Autor Téma: DVB-T příjem na TV bez tuneru  (Přečteno 2042 krát)

tom speedy

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
DVB-T příjem na TV bez tuneru
« kdy: 29. 06. 2011, 12:23:39 »
Zdravím, rád bych věděl, jestli by moje myšlenka mohla být správná. Prosím zdejší odbormíky o vyjádření.
Mám běžnou TV a kabelovou televizi. Operátor po kabelu posílá televizi ve formátu DVB-T. Pro příjem tak stačí televize s DVB-T tunerem. Napadlo mě koupit toto:

http://wall.cz/emgeton-vision3-dvb-t-scart.a202.html

Rád bych to doplnit ještě o to, že bych byl rád, pokud by šlo sledovat analogové televize, které kabelovka stejným kabelem posílá. Mám ještě televvizi s DVB-T a na ni můžu přepínat jestli chci sledovat analog nebo digitál. Chtěl bych aby to šlo i na té televizi připojené k settopboxu.
A z televize tak udělat DVB-T televizi. Nebo by bylo lepší koupit nějaký obyčejný SettopBox? Jaký? Díky moc za rady
« Poslední změna: 29. 06. 2011, 13:15:12 od tom speedy »

Reklama

• Stálý člen

Pamětník

• Profík
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
Re: DVB-T příjem na TV bez tuneru
« Odpověď #1 kdy: 29. 06. 2011, 20:49:27 »
Zdravím, rád bych věděl, jestli by moje myšlenka mohla být správná. Prosím zdejší odbormíky o vyjádření.
Mám běžnou TV a kabelovou televizi. Operátor po kabelu posílá televizi ve formátu DVB-T. Pro příjem tak stačí televize s DVB-T tunerem. ... Rád bych to doplnit ještě o to, že bych byl rád, pokud by šlo sledovat analogové televize, které kabelovka stejným kabelem posílá. Mám ještě televvizi s DVB-T a na ni můžu přepínat jestli chci sledovat analog nebo digitál. Chtěl bych aby to šlo i na té televizi připojené k settopboxu.
A z televize tak udělat DVB-T televizi. Nebo by bylo lepší koupit nějaký obyčejný SettopBox? Jaký? Díky moc za rady
Ono by to chtělo blíže specifikovat Vaší situaci. Kabelovou TV provozuje několik providerů. Nepíšete, kterou kabelovku a kde přijímáte. Není většinou pravda, že kabelovka všechny své stanice poskytuje ve formátu DVB-T. To by jí totiž mohl používat každý, kdo má DVB-T tuner a ten mají již delší dobu všechny současné televizory a už i většina nových rekordérů. Některé kabelovky část stanic šíří i analogově a nejnověji základní analog nahrazuje právě normou DVB-T. Zejména prémiové balíčky distribuuje kabelovka většinou v normě DVB-C a pro příjem poskytuje abonentům kabelový STB, který obsahuje spárovanou přístupovou kartu.

Proto si nejprve ujasněte, v jaké normě jsou Vámi placené stanice z kabelovky skutečně šířeny. Až potom Vám může někdo reálně poradit. Obecně se dá předpokládat, že pokud ještě v současnosti něco v kabelovce zůstane šířeno analogově, je to jen dočasné a ještě s minimální nabídkou. Proto přesně popište veškeré přístroje, které v domácnosti provozujete a uveďte i jejich značku a typ. To se potom dá diskutovat o skutečném stavu a ne jen na základě ne úplně přesných Vašich doměnkách.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další