Týká se to jenom nových registrací. Takže vy pamětníci o tom vůbec nevíte, pro nové členy je prakticky skoro nemožné přidat reakci pod článek. Buď je schválená až potom, když už článek není skoro aktuální a nebo vůbec.
---
Abych jenom nekritizoval - podobná situace je (jak jistě víte) na mnoha českých webech. Některé zpravodajské portály po vás chtějí dokonce ověřenou adresu, nebo si musíte sladké hádání nějakým způsobem "odpracovat" a sbírat dlouhé týdny jakési pochybné body. Což nemá asi ve světě obdoby. Ty body vám pak admin všechny smaže za nějakou ptákovinu.
Prostě to komunistické dědictví tady je. Tenkrát byl jednotlivec absolutní nic, jenom kolektiv se počítal.
Mám dojem, že těch skutečně nových hostů na webu DZ až tak moc nepřibývá. Alespoň podle statistických informací na serveru. Většinou se asi jedná o "staronové" přispěvatele, kteří ze seznamu "pamětníků" vypadli kvůli nějakým "škraloupům" u moderátorů diskuzí. Zda to bylo adekvátní, spravedlivé, nebo žádoucí, to nedokážu posoudit.
Přiznám se, že nejsem hostem "mnoha" českých webů. Nemám potřebu se "míchat" do mnoha témat. Proto jsem se ještě nesetkal s tak přísnými popisovanými podmínkami, nebo mi členství v takové komunitě nestojí za to. Zpravodajské weby beru jako zdroj informací různých kvalit a nepotřebuji vše hned komentovat a diskutovat s často extrémistickými názory některých přispěvatelů. Netuším, jaké máte skutečné zkušenosti s "komunistickými" sdělovacími prostředky. Zde o žádné skutečné svobodné vyjádření určitě nešlo a ani jsem se nikdy nepokoušel přispívat třeba do Rudého práva. Proto to dnešní srovnávání mi přijde přehnané, zejména, když se jedná o zcela privátní weby, které mají nastaveny mantinely podle jejich představ a nikdo v nich nemusí povinně diskutovat, ale ani nemá právo nedodržovat interní pravidla. Stejně je to jen prostý byznys, kde platí jen pravidla provozovatele. Čili, naopak se nejedná o kolektivismus, ale o rozhodnutí jednotlivce, bohužel ale ze strany provozovatele webu. Žádné právo davu zde neplatí a je to snad i dobře.