Autor Téma: STB DVB-T s perfektním ovládáním  (Přečteno 19917 krát)

Miroslav Kuzník

• Závislák
    • Zobrazit profil
Re: STB DVB-T s perfektním ovládáním
« Odpověď #15 kdy: 08. 07. 2011, 20:11:50 »
Na těch přistrojich je made in Germany .Technisat už žije jen z nazvu.Technisat bych nekoupil už kvuli vzhledu/trabanta/

Reklama

• Stálý člen

Jaroslav Syrový

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 08. 07. 2011, 22:15:30 »
Tam už "made in Germany" není a zřejmě ses s těmi polskými šunty ještě nesetkal. Já bohužel ano. A kupovat něco kvůli vzhledu, tak to sorry, ale to dělá jenom naprostá lama. Ten kdo tomu rozmí, tak sáhne po kvalitě vnitřku.

Miroslav Kuzník

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 08. 07. 2011, 22:59:54 »
P.jAROSLAVE že Technisat už není co byval ví každy lama a vzhledově je dobrý tak pro Kongo.Že se DigyboxxT4 vyrabí v Polsku ve firmě Technisat čímž je šunt.
« Poslední změna: 08. 07. 2011, 23:04:54 od Miroslav Kuzník »

Leopold Skřivánek

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 09. 07. 2011, 09:36:17 »
Není co býval, to je pravda. I když třeba ISIO je pořád z Německa. Ovšem řešit vzhled je fakt mimo mísu, což ale bohužel docení jenom znalci a ne laikové, kterým stačí ke štěstí barevná blikátka a další nesmysly, a že jim to neustále tuhne a musí stále shánět nějaký firmware, aby se to vůbec rozjelo, je pro ně vedlejší.

Miroslav Buček

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 10. 07. 2011, 09:15:14 »
Díky všem za názory, pozorně jsem je přečetl a upřesnil bych moje požadavky. TechniSat opravdu ne, už jen k vůli vzhledu jak někdo trefně píše Trabanta :-) Jak jsem tak četl diskuze, tak to bude asi oříšek, renomované firmy prostě STB nevyrábí.

Moje přesnější požadavky jsou tyto:
Na jedno tlačítko zobrazení listu stanic u kterého je název aktuálně vysílaného programu s tím, že na pozadí běží aktuální kanál.
Další požadavek je přehledný program, kde na horizontální ose je čas a vertikální jsou poskládané programy.
Posledním, ne podmínečným požadavkem je nahrávání na nějaký USB krám.

Reklama

• Stálý člen

Miroslav Buček

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 10. 07. 2011, 09:20:37 »
Není co býval, to je pravda. I když třeba ISIO je pořád z Německa. Ovšem řešit vzhled je fakt mimo mísu, což ale bohužel docení jenom znalci a ne laikové, kterým stačí ke štěstí barevná blikátka a další nesmysly, a že jim to neustále tuhne a musí stále shánět nějaký firmware, aby se to vůbec rozjelo, je pro ně vedlejší.

sorry, ale já v roce 2011 beru základní funkčnost jako samozřejmost a vzhled a ovládání je to nejdůležitější, protože zařízení nastavíš jednou, ale pak budeš do konce života čumět na debilní GUI, jako například tohle http://bit.ly/qPKiuH a jako příklad jsem uvedl http://images.appleinsider.com/eyetv3-3.png přijde ti, že jsou tam nějaké nesmyslná růžová srdíčka?

