reklama

Autor Téma: nová anténní soustava v RD  (Přečteno 13926 krát)

Jan Bajger

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 142
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: nová anténní soustava v RD
« Odpověď #15 kdy: 09. 06. 2011, 13:03:00 »
Pan Farník všechno vyhodit nemusí. Jestliže chytá Ostravu a K 62, pak je to se signály dobré i bez měření. Bydlím 10 km od Albrechtic, podobnou anténu jsem zprovoznil v Karviné-Ráji.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



David Farnik

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: nová anténní soustava v RD
« Odpověď #16 kdy: 09. 06. 2011, 14:30:35 »
Tak sem si už objednal jednu nejmenovanou firmu,přijede to omrknout v pondělí odpoledne.


David Farnik

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: nová anténní soustava v RD
« Odpověď #17 kdy: 09. 06. 2011, 14:31:22 »
Pan Farník všechno vyhodit nemusí. Jestliže chytá Ostravu a K 62, pak je to se signály dobré i bez měření. Bydlím 10 km od Albrechtic, podobnou anténu jsem zprovoznil v Karviné-Ráji.
polský mux k 38 asi nechytáte že?


Martin B.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 67
    • Zobrazit profil
Re: nová anténní soustava v RD
« Odpověď #18 kdy: 09. 06. 2011, 14:35:43 »
Pan Farník všechno vyhodit nemusí. Jestliže chytá Ostravu a K 62, pak je to se signály dobré i bez měření. Bydlím 10 km od Albrechtic, podobnou anténu jsem zprovoznil v Karviné-Ráji.
Jo jo... jak myslíte a jak pan Farník myslí... před nějakým časem za mnou přišli jedni lidé z našeho městečka... "když seš ten radioamatér, pořád stavíš nějaké antény, stožáry, lovíš vzdálené stanice atd.. neporadil bys nám s tím TV digitálem? My jsme si poptali firmu na satelit a oni za to chtějí 20 000,- Tamtěm lidmem jsi to přece taky zprovoznil a nemohou si tě vynachválit"  chvilku jsem se nechal přemlouvat, ale pak jsem slíbil, že se na to příjdu podívat...
stav byl následující: antény asi 20 let staré, ulámané prvky, spoje zkorodované, nevodivé... zesilovač TESA mini 2, který by se spíše hodil do mé sbírky historické radiotechniky, že...  ;D koaxiály staré zelené, částečně šly vnitřkem, částečně venkem... byly popraskané a "plné vody"... celkem se jednalo o 5 přípojek pro TV a jednu pro PC... účastnické zásuvky byly staré, někde chyběly úplně a bylo to všelijak nabastlené, koaxy napojované atd.... co se funkčnosti týče, tak jim jakštakš šla akorát Nova a ČT1.... stav byl tedy zoufalý, zralý na celkovou rekonstrukci....
tak jsem to s nimi jako "blbý dobrák" prošel zhruba jim řekl co všechno bude nutné nakoupit a že jim to tedy udělám, (samozřejmě včetně proměření signálu, né jentak od boku)...  částka, kterou jsem tenkrát odhadnul byla víceméně pouze za potřebný materiál....
no a jak to dopadlo?  Řekli mi, že si to musí rozmyslet.... po nějaké době jsem je opět potkal a dozvěděl jsem se že jsem zloděj.... zloděj proto, protože nějaký Franta Jouda jim přijel osadit set-top-boxy na stávající rozvod, nic neměřil, všechno jde a za naladění si vzal prý "jen" pětistovku....  takže já, který bych si za montáž, proměření signálu a naladění nevzal snad skoro nic a nakoupil bych jim kvalitní materiál jsem zloděj.... zatímco Franta Jouda nekupoval nic, neměřil nic, nedělal nic, jen naladil STB a ještě si za to nechal zaplatit je frajer....
Po této zkušenosti si opravdu už jen tiše stavím svoje stožáry, svoje antény, lovím si svoje vzdálené rozhlasové a občas i tv stanice a obdivuji všechny Eniky, Jakuby, Libory a vůbec všechny kdo se tímhle živí....


