Zdravím, rád bych věděl, jestli by moje myšlenka mohla být správná. Prosím zdejší odbormíky o vyjádření.
Mám běžnou TV a kabelovou televizi. Operátor po kabelu posílá televizi ve formátu DVB-T. Pro příjem tak stačí televize s DVB-T tunerem. ... Rád bych to doplnit ještě o to, že bych byl rád, pokud by šlo sledovat analogové televize, které kabelovka stejným kabelem posílá. Mám ještě televvizi s DVB-T a na ni můžu přepínat jestli chci sledovat analog nebo digitál. Chtěl bych aby to šlo i na té televizi připojené k settopboxu.
A z televize tak udělat DVB-T televizi. Nebo by bylo lepší koupit nějaký obyčejný SettopBox? Jaký? Díky moc za rady
Ono by to chtělo blíže specifikovat Vaší situaci. Kabelovou TV provozuje několik providerů. Nepíšete, kterou kabelovku a kde přijímáte. Není většinou pravda, že kabelovka všechny své stanice poskytuje ve formátu DVB-T. To by jí totiž mohl používat každý, kdo má DVB-T tuner a ten mají již delší dobu všechny současné televizory a už i většina nových rekordérů. Některé kabelovky část stanic šíří i analogově a nejnověji základní analog nahrazuje právě normou DVB-T. Zejména prémiové balíčky distribuuje kabelovka většinou v normě DVB-C a pro příjem poskytuje abonentům kabelový STB, který obsahuje spárovanou přístupovou kartu.
Proto si nejprve ujasněte, v jaké normě jsou Vámi placené stanice z kabelovky skutečně šířeny. Až potom Vám může někdo reálně poradit. Obecně se dá předpokládat, že pokud ještě v současnosti něco v kabelovce zůstane šířeno analogově, je to jen dočasné a ještě s minimální nabídkou. Proto přesně popište veškeré přístroje, které v domácnosti provozujete a uveďte i jejich značku a typ. To se potom dá diskutovat o skutečném stavu a ne jen na základě ne úplně přesných Vašich doměnkách.