Pamětník

• Profík
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 10. 07. 2011, 09:30:08 »
Moje přesnější požadavky jsou tyto:
Na jedno tlačítko zobrazení listu stanic u kterého je název aktuálně vysílaného programu s tím, že na pozadí běží aktuální kanál.
Další požadavek je přehledný program, kde na horizontální ose je čas a vertikální jsou poskládané programy.
Posledním, ne podmínečným požadavkem je nahrávání na nějaký USB krám.
A jsou to opravdu požadavky Vašich rodičů, nebo jen Vaše, které se jim snažíte "vnutit"? I podle sebe, když patřím do seniorské kategorie, vím, že tento typ přístupu a vyhledávání pořadů funguje tam, kde se hledá namátkově a ne předem cíleně, což se dělá lépe pomocí tištěného programu. K čemu je dobré, že mohu kdykoliv zjistit, co už třeba dlouho běží na jiné stanici? To budu jen tak přeskakovat z jednoho nedokončeného sledování doprostřed dalšího pořadu? To možná praktikuje jen ten, kdo hledá v TV momentální rozptýlení a je mu celkem jedno, zda uvidí ucelený pořad, nebo jen zažene nudu.

Forma EPG, kdy na horizontále je čas a v řádcích stanice, je celkem běžná věc, ale pro mne by to byl ten poslední argument při výběru nového TV. To určitě možnost záznamu a nejlépe jiného, než sledovaného pořadu, by byla důležitější, ale dvoutunerových TV asi moc není.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další

Vladimír Dráb

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 10. 07. 2011, 09:32:38 »
Považovat základní bezproblémovou funkčnost mi právě v této době přijde nikoli samozřejmostí, ale vysokým nárokem. Většina prodávaných zařízení mi přijde něco jako beta verze a ti slušnější firmy problémy novým firmverem odstraní, nebo se o to aspoň pokusí. Ale že by současné nové výrobky chodily od počátku na 100%, to se snad ani náhodou nestává.

Pamětník

• Profík
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 10. 07. 2011, 09:37:10 »
sorry, ale já v roce 2011 beru základní funkčnost jako samozřejmost a vzhled a ovládání je to nejdůležitější, protože zařízení nastavíš jednou, ale pak budeš do konce života čumět na debilní GUI, jako například tohle http://bit.ly/qPKiuH a jako příklad jsem uvedl http://images.appleinsider.com/eyetv3-3.png přijde ti, že jsou tam nějaké nesmyslná růžová srdíčka?
Netuším, zda jsou Vaši rodiče již "nad hrobem", že předpokládáte, že musí do konce života čučet na vlastnosti nějakého STB za pár, nebo i více,  stovek korun? Nebylo by lepší, když asi nejsou finančně soběstační, jim jako milující syn, pořídit za pár let něco modernějšího, co už možná bude splňovat Vaše i jejich představy? ;)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další

Leopold Skřivánek

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 10. 07. 2011, 10:02:30 »

Jako samozřejmost si to klidně ber, ostatně to poznáš sám až zakoupíš nějaký noname čínský zmetek. A k tomu TechniSatu se už prosím nevyjadřuj, protože zjevně si žádný takový přijímač nikdy neměl, natož aby ti třeba fungoval spoustu let bez jediné chybičky. Mimochodem je to právě TechniSat, který je v menších STA oblíbený pro převod z digitálu na analog a hádej proč? Kvůli vzhledu Trabanta nebo proto, že tam jede nonstop bez tuhnutí i několik let? Přemýšlej...

A to "debilní" GUI má mimo jiné naprosto perfektní češtinu (a nejenom v MENU, ale i v TXT a EPG), což se o jiných produktech říct nedá.
« Poslední změna: 10. 07. 2011, 10:05:08 od Leopold Skřivánek »

Miroslav Buček

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 10. 07. 2011, 10:14:20 »
Co takhle přestat přesvědčovat a zkusit poradit? Opravdu nechci, ať mají rodiče vedle ovladače vytisknutý seznam TV stanic s čísly, nechci, aby se dívali do TV programu na to, co hrají, pak do seznamu, kde je podle názvu stanice číslo a to číslo pak naťukají na ovladači. Takhle opravdu ne, i když je to běžný způsob ve většině domácnosti u kterých jsem byl. Bohužel, o EPG nikdo neví.

