reklama

Autor Téma: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín  (Přečteno 9951 krát)

Franta Finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 110
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín
« Odpověď #15 kdy: 01. 11. 2010, 22:21:33 »
tak to vam asi nezbyva nez se koukat HD z okna :) urcite mate nyni radost, ze sou vam ty televize tak akorat naprd vidte ? smula :) kdyz mate na to mit 4HD zobrazovace , tak uz vam tech par kacek na ty 4 arivy a karticku zustalo.


Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



fanda t.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 73
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín
« Odpověď #16 kdy: 01. 11. 2010, 23:24:23 »
Tady přece nejde vůbec o peníze, ale o pohodlí. Jeden Kathrein UFS-910 mám. Když se na to podíváte logicky, pak MUX4 ve východních Čechách nemohl začít vysílat dříve, než Prima na kanálu 45 skončí. Takže dřívější termíny a nějaký pidivysílač Mrákotín byl prostě omyl. Litický Chlum by ho utloukl. A pak je tu další otázka. Co by bylo s Litickým Chlumem po vypnutí analogu? Dyť tady má O2 luxusní vysílač na stříbrném podnosu, nemusí nic stavět, jen zapojit signál! Takže já MUXu 4 šanci dávám.
« Poslední změna: 01. 11. 2010, 23:28:03 od fanda t. »


Méďa

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 43
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín
« Odpověď #17 kdy: 02. 11. 2010, 06:49:29 »
Tady přece nejde vůbec o peníze, ale o pohodlí. Jeden Kathrein UFS-910 mám. Když se na to podíváte logicky, pak MUX4 ve východních Čechách nemohl začít vysílat dříve, než Prima na kanálu 45 skončí. Takže dřívější termíny a nějaký pidivysílač Mrákotín byl prostě omyl. Litický Chlum by ho utloukl. A pak je tu další otázka. Co by bylo s Litickým Chlumem po vypnutí analogu? Dyť tady má O2 luxusní vysílač na stříbrném podnosu, nemusí nic stavět, jen zapojit signál! Takže já MUXu 4 šanci dávám.

Já bych to tak optimisticky neviděl. V Plzni už Kyslík dokonce i vysílal a po pár dnech to zase vypnul a snad dokonce i demontoval antény. Pokud chcete MUX 4 chytat, tak je jen jedna možnost - přestěhovat se do Brna, Ostravy nebo Prahy ... Tolik ke Kyslíku a jeho MUXu 4. Snad si nemyslíte, že by si začli konkurovat svý vlastní slavný předražený KyslíkTV - tedy alespoň co se HD týká ?
« Poslední změna: 02. 11. 2010, 06:51:02 od Méďa »


Pav Lucistnik

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 76
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín
« Odpověď #18 kdy: 02. 11. 2010, 10:44:33 »
Litický Chlum je ale stanoviště Českých radiokomunikací. Telefónica O2 tam není vůbec přítomna.


fanda t.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 73
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín
« Odpověď #19 kdy: 14. 06. 2011, 16:10:28 »
Nevěřím svým očím :-) Rychnov nad Kněžnou - Litický Chlum K45 cituji:

"Využití uvolněné frekvence PA, HK - síť 4"

Zdroj: České Radiokomunikace
http://www.digistranky.cz/dvbt/divaci/regiony/terminy-vypinani-analogu.html

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 681
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín
« Odpověď #20 kdy: 14. 06. 2011, 16:36:49 »
Ted na to koukám, ale nějak se mi tomu nechce věřit. Prověřím to přímo u ČRa. Díky za podnět.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Ma Te S

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 194
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín
« Odpověď #21 kdy: 14. 06. 2011, 18:45:59 »
PA, HK - co to znamená?


Ma Te S

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 194
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín
« Odpověď #22 kdy: 14. 06. 2011, 18:51:05 »
mimochodem - nevím jestli je to pravda, ale od známého jsem slyšel, že O2 byly kmitočty odebrány (Má security-tzn. stovku vysílaček, tak se v těch frekvencích vyzná) ale přesně nevím  ;)


Franta Kostka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 189
  • Pozor na psychopaty a práskače!
    • Zobrazit profil
Re: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín
« Odpověď #23 kdy: 14. 06. 2011, 19:11:30 »
mimochodem - nevím jestli je to pravda, ale od známého jsem slyšel, že O2 byly kmitočty odebrány (Má security-tzn. stovku vysílaček, tak se v těch frekvencích vyzná) ale přesně nevím  ;)

tak to je skvělá "kvalifikace" na to, aby něco věděl o multiplexu O2 :-DDD

Citace
Nevěřím svým očím :-) Rychnov nad Kněžnou - Litický Chlum K45  cituji:

"Využití uvolněné frekvence PA, HK - síť 4"

Zdroj: České Radiokomunikace

Na tom není vůbec nic divného, aktuálního ani převratného, tento kanál byl multiplexu 4 přidělen před lety a pokud na něm ČRa vypínají analog, uvolňují ho tím pádem pro plnovaný mux4. To neříká vůbec nic o tom, že by se měl spouštět, tady má zas někdo bujnou fantazii.
příjem DVB-T: Praděd, Radhošť, Polsko...


Franta Kostka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 189
  • Pozor na psychopaty a práskače!
    • Zobrazit profil
Re: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín
« Odpověď #24 kdy: 14. 06. 2011, 19:21:20 »
PA, HK - co to znamená?
PA je Power Amplifier nebo-li výkonový zesilovač a HK je Heckler & Koch, výrobce palných zbraní. Ale jinak to jsou okresy resp. kraje Pardubice a Hradec Králové :-)
příjem DVB-T: Praděd, Radhošť, Polsko...


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín
« Odpověď #25 kdy: 14. 06. 2011, 21:02:39 »
Aktuální (však ne zas tak horké) informace ze stanoviště TO2 Mrákotín: Na věži přibyly nové anténní systémy. Žel však společnosti T-Mobile pro provoz GSM a nikoliv DVB-T MUX4.

Důkaz místo slibů:
http://gsmweb.cz/foto.php?op=eurotel&cid=16203&okres=CR
« Poslední změna: 14. 06. 2011, 21:05:03 od Aleš Pipek »
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 880
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín
« Odpověď #26 kdy: 14. 06. 2011, 21:15:23 »
No teda, pánové, vy si z tak velevážné a ctěné situace, jako že Kyslík konečně začne šířit v historicky krátké době MUX 4 anténními systémy společnosti T-Mobile na území Power Amplifier a Heckler & Koch děláte vyloženě legrácky ;D  Mno, ještě teď se řežu, už dlouho mě u PC něco tak upřímně nerozesmálo  8)  Přeji hezký zbytek večera!


muf muf

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 45
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín
« Odpověď #27 kdy: 16. 06. 2011, 15:29:46 »
Taky bych moc nejásal  ;)
O2 si myslím nebude do budoucna chtít moc rozšiřovat MUX4 (co si budeme nalhávat, nechtěl nikdy  ;D )
Hlavně by si dělali konkurenci na svojí Kyslík TV, protože operátorky už se přeřekly a od 11.11.2011 plánují v Kyslík TV rozjet balíček nových HD kanálů.


 

reklama