Autor Téma: Nelze naladit DVB-T signál?  (Přečteno 7994 krát)

Přemda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Nelze naladit DVB-T signál?
« kdy: 04. 05. 2011, 21:39:57 »
Dobrý den,

předem se omlouvám pokud má otázka bude znít poněkud ( anebo hodně ) hloupě  :) jsem v tomto naprostý laik a abych řekl pravdu digitalizací se vůbec "nezabývám a nezatěžuji" - bydlím v bytovce o 20 bytech a TV chytáme přes STA - analogovou - starou - nepředělanou ( vivat RPG ) - koupil jsem si nedávno novou TV (  Panasonic 40PFL5605H ) a jaké bylo mé překvapení, že na společnou anténu nechytám kromě ČT1, NOVA, PRIMA a TVP1 nic... moc jsem to neřešil - ale když mi v Neděli večer se sám od sebe naladil Prima LOVE a rádio PROGLAS - tak jsem myslel, že už to chytám....skutečně - mám tam Barandov, Prima Cool, ČT4, ČT24 atd - ale bohůžel ve špatném signálu, že se program okamžitě "vypne" - chystá se tady digitalizace od firmy PODA proto nechci do ničeho investovat jen se chci zeptat - to skutečně kus drátu jak se říká nestačí? ( aspoň tak mi to všichni povídají  :D ) - bydlím v Ostravě - Porubě v boční ulici stíněné barákem naproti ) - je to kousek od VŠB-TUO...díky a omluva za dotaz  :)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nelze naladit DVB-T signál?
« Odpověď #1 kdy: 04. 05. 2011, 22:01:03 »
Na 51 byla analogová čt2,takže asi projde mux3,na drát to někdy nechytneš ani pod vysilačem !!! 8)CO TY REKLAMY !!! ::)
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


Přemda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nelze naladit DVB-T signál?
« Odpověď #2 kdy: 04. 05. 2011, 23:29:34 »
Na 51 byla analogová čt2,takže asi projde mux3,na drát to někdy nechytneš ani pod vysilačem !!! 8)CO TY REKLAMY !!! ::)

ups..potřeboval bych to polopaticky...  :D

PS: znamená to, že STA je nastavena na 51 kanál kde původně vysílala ČT2 kterou již cca půl roku nechytám a díky tomu chytám Prima Love ? A jaká je šance, že na kus drátu naladím také MULTIPLEX2 ? Do Hoštálkovic je to kousek, ale né příma viditelnost...
« Poslední změna: 04. 05. 2011, 23:35:19 od Přemda »


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re: Nelze naladit DVB-T signál?
« Odpověď #3 kdy: 05. 05. 2011, 06:13:42 »
Poda, ta tak něco v STA "zdigitalizuje"! Od této firmy, co nejdále!


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nelze naladit DVB-T signál?
« Odpověď #4 kdy: 05. 05. 2011, 07:37:30 »
Přemdo, dejte do televize 30 cm drátu a zkuste to přeladit. Drát máte určitě doma a trochu času, které tomu dáte, Vás nezabije. Máte tři možnosti - buď to pojede, nebo to pojede blbě, anebo to nepojede vůbec. Pokud to bude první možnost, tak fajn, pokud to budou druhé dvě, tak víte, že musíte někoho, kdo tomu rozumí, zavolat. ;)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re: Nelze naladit DVB-T signál?
« Odpověď #5 kdy: 05. 05. 2011, 07:43:11 »
Libor L: Poda spíš celou STA zlikviduje,jsou na to experti jak jsem slyšel takže já bych určitě investoval ale do vlastní antény.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re: Nelze naladit DVB-T signál?
« Odpověď #6 kdy: 05. 05. 2011, 10:02:26 »
Samozřejmě, Poda uzavřela s firmou RPG služby smlouvu o dodávce tv signálů do jí spravovaných objektů. A je logické, že tento internetový provider "nabízí" pouze svou IPTV službu a nemá zájem o "konkurenci" STA a proto tyto antény pomalu, ale jistě "likviduje"! Byl jsem osobně svědkem, jak v panelovém domě ve vlastnictví RPG byla plně funkční a rekonstruovaná STA pro příjem CZ+PL programů, jak v A tak DVB-T vysílání, osazená vložkami Alcad řady 905 byla tato zaměstnanci firmy Poda zlikvidována a kanálové vložky, včetně všech ostatních komponent i s nap. zdrojem demontována a následně rozkradena! Je veřejným tajemstvím zde na ostravsku, že jistí lidé nabízejí tyto kanálové vložky velmi lacině, ovšem bez garance! Odkud pak je asi mají??  ;D ;D


Leopold Skřivánek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 76
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nelze naladit DVB-T signál?
« Odpověď #7 kdy: 05. 05. 2011, 10:14:11 »
Tak běž podat trestní oznámení a je to! Tady v diskuzi asi nic nevyřešíš.