Jinak moji rodičové nejsou nad hrobem, ale nechtějí, ani se jim nedivím, každé 4 roky kupovat novou TV/STB.

Miroslav Buček

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 10. 07. 2011, 10:16:22 »
A to "debilní" GUI má mimo jiné naprosto perfektní češtinu (a nejenom v MENU, ale i v TXT a EPG), což se o jiných produktech říct nedá.

sorry, ale i tohle beru jako naprostou samozřejmost stejně jako funkčnost obrazu a zvuku :-) vím, že to levné čínské výrobky nemusejí umět úplně korektně, ale nepředpokládám, že na tomhle fóru mi budete radit nepoužitelné čínské šunty

Leopold Skřivánek

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 10. 07. 2011, 10:22:19 »
Ty ale nechceš poradit! Ty prostě zavrhneš bezproblémový výrobek (u kterého mimochodem stačí stisknout tlačítko OK a hned se ti ukáže seznam stanic, nehledě na to, že u DVB-T si těch pár stanic přesuneš na volbu 1-9 jak je libo) a pak čekáš nějaký zázrak, který by ti měl někdo poradit. Možná lepším řešením bude, když koupíš rovnou nový televizor s DVB-T tunerem. Pak diskuze ohledně STB odpadnou.

A je vskutku úsměvné, že ty všechno bereš jako samozřejmost. Buď seš tak naivní nebo opravdu nemáš s STB žádné zkušenosti, ale v tom případě věz, že zrovna produkce STB je v naprosté většině made in China, South Korea nebo Taiwan.

Miroslav Buček

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 10. 07. 2011, 10:25:17 »
Nikde jsem nenašel, jak vypadá EPG na TechniSatu a jak vypadá seznam stanic s aktuálním programem. Můžete mi to někdo vyfotit?

Naivní opravdu nejsem, je mi jasné, že se vše vyrábí v Asii, ale jde o to, kdo celé zařízení navrhne, ne, kdo ho v továrně vyrobí. Čínské výrobky myslím autorsky, ne výrobně.

Daniel Kulhánek

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 10. 07. 2011, 10:57:33 »
Sice sám nemám, ale výtah z asi dvaceti recenzí už něco naznačuje :
ovládač se musí namířit přesně do boxu jinak nefunguje
dálkové ovládání rozhodně není z nejlepších (hodně přesně musíte mířit, aby vám signál došel až k set-top boxu)
velmi stručný návod
vzhled ovladače, menu
komplikované nastavení všeho
IR dálkové ovládání - nutné přímo mířit na přijímací senzor
Neintuitivní a komplikované ovládání přístroje
Pomalé ovládání.Po zmačknutí tlačítka čekáte než se něco spustí.Nepřehledné.Pro menší děti nepoužitelné.Moc složité...!!!!!
malá citlivost, proti starému STB Genius o dost, prostě ty slabší stanice nenajde, jdu ho vyměnit, ale za co?
měkké dálkové ovládání s nutností dost přesně směrovat na přístroj
naprosto nevyhovující velmi stručný návod spoustu funkcí je nutno najít metodou pokus-omyl
krkolomné ovládání
Zbytečně složité menu, návod je třeba číst s lupou
dalkové ovladání
trošku slabé ovládání když máte mezi tím příjmačem překážku je ovladač na nic

Hezky opsané z Heureky, ale proč jste to nezkopíroval všechno a proč jste to vkládal na přeskáčku? Aby to nebylo na první pohled patrné? Jinak bych tak málo recenzí nebral jako bernou minci, protože z celkového objemu prodaných přístrojů je to hrozně malé procento, které takřka o ničem nevypovídá. Jen pár jedinců zde projevilo určitou nespokojenost, ale kolik přístrojů má dostatečný počet pouze kladných hodnocení...
LCD LG 65´ + SONY STR-GX315
STRONG SRT 8541 + LCD LG 42´
DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)