Jan Bajger

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 142
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: nová anténní soustava v RD
« Odpověď #19 kdy: 09. 06. 2011, 14:47:50 »
Samozřejmě, že chytám K 38. Já ale vidím ze střechy v Havířově-Suché na vysílač Skrzyczne.
 Pokud máte zájem, klidně si můžete prohlédnout můj systém, bydlíme od sebe 10km daleko.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



David Farnik

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: nová anténní soustava v RD
« Odpověď #20 kdy: 09. 06. 2011, 15:10:21 »
Samozřejmě, že chytám K 38. Já ale vidím ze střechy v Havířově-Suché na vysílač Skrzyczne.
 Pokud máte zájem, klidně si můžete prohlédnout můj systém, bydlíme od sebe 10km daleko.
to já bohužel ne.Albrechtice jsou poněkud v údolí,takže ten příjem je poněkud problematický.Proto musím mít antény poměrně dost vysoko.Vždyť na tomto k 38 je výkon jen1,25kW.Ale uvidím v pondělí co mi sdělí firma,jestli je šance to tady naladit.Co myslíte Vy?Bylo by to dobré,nemusel bych si pořizovat anténu na Katowice a bude stačit jen na Skrzyczne.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 447
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: nová anténní soustava v RD
« Odpověď #21 kdy: 09. 06. 2011, 15:12:22 »
Pan Farník všechno vyhodit nemusí. Jestliže chytá Ostravu a K 62, pak je to se signály dobré i bez měření. Bydlím 10 km od Albrechtic, podobnou anténu jsem zprovoznil v Karviné-Ráji.
Jo jo... jak myslíte a jak pan Farník myslí... před nějakým časem za mnou přišli jedni lidé z našeho městečka... "když seš ten radioamatér, pořád stavíš nějaké antény, stožáry, lovíš vzdálené stanice atd.. neporadil bys nám s tím TV digitálem? My jsme si poptali firmu na satelit a oni za to chtějí 20 000,- Tamtěm lidmem jsi to přece taky zprovoznil a nemohou si tě vynachválit"  chvilku jsem se nechal přemlouvat, ale pak jsem slíbil, že se na to příjdu podívat...
stav byl následující: antény asi 20 let staré, ulámané prvky, spoje zkorodované, nevodivé... zesilovač TESA mini 2, který by se spíše hodil do mé sbírky historické radiotechniky, že...  ;D koaxiály staré zelené, částečně šly vnitřkem, částečně venkem... byly popraskané a "plné vody"... celkem se jednalo o 5 přípojek pro TV a jednu pro PC... účastnické zásuvky byly staré, někde chyběly úplně a bylo to všelijak nabastlené, koaxy napojované atd.... co se funkčnosti týče, tak jim jakštakš šla akorát Nova a ČT1.... stav byl tedy zoufalý, zralý na celkovou rekonstrukci....
tak jsem to s nimi jako "blbý dobrák" prošel zhruba jim řekl co všechno bude nutné nakoupit a že jim to tedy udělám, (samozřejmě včetně proměření signálu, né jentak od boku)...  částka, kterou jsem tenkrát odhadnul byla víceméně pouze za potřebný materiál....
no a jak to dopadlo?  Řekli mi, že si to musí rozmyslet.... po nějaké době jsem je opět potkal a dozvěděl jsem se že jsem zloděj.... zloděj proto, protože nějaký Franta Jouda jim přijel osadit set-top-boxy na stávající rozvod, nic neměřil, všechno jde a za naladění si vzal prý "jen" pětistovku....  takže já, který bych si za montáž, proměření signálu a naladění nevzal snad skoro nic a nakoupil bych jim kvalitní materiál jsem zloděj.... zatímco Franta Jouda nekupoval nic, neměřil nic, nedělal nic, jen naladil STB a ještě si za to nechal zaplatit je frajer....
Po této zkušenosti si opravdu už jen tiše stavím svoje stožáry, svoje antény, lovím si svoje vzdálené rozhlasové a občas i tv stanice a obdivuji všechny Eniky, Jakuby, Libory a vůbec všechny kdo se tímhle živí....
Sice kompletní citací zbytečně zabírám místo, ale pro souvislosti je to třeba. Této ministory věřím, že se vše událo, jak je popisováno. Přes děsivý stav stávajíciho rozvodu, který jistě majitelé nejsou schopni posoudit, náhodou stačilo naladit STB a místo dvou analogových stanic, najednou, za "pouhou" pětistovku, mají stanic několikrát více a možná i v lepší kvalitě.