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re: Nelze naladit DVB-T signál?
« Odpověď #8 kdy: 05. 05. 2011, 18:15:06 »
Vtipný, jako vždy!


Přemda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nelze naladit DVB-T signál?
« Odpověď #9 kdy: 05. 05. 2011, 21:22:55 »
Přemdo, dejte do televize 30 cm drátu a zkuste to přeladit. Drát máte určitě doma a trochu času, které tomu dáte, Vás nezabije. Máte tři možnosti - buď to pojede, nebo to pojede blbě, anebo to nepojede vůbec. Pokud to bude první možnost, tak fajn, pokud to budou druhé dvě, tak víte, že musíte někoho, kdo tomu rozumí, zavolat. ;)

Ahoj Honzo,
ještě včera večer mě napadlo vzít takovou tu stolní anténu ( "kolo s dvouma anténama " ) a zesilovačem a zapojit do TV - pustil jsem zesilovač na minimum a zkoušel....při jednom směru mi jel například Barandov, Prima Cool atd ve velmi vysoké kvalitě signálu! ale stačilo pouze maličko pohnout a bylo to v čudu... ovšem např. Novu ani ČT1 jsem nechytl! pak jsem anténu umístil o metr vedle - trošku s ní točil a chytl ČT4, ČT24 a různé rozhlasové stanice - perfektní příjem, ale zase Barandov, Prima Cool a ani ČT1 či NOVU vůbec.... zkusím zítra buď experimentovat se zesilovačem a přidávat popř. ten kus drátu jak říkáš :o)) jsem rád, že alespoň vím kde chytit ČT4 a koukat na hokej :o))


Max Wolf

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 68
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nelze naladit DVB-T signál?
« Odpověď #10 kdy: 05. 05. 2011, 21:49:58 »
Zkus to teda zítra, ale pokud ti hraje Barandov, Prima Cool tak ti musí jet i ostatní programy na daném kanálu.
37k - Nova, Nova Cinema, Prima, Prima Cool, Barandov
51k - Prima Love, radio Proglas
54k - ČT1, ČT2, ČT24, ČT4, Český rozhlas

 ;)


Amos Komenski

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nelze naladit DVB-T signál?
« Odpověď #11 kdy: 06. 05. 2011, 13:29:47 »
Poda, ta tak něco v STA "zdigitalizuje"! Od této firmy, co nejdále!

Správně, PODA nic nedigitalizuje, ale naopak, kde má svoji "optiku", tak společné antény naopak likviduje! Pozor na tuto společnost, nenechte si od ní zlikvidovat společnou anténu!


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nelze naladit DVB-T signál?
« Odpověď #12 kdy: 11. 05. 2011, 12:33:51 »
Přemdo, říkal jsem kus drátu, protože tam není zesilovač. Pokud tam je zesilovač, tak bych jim zkoušel trocu měnit zesílení, ale v Porubě bude asi zesilovač spíše na obtíž.


Přemda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nelze naladit DVB-T signál?
« Odpověď #13 kdy: 11. 05. 2011, 21:14:03 »
Přemdo, říkal jsem kus drátu, protože tam není zesilovač. Pokud tam je zesilovač, tak bych jim zkoušel trocu měnit zesílení, ale v Porubě bude asi zesilovač spíše na obtíž.

Ahoj Honzo,

jenom tedy popíšu své zkušenosti:

- pokud tam strčím kus drátu a běhám s ním po místnosti a různě jej natáčím atd nechytnu naprosto nic....

- pokud tam nechám externí pokojovou anténu a VHODNĚ ji natočím a nasměruji - světe div se - chytám nádherně ČT1 SM, ČT2, NOVU, ČT4, ČT24, PRIMA, BARANDOV atd... - ale sebemenší pohyb o centimetr jinde s anténou a obraz začne být kostičkovaný...zvuk zpožděný atd - prostě špatný signál... ( zesilovač mám na úplném minimu - cokoliv navíc dělá neplechu - vypne signál atd... )


- ale je tady ještě jedna perlička - každé ráno ( dnes jsem to opravdu zjistil a potvrdil jsem si to ) do cca 12 hodiny - stačí když nemám zapojen analogový signál z STA a mám tam mou pokojovou anténu, ale úplně vypnutou ( tj. vytáhnu zesilovač ze zásuvky ) a chytám naprosto všechno a naprosto dokonalý signál!! tedy lepší než teď se zapojenou pokojovkou a zesilovačem - potom ale uplyne 12hodina a signál zmizí ( čas přesně neznám ) - ale dva dny po sobě jsem si to pohlídal - teď kdybych vytáhl zesilovač ze zásuvky ztratím signál..... - a teď babo raď :-))) dokážu si to vysvětlit jen tím, že PODA má nějaký ? testovací provoz anebo já nevím co...

PS: digitalizace od PODY bude spočívat v tom, že od krabičky která je natažena ke dveřím povede RJ-11 do set-top-boxu a pak teprve do TV bez ohledu na integrovaný dvb-t v TV...