Autor Téma: Ovládací menu TV místo menu set-top boxu?  (Přečteno 5236 krát)

Jaromir Henek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Ovládací menu TV místo menu set-top boxu?
« kdy: 12. 08. 2011, 14:08:51 »
Zdravím,

poraďte prosím neznalému - v obývacím pokoji mám TV (digitální příjem, UPC), nyní jsem zakoupil do vedlejšího pokoje druhý televizor a rád bych přijímal taktéž digitálně, nikoliv pouze analog. K tomu však - jestli jsem správně pochopil - potřebuji druhý samostatný set-top box včetně karty (to si pronajmu u UPC). A teď mi prosím poraďte: zapojím-li set-top box, dostanu k němu druhý ovladač a budu nucen používat ovládací menu set-top boxu??

Tedy na ovládání přes vestavěné ovládací menu TV mohu zapomenout, stejně tak na ovladač k televizoru? Je to tak, nebo se s tím mohu nějak poprat? Rád bych využíval menu v TV včetně ovladače, který jsem k němu dostal. Lze to někde přepnout, navolit? Nerad bych se zbavoval přehledného menu a jeho funkcí + dobrého ovladače kvůli takové "ptákovině" jako je set-top box... A už vůbec ne u televizoru za X desítek tisíc.  ;)
Prosím o rady, tipy a zkušenosti.
Děkuji!

Jaromír

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


mmc

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 278
    • Zobrazit profil
Re: Ovládací menu TV místo menu set-top boxu?
« Odpověď #1 kdy: 12. 08. 2011, 15:23:53 »
Televizor "za X desítek tisíc" určite má DVB-C tuner a CI-slot, takže "takovú ptákovinu" potrebovať nebudeš, stačí do CI-slotu vložiť CAmodul s kartou od UPC.
Ak by to tak nebolo, tak tých "X desítek tisíc" bolo hoooodně zlá investícia.
3.7-4.2 linear ... 230cm PF mesh
3.4-4.2 + 10.7-12.75 circular ... 180cm PF
10.7-12.75 linear ... 130cm offset
18.3-18.8 + 19.7-20.2 circular ... 130cm ofset
(a to všetko pekne v garáži)


Jaromir Henek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Ovládací menu TV místo menu set-top boxu?
« Odpověď #2 kdy: 12. 08. 2011, 21:06:16 »
Ano, to televize má. Díky za dobrou zprávu a nakopnutí, nevěděl jsem k čemu ten slot je. Ať se daří!


Martin Hájek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 489
  • Až umřu, dejte mi na penál samolepku Beatu.
    • Zobrazit profil
Re: Ovládací menu TV místo menu set-top boxu?
« Odpověď #3 kdy: 13. 08. 2011, 08:57:46 »
Jen aby DVB-C tuner opravdu měla, CI slot má každá, která má aspoň DVB-T.
Loudness War zabijí hudbu!


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 525
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Ovládací menu TV místo menu set-top boxu?
« Odpověď #4 kdy: 13. 08. 2011, 09:18:23 »
Jen aby DVB-C tuner opravdu měla, CI slot má každá, která má aspoň DVB-T.
Bohužel je to někdy sázka do loterie. Zda má u nás TV funkční DVB tuner i v režimu KABEL často ani výrobce neuvádí, obchodníci většinou tápou a úplně zaručenou funkčnost může potvrdit jen spokojený provozovatel.

P.S. To je tak velký problém pro tazatele uvést přesné typové označení přístroje, na jehož funkčnost se ptá?
« Poslední změna: 13. 08. 2011, 09:19:59 od Pamětník »
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jaromir Henek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Ovládací menu TV místo menu set-top boxu?
« Odpověď #5 kdy: 13. 08. 2011, 22:45:46 »
Díky za info, ano DVB-C tuner má (konkr. uvedeno "digitální kabelové DVB-C (MPEG-2/4)").

Pamětník: Původní dotaz nemá přeci s modelem televize co společného, nebo snad ano? Šlo mi o objasnění obecného principu, který mi nebyl znám. Tedy zda je ke KAŽDÉ (další) televizi v domácnosti nutno dokupovat/pronajímat (další) set-top box.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 525
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Ovládací menu TV místo menu set-top boxu?
« Odpověď #6 kdy: 13. 08. 2011, 23:08:08 »
Díky za info, ano DVB-C tuner má (konkr. uvedeno "digitální kabelové DVB-C (MPEG-2/4)").

