Autor Téma: JOJ HD ?  (Přečteno 10570 krát)

Jaroslav Syrový

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 563
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: JOJ HD ?
« Odpověď #15 kdy: 04. 09. 2011, 12:53:21 »
A s tím Barrandovem tos četl kde? Nejspíš JPP, ne? Navíc Barrandov nic v HD neodbavuje, je to stejná blbost jako Prima HD, kde je taky všechno jenom upscaling a úplně o ničem. Akorát to zavazí v nabídkách  :P

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


IVOzNR

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: JOJ HD ?
« Odpověď #16 kdy: 04. 09. 2011, 13:36:17 »
DigiZone.cz > Aktuality > Barrandovský uplink Skylinku od září, nové kanály od října
30. 8. 11:24 - Lukáš Polák

Technici satelitní služby Skylink finišují v těchto dnech na zprovoznění nové uplinkové stanice, ze které se bude signál z pražského Barrandova odesílat na družici Astra 3B. Serveru DigiZone.cz to řekl výkonný ředitel této služby Jaromír Glisník. ""Včera jsem se byl na Barrandově podívat a práce už se blíží ke svému závěru,""“ uvedl Glisník. Na novém kmitočtu se mají objevit například programy Barrandov HD, v budoucnu je odtud možná distribuce i dalších stanic (například Nova Action).

O termínu, kdy se nejnovější plnoformátová česká stanice objeví na satelitu ve vysokém rozlišení (HDTV), zatím není rozhodnuto. Jednání probíhají i o dalších stanicích, které požadují zákazníci - JOJ a JOJ Plus, taktéž v HD rozlišení. ""S podzimním rozšířením nabídky počítáme okolo 1. října. Některé programy zařadíme dříve, další později,"" konstatoval Glisník s tím, že nové HD kanály by měly být minimálně dva až tři, u SD rozlišení zatím jeden. Jak již bylo dříve avizováno, Skylink bude přidávat nové stanice pouze na karty ICE a Irdeto, CryptoWorks naopak do budoucna hodlá omezovat.


Jaroslav Syrový

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 563
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: JOJ HD ?
« Odpověď #17 kdy: 04. 09. 2011, 15:17:52 »
Takže nic určitýho, jenom samý "jednáme, možná". Až to bude vysílat, tak má smysl se tím zabývat. Každopádně ale Barrandov svoje vysílání v HD neodbavuje, takže i kdyby se tam snažilo sebevíc techniků od Skylinku, tak nic kloudnějšího než nesmyslnej upscaling z toho nevyleze a můžou si podat ruce s Primou HD.


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: JOJ HD ?
« Odpověď #18 kdy: 04. 09. 2011, 15:38:47 »
Já mám nalazenou javorinu ta mi jde pořád stejně, takže nevím zdali šla i Křižava, u ní občas habruje signál, někdy jde 100%a někdy jen 60% u javoriny mi to jde pořád na 90% takže zbytkem se nezabývám. Jen by mě zajímalo, jestli mi někdy půjdou i stvčka


Jaroslav Syrový

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 563
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: JOJ HD ?
« Odpověď #19 kdy: 04. 09. 2011, 17:57:56 »
Ze satelitu určitě...

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: JOJ HD ?
« Odpověď #20 kdy: 04. 09. 2011, 18:26:54 »
Satelity jsou na nic.Sice tam máte všechno, ale musíte za to platit. Navíc každou chvíli se tam mění pozice a halvně někteří experti vám prodají za 1000 kartu na rok a za rok si ju musíte za 1000 prodloužit a to je u karet i na kanály, které mají být zadarmo. Takže já zůstanu věrný DVB-T mě nabídka stačí a vyhovuje, jenom bych ocenil ty stvčka, poláky a rakušáky :D


Jaroslav Syrový

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 563
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: JOJ HD ?
« Odpověď #21 kdy: 04. 09. 2011, 18:51:23 »
Platit se musí za všechno, nevšiml jsem si, že by někdo z charity chodil po barákách a grátis rozdával antény pro pozemní příjem i s montáží. Takže tady si prostě koupíš SAT komplet, k tomu kartu bez omezení a pojede i za rok.
A nevím o jakých změnách pozic to píšeš, protože ta satelitní se měnila kdysi před 15 rokama ještě v době Kabel+Filmu a Premiéry a od tý doby nic (narozdíl od pozemního příjmu, kdy třeba ČT byla jeden rok na k40, další rok na k25 a třetí rok pak na k29, což někdy znamenalo měnit i antény pro příjem). Pokud ti pak jde o změnu v naladění přijímače, tak to je zcela triviální věc a stejně jako si teď znovu ladíš v DVB-T receiveru Slováky, tak si u satelitu občas naladíš nějaký program. To není žádný skutečný problém, ale jenom záminka nemít SAT  :P
DVB-T buď klidně věrný, ochudíš se sice o HD programy a větší programovou nabídku, ale je to tvoje volba  ;D


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re: JOJ HD ?
« Odpověď #22 kdy: 05. 09. 2011, 07:13:17 »
Petr Mareček: Zůstaň věrný komu chceš,to je tvoje volba,jen zde nerozšiřuj už žádné bludy. Z toho co jsi napsal "musíte za to platit,každou chvíli se mění pozice,experti z 1000 Kč kartami" totiž vyplývá že o uvedeném druhu příjmu nemáš totiž absolutně žádnou páru.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: JOJ HD ?
« Odpověď #23 kdy: 05. 09. 2011, 15:45:00 »
Tak blbost to asi nebude.V dalších diskuzích je téma že za  NEPLACENÉ kanály musíte zaplatit 1000kč aby vám je cslink aktivoval.
Za druhé změny pozic vidím často tady na Digizone.
Celkem často se mění pozice Novy, Nova sportu a Viasatu.
Naši mají Skylink a docela často s tím mají problém, navíc jim po přeladění někdy nejdou ani kanály, co jim šli předtím


Jaroslav Syrový

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 563
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: JOJ HD ?
« Odpověď #24 kdy: 05. 09. 2011, 17:46:48 »
Pokud si koupíš roční kartu od CS Linku, tak je opravdu potřeba za rok doplatit tisícovku. Ovšem není nic snažšího, než si koupit kartu bez omezení nebo kartu Skylinku. Toto už snad nemá smysl dál řešit.
Naladit/Přeladit si přijímač je základ obsluhy a platí to jak pro DVB-S, tak i pro DVB-T, kterým se tady oháníš a zapomínáš dodat, že zrovna nedávno sis musel přeladit SK programy, který začaly nově vysílat na k56  :P
A jestli to někdo nezvládne, tak si má pořídit přijímač pro "blbce" s nápisem Skylink-ready, kde se naladí automaticky všechno od danýho providera a user jenom přepíná programy.