Autor Téma: Nejde naladit topfield tf7700hsci  (Přečteno 16700 krát)

Personal Computer

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Nejde naladit topfield tf7700hsci
« kdy: 04. 05. 2011, 18:02:00 »
Dobrý, den, dnes jsem vyměnil kartu CryptoWorks za kartu irdeto. Protože jsme tam měli naladíno hodně kanálů, a spusta z nich nefungovala, tak jsem se rozhodl to přeladit. Dal jsem tovární nastavení a počkal až se to dodělá. Ale když jsem to chtěl opět naladit tak už to nešlo. Nechce mi to najít české programy a balíček Multi. Když tak zadam přesné informace o těch programe( jak je naladit tak mi to nic nenajde a když tam dám Auto tak mi to najde 29 německých programů)

Tak nevim co s tím.
Děkuji

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Milan Piotrovský

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 14
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nejde naladit topfield tf7700hsci
« Odpověď #1 kdy: 04. 05. 2011, 18:19:26 »
Dobrý den. Smazal jste si továrním nastavením i nastavení pro anténu a nemáte aktuální tabulku transponderů v příjmači. Začněte nastavovat vše ručně.


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nejde naladit topfield tf7700hsci
« Odpověď #2 kdy: 04. 05. 2011, 19:02:16 »
No,když už jste dal tovar.nas. tak by bylo nejlepší na netu najít nejnovější soft.+seting-a nahrát,pak nebude problém !!!
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


Personal Computer

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nejde naladit topfield tf7700hsci
« Odpověď #3 kdy: 04. 05. 2011, 19:05:30 »
Software jsem hledal a to jsem našel ale už jsem nenašel to setting...... prosím neposlal bys mi odkaz.... děkuji moc..  a informace o tom settingu jsem si hledal ale to musim mít nějakej speciální kabel nebo to tam dam přes USB ?
A ručně když to zadávám tak to taky nejde... :(.... když tam dam, ty parametry ručně tak to nic nenajde... ta ženská na infolince mi řekla, že musim nějak nastavit LNB a DiSEqC 1.0 a 1.1 a to vůbec nevím jak na to...
Prosím o pomoc lidi....
« Poslední změna: 04. 05. 2011, 20:25:24 od Personal Computer »


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nejde naladit topfield tf7700hsci
« Odpověď #4 kdy: 04. 05. 2011, 20:28:30 »
Zkus cssf forum,ale ja ten stroj absol.neznám,ten postup je prakticky u všech stejný,ikdyž nejlepší je nakonfigurovat si to sám !!/trvá to dlouho/
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Zdenda F.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 118
    • Zobrazit profil
Re: Nejde naladit topfield tf7700hsci
« Odpověď #5 kdy: 05. 05. 2011, 08:05:00 »
Ve vašem případě bych vřele doporučoval popadnout Topfielda (včetně karty) a zajít s ním k odborníkům, resp. odborníka si pozvat domů. Tov.nastavení se dělá pouze při nahrání nového FW, smazal jste tím veškerá nastavení - konstelaci LNB (máte jich kolik ?), nové transpondéry a naladěné programy na nich. Nový FW nevyřeší váš současný problém.
Pokud i nadále máte dojem, že to zvládnete sám, navečer nahlédnu do svého stroje a popíšu vám nastavení LNB (DisEqc) a další postup.


Personal Computer

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nejde naladit topfield tf7700hsci
« Odpověď #6 kdy: 05. 05. 2011, 09:10:31 »
Tak díky moc jestli mi s tim pomůžeš... k odborníkovi bych nerad nesl... myslím, že to zvládnu sám .... s tvojí pomocí ;).... jenom mě zaráží, že když ladím programy ručně, tak mi to nic nenajde..... já tam dám přesný informace o tom programu a nic mi to nenajde.... myslím si, že bude chyba někde v nastavení LNB a DiSEqC 1.0 a 1.1 ... a to nevím jak to nastavit... :(
tak díky jestli mi s tim nějak pomůžeš..
díky moc


