Autor Téma: HDTV - Pinnacle 282e  (Přečteno 3848 krát)

sidlok

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
    • E-mail
HDTV - Pinnacle 282e
« kdy: 03. 05. 2011, 15:35:01 »
Pořídil jsem si externí PC TV tuner - Pinnacle 282e (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=73007) s domněnkou, že rozchodím HD vysílání. Používám k zařízení přiložený software. Jsem napojen na venkovní anténu, pouze pro můj byt. Podle různých článků o pokrytí atd. by to mělo v Krči (Praha 4) šlapat – Multiplex 4. Přesto nejsem schopný žádný HD kanál naladit a naladím pouze DVB-T kanály v SD. Co s tím??? Díky za každou radu a návrhy na možná řešen.! ;-)
« Poslední změna: 03. 05. 2011, 15:39:44 od sidlok »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 686
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: HDTV - Pinnacle 282e
« Odpověď #1 kdy: 03. 05. 2011, 16:20:48 »
Krč? Tak to už by leccos naznačovalo... Myslím, že v této lokalitě se asi nemá cenu ani snažit. Záleží tedy na tom, na co se to snažíte chytit. Mám tedy na mysli na jakou anténu.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re: HDTV - Pinnacle 282e
« Odpověď #2 kdy: 03. 05. 2011, 16:42:26 »
otázka je, kde ten človíček v Krči bydlí a jakou má přijímací soustavu, to je rozhodující a o tm nic nevíme...
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 523
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: HDTV - Pinnacle 282e
« Odpověď #3 kdy: 04. 05. 2011, 08:36:11 »
otázka je, kde ten človíček v Krči bydlí a jakou má přijímací soustavu, to je rozhodující a o tm nic nevíme...
Přesně tak, některé části Krče, ty na vyšší nadmořské výšce, jsou MUXem 4 pokryty dostatečně i na "normální" anténu. Zejména oblasti sousedící s Lhotkou, Libuší a Kunraticemi. Jen lokality kolem Zákosu a Thomayerovky jsou schované v údolí.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Njuska

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 78
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: HDTV - Pinnacle 282e
« Odpověď #4 kdy: 08. 05. 2011, 15:04:14 »
Problém je zásadní: Software (TVCenter) od společnosti Pinnacle neumí přijímat český Multiplex 4. Evidentně se jedná o chybu na straně Pinnaclu. Ostatní alternativní software, bezproblému Mux4, (vč. HD programů) naladí a zobrazí i na kartách Pinnacle. Již jsem tento problém řešil s technickou podorou Pinnaclu, ale neumí to, resp. nechtějí to řešit. Od té doby dokonce vyšly už asi dvě aktualizace TvCenter, ale ani v jedné nebyla chyba odstraněna. Vymlouvají se, že Mux4 vysílá ve zkušebním režimu. U tak velké společnosti, jako je Pinnacle, je to opravdu dost trapné!

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0