Pamětník: Původní dotaz nemá přeci s modelem televize co společného, nebo snad ano? Šlo mi o objasnění obecného principu, který mi nebyl znám. Tedy zda je ke KAŽDÉ (další) televizi v domácnosti nutno dokupovat/pronajímat (další) set-top box.
Kdyby jste rovnou uvedl označení TV, ke kterému Váš dotaz směřoval, mohl Vám kdokoliv znalý zasvěceně a správně poradit hned v první odpovědi. A právě, že údaj "KAŽDÁ (další)" vůbec nic neříká, musel by Vám rádce vyjmenovat všechny typy TV u kterých jde využít CI slot se spárovanou kartou a nakonec i ten zbytek, u kterého nelze aktivovat DVB tuner v kabelovém režimu. Navíc u některých značek v Česku funguje DVB-C tuner jen když se v menu zvolí lokalizace ve Skandinávii. Při nastavení Česko, to nefunguje. U anonymní TV nelze odhadnout, zda kabelovku zvládne sama, nebo je potřeba si k ní pořídit STB pro DVB-C.

P.S. Že samotná přítomnost CI slotu ještě nic negarantuje, vyplývá i z upozornění zákazníkům od jediného autorizovaného prodejce, zprostředovávajícího tuto záležitost pro největší kabelovky :

Důležité upozornění pro zákazníky UPC, KTCZ a Kabel servis Praha :
• Podmínkou je, aby v používaném koncovém zařízení byl televizní tuner DVB-C a kompatibilní CI (common interface) slot.
• Prověřte si prosím u výrobce koncového zařízení (televizoru), že je Ca modul kompatibilní s Vaším přístrojem.  To znamená, že má Váš televizor DVB-C tuner. Zpětná kontrola u prodejce již neprobíhá.
• TV, které nemají  ČR firmware je nutné naladit  pod jinou zemí /Švédsko, Finsko/, v tomto   případě se někdy objevují problémy s diakritikou v EPG  s kterými musíte počítat.

« Poslední změna: 13. 08. 2011, 23:17:20 od Pamětník »
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Drahoslav Brašule

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Ovládací menu TV místo menu set-top boxu?
« Odpověď #7 kdy: 13. 08. 2011, 23:21:06 »
Přesně řečeno:) Reagoval jste dřív,jinak tohle přesně sedí-taky sem nepochopil"KAŽDÁ" televize. Protože citace z katalogu ve stylu Ctrl+C a Ctrl+V nic neříká  ;)
DVB-S/S2: 23,5°+19,2°, Parabola Panorama,
LG 102-575S-HBBTV Funkční!! :)
DVB-T příjmače:Homecast Twin
DVB-T Brno Hády1: MUX1-k29,MUX2-k40,MUX3-k59
DVB-T Javorina: STV1, STV2, STV1 HD - k57
DVB-T Javorina: Joj, Joj+, Markýza, Doma - K56
DVB-T Starý Poddvorov: MUX 4 - k46


Jaromir Henek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Ovládací menu TV místo menu set-top boxu?
« Odpověď #8 kdy: 14. 08. 2011, 22:29:23 »
Pamětník: Dobrá, uznávám. Jedná se o tento model http://www.alza.cz/46-samsung-ue46d6530-d228699.htm#popis


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 525
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Ovládací menu TV místo menu set-top boxu?
« Odpověď #9 kdy: 15. 08. 2011, 11:55:32 »
Teď konečně přišla chvíle pro majitele stejného TV a využívajících služeb DVB-C od UPC, zda se nesetkali s nějakým problémem a neúplnou funkčností CI modulu a karty. Osobně bych se nebál tohoto řešení, mě to tak funguje u novějších modelů TV značek Sony, LG i Samsung.

Možná by se dalo dobrozdání získat i od zprostředkovatele = firmy LICA http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ca-modul-conax-cas7/technicrypt-cxv.htm
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Jaromir Henek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Ovládací menu TV místo menu set-top boxu?
« Odpověď #10 kdy: 15. 08. 2011, 12:39:15 »
Napíšu jim dotaz a případný výsledek pastnu sem. Díky.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 525
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Ovládací menu TV místo menu set-top boxu?
« Odpověď #11 kdy: 15. 08. 2011, 13:20:38 »
Jistá odpověď je již obsažena v informaci technického oddělení http://www.dvb-c-shop.cz/clanky/hlavni-stranka/postrehy-k-televizorum-v-kombinaci-s-ca-modulem.htm
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další