Tak protože zítra má zase chcát a chcát...
A to až snad do víkendu.... Došel jsem k názoru, že jediná možnost je dnes.
Odebral jsem se tedy na Ještěd.
Prvně se aktualizoval Mux Teleko z Prahy Strahova o 2,5kW a Volná kapacita 2
se vyměnila za Radio Proglas +.
Pak jsem spustil automatické ladění. Naladilo se celkem 36 stanic. Ovšem je nutno odečíst těch 9 stanic Teleko, tedy včetně Volné kapacity a co už tam bylo a co hraje ve 100% kvalitě i za pohybu.
Takže nových německých se naladilo 27. Ovšem přijímač Teleko proladil znovu, takže opravdu uvedl 36 kusů.
Naladil se tedy celý Mux Německo o 10kW z Drážďan.
A buď byly lepší podmínky, nežli při minulých dvou pokusech nebo se to před tím nějak zaseklo,
na tom Teleku, to vždy začalo hrát a přestalo ladění, čert ví.
Ale nyní, jak se naladilo to Německo, tak se naladil i celý ten Mux Sasko o 1kW z Drážďan.
/Prý jsou mimořádné DX podmínky, tak jestli to může mít vliv i na tohle ?/
Takže, jak již jsem uvedl Mux Teleko z Prahy má na Ještědu 100% kvalitu a taktéž Mux Německo o 10kW
z drážďanské televizní věže. To je 100%, hraje i za pohybu, všechny stanice, zcela bez problémů.
U Muxu Sasko o 1kW je ta kvalita nižší, dle bargrafu atd. asi tak 75%, nic méně všechny stanice též hraly dobře a bez problémů, jen už to bylo citlivější na otáčení po stole a pohyb atd. To už bylo schopné zcela vypadnout a nejít. Ovšem zároveň i jít skvěle bez potíží, dle toho, kam a jak se to dalo. Zatím co Muxu Teleko a Muxu Německo nevadilo nic.
Ač jsem tam ztrávil několik hodiin. /Asi tak 2 a půl. /
Nepodařilo se mi udělat žádnou fotografii, protože tam prostě neuvěřitelně pálilo slunce a nebylo čím,
a jak to zakrýt a kam zalézt do stínu atd...
Až dole na parkovišti jsem se pokusil o jednu v autě, je to sice otřes, nic méně ji sem dám.
Tam už byla situace diametrálně odlišná. Mux Sasko tam nešel a neměl tam už ani %.
A Mux Německo tam měl tak asi jako ten Mux Sasko nahoře. Tedy asi těch 75%.
Nic méně hrálo to tam. Ještě ke všemu jsem pitomec vyfotil stanici, co má v názvu FM. Nic méně jedná se opravdu o DAB+. Ale měl jsem jí tam neboť, tam hráli v danou chvíli nejrozumněji, tedy nějaká stará Blues.
/...když by jste pátráli, co se to tam odráží za potvornost, tak to jsou dveře od auta.../
Závěrem jsem zjistil, že o tom přijímači taky ještě všechno nevím, protože až teď jsem přišel na to, že nemusí být stanice seřazeny podle abecedy, napříč muxy a jazyky, ale, že jdou také automaticky seřadit podle Multiplexů, v kterých jsou. Tedy mimo řezaní dle abecedy jsou tam ještě k dispozici dvě další řazení, včetně řazení podle muxů a též možnosti vymazání.
Jinak, když už jsem tam byl, tak jsem si tam ještě jen tak pro radost a z legrace chytil na FM Country rádio a Radio 1.
Takže to je tak asi všechno, prostě tímto potvrzuji, že Drážďany jedou jak z praku.
Otázkou je, zda tam chodit ještě v řijnu, když jsem ten mux Sasko na konec chytil i s tím jedním kilowatem ?
No a závěrem lze říci, že mi to stejně prakticky nijak nepomůže, je sice hezké, že tu po kopcích budou mastit dva německé muxy a jeden český, ale stan si tam stavět nebudu, že...
/ V bytě samozřejmě nejde nic a všechny stanice získaly hbitě otazníky.../
Takže stejně v domácnosti to bude použitelné až bude Teleko na Ještědu a Sasko na Löbau.
Neboť pro nás jsou klíčové tři vysílače Ještěd, Löbau a Jeleni hora. A co není na nich, jako by nebylo.
Jinak v tom Sasku aby se prase vyznalo. Teď jede 12A Drážďany o 1kW
Ale jsou tam nějaké Muxy označené
Sasko 1 - 9B - tohle má uvedené Drážďany o 10kW a zapne se nejpozději 10/2011
V této skupině je uvedený i Lobau, ale u zapnutí bez data
Sasko 2 - 11A tohle má taky uvedené Drážďany 10kW bez data
Sasko 3 - 9A - tohle má také Drážďany 10KW bez data
Sasko 4 - 9D - tady není uvedeno nic
Sasko 5 - 12A - tady také není uvedeno nic
A na víc jsou tam další Drážďany na 9C u nich je označení Regional/Lokal a má to zase 10kW.
Tím jako chtějí říct, že někdy má být v Drážďanech 6 Muxů, či co ?
Oprava s tím celoněmeckým 7.
?
Jinak ten poměr 9 českých a 27 německých mi cosi připomíná...
V DVB-T tu také bylo 4x ČT a 12 kousků německých.
Je to stejný poměr, že ?
Za 3 roky ! Se to srovnalo.
Tedy jestli se to povede, bude tu koncem tohoto roku 13 českých v DVB-T.
Mám tedy realně za 3 roky očekávat 27 českých rádií v DAB/DAB+ ?