Přemdo, říkal jsem kus drátu, protože tam není zesilovač. Pokud tam je zesilovač, tak bych jim zkoušel trocu měnit zesílení, ale v Porubě bude asi zesilovač spíše na obtíž.
Ahoj Honzo,
jenom tedy popíšu své zkušenosti:
- pokud tam strčím kus drátu a běhám s ním po místnosti a různě jej natáčím atd nechytnu naprosto nic....
- pokud tam nechám externí pokojovou anténu a VHODNĚ ji natočím a nasměruji - světe div se - chytám nádherně ČT1 SM, ČT2, NOVU, ČT4, ČT24, PRIMA, BARANDOV atd... - ale sebemenší pohyb o centimetr jinde s anténou a obraz začne být kostičkovaný...zvuk zpožděný atd - prostě špatný signál... ( zesilovač mám na úplném minimu - cokoliv navíc dělá neplechu - vypne signál atd... )
- ale je tady ještě jedna perlička - každé ráno ( dnes jsem to opravdu zjistil a potvrdil jsem si to ) do cca 12 hodiny - stačí když nemám zapojen analogový signál z STA a mám tam mou pokojovou anténu, ale úplně vypnutou ( tj. vytáhnu zesilovač ze zásuvky ) a chytám naprosto všechno a naprosto dokonalý signál!! tedy lepší než teď se zapojenou pokojovkou a zesilovačem - potom ale uplyne 12hodina a signál zmizí ( čas přesně neznám ) - ale dva dny po sobě jsem si to pohlídal - teď kdybych vytáhl zesilovač ze zásuvky ztratím signál..... - a teď babo raď :-))) dokážu si to vysvětlit jen tím, že PODA má nějaký ? testovací provoz anebo já nevím co...
PS: digitalizace od PODY bude spočívat v tom, že od krabičky která je natažena ke dveřím povede RJ-11 do set-top-boxu a pak teprve do TV bez ohledu na integrovaný dvb-t v TV...