Autor Téma: LCD televize SENCOR rozchází se obraz se zvukem  (Přečteno 5869 krát)

Jarda Pajskr

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
LCD televize SENCOR rozchází se obraz se zvukem
« kdy: 31. 05. 2011, 10:05:09 »
Zdravím, pořídil jsem si LCD televizi SENCOR SLT 2222DVBT a často se mi rozchází obraz se zvukem a to tak, že nejdřív mluví pusa (obraz) :-) a pak teprve zvuk. Je to dost otravné. Nevíte čím by to mohlo být a jak tomu zamezit nebo je to důvod k reklamaci?

Reklama

• Stálý člen

Aleš Pipek

• Profík
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re: LCD televize SENCOR rozchází se obraz se zvukem
« Odpověď #1 kdy: 31. 05. 2011, 10:28:14 »
S něčím podobným jsem se už setkal, ale jen u linkového výstupu TV. Osobně bych to šel rozhodně reklamovat, protože mě zmíněné dost iritovalo (majitel byl ale flegmatik, takže nevím jak to dopadlo).
Jinak zmiňovaný model má funkci TimeShift. Pokud je tato funkce využívána, doporučuji rychlejší zařízení USB flash.

Kuba Melín

• Global Moderator
  • Profík
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
« Odpověď #2 kdy: 31. 05. 2011, 10:50:43 »
Podobný problém se vyskytuje u některých FW verzí přijímače Kathrein UFS 903. Při delším sledování jednoho programu v kuse se začne zvuk zpožďovat za obrazem.

Obecně je to dost otravné a nějak nechápu, jak zrovna TOHLE může výrobce opomenout a pustit to na trh. U jinak vynikajících Kathreinů mám teď s tímhle problém.
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz

spyko

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 31. 05. 2011, 11:43:53 »
Kruci fix,tohle mě vždycky vytočí,nejlevnější plazmu jde pořídit za 11000,to si musíte pořizovat vergle o pár korun levnější ?!!! Vrátit-koupit značkovou !!!
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D

Martin Hájek

• Závislák
  • Až umřu, dejte mi na penál samolepku Beatu.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 31. 05. 2011, 12:35:30 »
Bože SENCOR...
:-(
Loudness War zabijí hudbu!

Reklama

• Stálý člen

Jarda Pajskr

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 31. 05. 2011, 12:58:03 »
Upřímně znám několik lidí kteří TV Sencor mají a nikdo nemá problém. Přijde mi zvláštní že když na program prepnu jakoby znovu obojí se srovna ale za chvilku se to zase rozhodi. U některých programů to nedělá a to je signál stejný. Někdy mi to třeba dělá ráno ale večer to hraje ok - signál pořád stejný a na antene je ještě jedna TV a tam jde vše v pohodě. Přehrávání DVD jde taky ok.Takže asi reklamace?

Martin Hájek

• Závislák
  • Až umřu, dejte mi na penál samolepku Beatu.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 31. 05. 2011, 15:02:03 »
Ne, výměna za normální značku.
Loudness War zabijí hudbu!

Jan Novák

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 31. 05. 2011, 18:13:26 »
Pokud se to rozchází až po čase a po přepnutí kanálů se to srovná, je to vada v synchronizaci zvukové a obrazové stopy, která se nedá opravit jen nějakým nastavením v service menu, jako třeba posunutý výstup u Samsungů. Podíval bych se, jestli neexistuje nový firmware s opravou. Pokud ne, tak se toho urychleně zbavit.

Jarda Pajskr

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 31. 05. 2011, 21:32:26 »
Ano dělá to po nějakém čase - někdy po chvilce od přepnutí, někdy za delší dobu a někdy to neudělá vůbec. Nejčastěji zlobí Nova, Nova Cinema a ČT1. Třba Prima Cool a Barrandov to neudělaly ještě nikdy :-). Divné. V každém případě děkuji za SMYSLUPLNÉ rady.

Peter Tulino

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 02. 06. 2011, 18:22:56 »
Nie som tak bohaty, aby som vyhadzoval peniaze za lacne a nefungujuce veci.