Tedy například vědět a ověřit, že by základ byla třeba Asie 1.21 a na ní evropská 1.04. Pouze hypotetický přiklad. Uvidíme k jakému poznání dospějete. Možná to nebudou jen tyto 4 hodiny, ale další a další 4 hodiny.
Ale řekl bych, že proto zde byla v podstatě vyrobena tato diskuze a toto je její hlavní účel. Tedy zjistit, co s čím sedí aby to fungovalo, co nejlépe.
Čistě teoreticky je také možné, že by bug s kanálem 5 a 6 byl v 1.04 a ta 1.05 ho jen neumí opravit, protože o něm nevěděli. Je tedy také možné, že pokud by asijská 1.21 bug opravila a na ní se dala 1.05 tak že by to fungovalo konečně správně.
Dokonce jsem někde zaznamenal větičku, že snad DAB+ by měla umět už evropská 1.02, ale zase tam u toho bylo, že když ji tam dal, tak mu přijímač zamrzal při startu a že to byla vlastně nějaká beta verze.
Zásadní problémem tohoto všeho je, že se jedná o léta 2007 a 2008 a ty informace a softy jsou prakticky nesehnatelné. Což velice nepřijemně komlikuje situaci. No, jsem zvědavý k jakému poznání dojdete.