Zdenda F.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 118
    • Zobrazit profil
Re: Nejde naladit topfield tf7700hsci
« Odpověď #7 kdy: 05. 05. 2011, 14:54:58 »
Neodpověděl jste, kolik LNB máte.
V menu vyberete Instalace, pak Nastavení LNB a tam po vybrání satelitu (Skylink = Astra 3, 23,5E, jen Eurosport se vysílá na Astra 19,2E) nastavíte DiSEqC 1.1 na Neumožněno a DiSEqC 1.0 na 1z4 (další možné až 4z4). Dole na bargrafech by mělo být vidět, že máte signál. Pokud máte aspoň 2 LNB, nutno vyzkoušet, která hodnota DiSEqC jednotlivým LNB přísluší. Pokud máte jen jeden LNB, není tam DiSEqC přepínač a je jedno, jak DiSEqC 1.0 nastavíte (i Neumožněno).
Pokud na přijímaných satelitech v Nastavení LNB ukazuje bargraf dobrou úroveň signálu, přejdete na Vyhledání programů.
Zde volíte patřičný satelit a režim vyhledávání nastavit na Ručně - nabídne to výběr frekvence transpondéru a jeho dalších vlastností. Pokud v nabízené tabulce kmitočtů nenajdete potřebný, nutno se vrátit v menu na SAT/TP Editaci, Přidání nového TP a zde vložit patřičné údaje. Pak zpět k ladění, lze vybrat požadovanou frekvenci - měl by bargraf ukazovat, že něco přijímá (pokud je úroveň pod 40% či nulová, nemá smysl vyhledávání startovat), pokud ne, je možnost upravit i zde parametry TP (důležitý je i Pilot ON, Skylink to používá). Teprve pak pustit vyhledávání. Nalezené programy uložit.
Přejít na další TP (či družici), až naladíte vše potřebné.
Vřele doporučuji vyhledávat programy ručně po jednotlivých TP, není nic šílenějšího prohledávat celou družici a pak úmorně mazat programové kraviny (jsou jich stovky).
Příjemnou zábavu, příště určitě tovární nastavení nespustíte jen tak...


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nejde naladit topfield tf7700hsci
« Odpověď #8 kdy: 05. 05. 2011, 18:23:56 »
Zdenda.F-smekám,stručné a jasné,ale upadly by mi ty dva prsty ,kterými píšu !!! ;D
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nejde naladit topfield tf7700hsci
« Odpověď #9 kdy: 05. 05. 2011, 19:07:32 »
Jenom malý dotaz:Pánové máte s tímto přístrojem problém v případě příjmu CT1HD ze Skylinku?Krátké záseky jsem prostě neodstranil a šel z domu.


Pavel F.

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 19
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nejde naladit topfield tf7700hsci
« Odpověď #10 kdy: 05. 05. 2011, 19:46:04 »
Pro pana Poctivého: Jelikož jsem pracovně velmi vytížen, mohu reagovat na naši výměnu názorů z října 2010 až ted. Musím se vám omluvit a potvrdit výpadky na CT HD na prijímači Topfield 7700 HSCI. Jsou nepravidelné a velmi krátké. Použil jsem několik modulů /smit,mascom,technisat/ nepomohlo nic. :'(


Hori97

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 129
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nejde naladit topfield tf7700hsci
« Odpověď #11 kdy: 05. 05. 2011, 20:40:20 »
U mě pomohlo aktualizovat firmware
DVB-S/S2: 13E, 19.2E, 23.5E, 28,2E
DVB-T/T2: Multiplexy 1,2,3,4 + PS 12,13
                  Regionální sítě  4,7,8,12
DAB+ : ČRa (10D), Teleko (11A), ČRo (12C)


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nejde naladit topfield tf7700hsci
« Odpověď #12 kdy: 05. 05. 2011, 20:47:55 »
Bohužel nevěřím a mám pádný duvod.Zkoušel jsem postupně všechny dostupné FW-zas tolik jich nebylo a asi 5 modulu CW bez jakéhokoliv pozitivního výsledku.Stejné zkušenosti má hodně mojich kolegu.Prostě ty kratičké záseky tam jsou a nikdo s tím nic neudělá.Dokonce jsou prý i nyní na Nova HD po přesunu na nový TP.


Pavel F.

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 19
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nejde naladit topfield tf7700hsci
« Odpověď #13 kdy: 05. 05. 2011, 20:55:51 »
Ano ano, na Nově HD po přechodu na 11895 stejný problém jako na CT HD.   Zkoušel jsem samozřejmě nejen moduly,ale i různé FW nic nepomahá. HBO HD na Skylinku a všechny programy z tohoto kmitočtu hrají OK,tedy bez výpadků.
« Poslední změna: 05. 05. 2011, 21:11:10 od Pavel F. »


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nejde naladit topfield tf7700hsci
« Odpověď #14 kdy: 05. 05. 2011, 21:14:36 »
Tak vidím,že je to pravda i s tou Nova HD.Koukám,že jsem udělal to nejlepší možné.....