Nedivme se ale tomu. To není přístup jen k TV. Třeba průměrné stáří osobních aut u nás stoupá a v loňském roce už to bylo 13,7 roku. Jsou ještě ta nejstarší auta ze statistik bezpečná? Mají malou spotřebu? Jsou všechna ekologická s katalizátorem? Nejsou veskrz prorezlá? Ale, vždyť ještě jezdí, tak proč vyhazovat peníze za nové auto? Do města na nákup ještě dojedou a podobně starý anténní systém také nějak momentálně funguje.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re: nová anténní soustava v RD
« Odpověď #22 kdy: 09. 06. 2011, 15:47:10 »
To, co napsal Martin B je bohužel krutá pravda a podle toho to taky všechno vypadá! Oni se ti "šetřílkové" budou divit, až dojde např. ke změnně příjmových podmínek a příjem v DVB-T jim bude třeba kostičkovat nebo se nedej Bože ztratí úplně! To pak toho "Frantu Šišku", či jak se dotyčný jmenuje asi pěkně "proklejou"...


Ma Te S

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 194
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: nová anténní soustava v RD
« Odpověď #23 kdy: 09. 06. 2011, 16:46:38 »
Franta Jouda a ne šiška (ten byl v milionářovi) :)


Franta Kostka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 189
  • Pozor na psychopaty a práskače!
    • Zobrazit profil
Re: nová anténní soustava v RD
« Odpověď #24 kdy: 09. 06. 2011, 17:23:25 »
Franta Jouda a ne šiška (ten byl v milionářovi) :)
když to nebude Kostka, tak klidně Šiška i Jouda :-)
příjem DVB-T: Praděd, Radhošť, Polsko...


Jan Bajger

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 142
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: nová anténní soustava v RD
« Odpověď #25 kdy: 09. 06. 2011, 22:00:07 »
Věci jsou jednoduché, jsou pouze dvě možnosti, buďto  K 38 naladíte nebo ne. Můžete to udělat anténou se zesilovačem a přijímačem nebo anténou a  měřicím přístrojem. Za první zkoušku dáte cca 300 Kč (pokud žádnou anténu nemáte k dispozici, což u Vás neplatí), za zkoušku odoborníkem o něco více. Pokud dáte adresu, dá se z mapy vyčíst výškový profil trasy od Vás na vysílač Skrzyczne a poměrně dobře odhadnout výsledek. Odborník Vám řekne spoustu parametrů k signálu, já Vám řeknu ANO, NE.
Odborník musí uhradit podíl nákladů na pořízení měřicího přístroje, podíl nákladů na svou kvalifikaci, náklady na spotřebovaný čas a náklady na dopravu k Vám.
Moje "náklady" jsou o něco levnější, protože nemusím vydělat, jde pouze o koníčka a hraju si. S Vaší důvěrou však nikoliv.


Franta Kostka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 189
  • Pozor na psychopaty a práskače!
    • Zobrazit profil
Re: nová anténní soustava v RD
« Odpověď #26 kdy: 09. 06. 2011, 23:12:47 »
Věci jsou jednoduché, jsou pouze dvě možnosti, buďto  K 38 naladíte nebo ne. Můžete to udělat anténou se zesilovačem a přijímačem nebo anténou a  měřicím přístrojem. Za první zkoušku dáte cca 300 Kč (pokud žádnou anténu nemáte k dispozici, což u Vás neplatí), za zkoušku odoborníkem o něco více. Pokud dáte adresu, dá se z mapy vyčíst výškový profil trasy od Vás na vysílač Skrzyczne a poměrně dobře odhadnout výsledek. Odborník Vám řekne spoustu parametrů k signálu, já Vám řeknu ANO, NE.
Odborník musí uhradit podíl nákladů na pořízení měřicího přístroje, podíl nákladů na svou kvalifikaci, náklady na spotřebovaný čas a náklady na dopravu k Vám.
Moje "náklady" jsou o něco levnější, protože nemusím vydělat, jde pouze o koníčka a hraju si. S Vaší důvěrou však nikoliv.
Jakou "důvěru" může mít člověk k někomu, kdo dělá instalaci podle teploměrů??? :-D A ještě tvrdí že dokáže rozhodnout "ANO/NE" :-D Takovýmto lidem by měli dávat pokuty za klamání lidí...
příjem DVB-T: Praděd, Radhošť, Polsko...


Jan Bajger

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 142
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: nová anténní soustava v RD
« Odpověď #27 kdy: 10. 06. 2011, 00:07:21 »
Vážený pane Franto Kostka, patrně patříte k lidem, kteří tvrdí, že se nedá říci, zda je světlo nebo ne, pokud nemáte měřič intenzity světla. Stejně tak se podle Vás nedá říci, zda je hluk nebo ne bez hlukoměru a změření decibelů. Uznávám rozdíl v kvalitě měření, ale ANO a NE se dá říci podle "teploměrů" s jistou zkušeností naprosto dostatečně. Jinak si podejte zlepšovací návrh na vyřazení všech teploměrů ze všech přijímačů pozemní a satelitní televize, když jsou podle Vás nanic. Všichni výrobci této techniky Vám velmi dobře zaplatí. Stejně tak změřením paramerů signálu za jasného a suchého počasí nemůžete garantovat příjem za deště, pokud jsou hodnoty za sucha "blízko hrany". Všechno pouhým změřením neposoudíte, máte pouze (někdy mnohem) lepší představu o stavu věci. To Vám neberu. Ale, že bez přístrojů nic nelze, je blbost.


David Farnik

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: nová anténní soustava v RD
« Odpověď #28 kdy: 10. 06. 2011, 07:16:18 »
Věci jsou jednoduché, jsou pouze dvě možnosti, buďto  K 38 naladíte nebo ne. Můžete to udělat anténou se zesilovačem a přijímačem nebo anténou a  měřicím přístrojem. Za první zkoušku dáte cca 300 Kč (pokud žádnou anténu nemáte k dispozici, což u Vás neplatí), za zkoušku odoborníkem o něco více. Pokud dáte adresu, dá se z mapy vyčíst výškový profil trasy od Vás na vysílač Skrzyczne a poměrně dobře odhadnout výsledek. Odborník Vám řekne spoustu parametrů k signálu, já Vám řeknu ANO, NE.
Odborník musí uhradit podíl nákladů na pořízení měřicího přístroje, podíl nákladů na svou kvalifikaci, náklady na spotřebovaný čas a náklady na dopravu k Vám.
Moje "náklady" jsou o něco levnější, protože nemusím vydělat, jde pouze o koníčka a hraju si. S Vaší důvěrou však nikoliv.
samozřejmě že sem si výškový profil zjistil a mělo by to být v pohodě,jak už sem psal k 62 chytám v pohodě,ale ta vysílá o hodně vyšším výkonem než k 38,možná sem tento signál ani nedoletí.No uvidíme pokud si nechám pořídit příští týden kvalitnější antény jestli to naladím.Pokud ne tak na 99% bych měch chytnout mux2 z Katowic,který začne vysílat od 31 července.


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re: nová anténní soustava v RD
« Odpověď #29 kdy: 10. 06. 2011, 07:25:07 »
Věci jsou jednoduché, jsou pouze dvě možnosti, buďto  K 38 naladíte nebo ne. Můžete to udělat anténou se zesilovačem a přijímačem nebo anténou a  měřicím přístrojem. Za první zkoušku dáte cca 300 Kč (pokud žádnou anténu nemáte k dispozici, což u Vás neplatí), za zkoušku odoborníkem o něco více. Pokud dáte adresu, dá se z mapy vyčíst výškový profil trasy od Vás na vysílač Skrzyczne a poměrně dobře odhadnout výsledek. Odborník Vám řekne spoustu parametrů k signálu, já Vám řeknu ANO, NE.
Odborník musí uhradit podíl nákladů na pořízení měřicího přístroje, podíl nákladů na svou kvalifikaci, náklady na spotřebovaný čas a náklady na dopravu k Vám.
Moje "náklady" jsou o něco levnější, protože nemusím vydělat, jde pouze o koníčka a hraju si. S Vaší důvěrou však nikoliv.

A co takhle ŽL na to vaše "hraní", máte? To se pak není co divit, že to v oboru vypadá, jak to vypadá!!


 

reklama