jinak dneska jsem byl otestovat "kvalitu příjmu" dab+ a taky přeladovaní mezi dab-fm z dm do dab to nepřeladí pokud jste v režimu fm. Naladil jsem čro radiožurnál a jak dlouho to vydrží, no v drtive většině tam bylo 12C tedy signal prozatím jen až z daleké prahy, když nestačil 12C tak ho zastoupil 10A z milešovky (ustecký kraj) multiplexu teleko, vyjmečne to přeladilo do fm a jen vyjmečně se objevila frekvence ll z liberce.
Trasu jsem měl ze stáže pod ralskem do mimoně a z mimoně do liberce a z5 do stráže. Ze stráže jsem jel "zadem" tedy ne přes luhovskou křižovatku a směr do mimoně, ale jako na diamo, přes noviny pod ralskem a dale pak přes ty vesnice jako na vranov a do mimoně, no po celou dobu tam dominovalo 12C nekdy ho zastoupilo 10A až v mimoni pak přeplo do fm. ale jen na chvili přes město a pak zase 12C a do fm to pak spadlo nad kruhačem jak se jede od autobusaku a hned pak zase digitál 12C ten hrál až do jablonýho, kde topak přimo ve městě skočilo do fm ale za chvíli zase digitál 12c a 10a a to pak vydrželo ke lvové kde to zase spadlo do fm a pak zase digitál 12c + 10a až do tech zatáček před chrastavou kde to spadlo do fm zas a na chrastavsku to skočilo na 12c ale pak to zase spadlo do fm a fm s 12c se střídalo a pak už jen fm až u sjezdu na machnín, už takřka v liberci ve městě to přeladilo na LL přitom to na něj mělo skočit už na chrastavsku, no na to že vysilají 1kW a signal jsem očekaval stejny jako čro - lbc který vysíla ze stejneho stanoviště na 102,3 fm. Takže pokratí opravdu mizerné. zato 12C ale i 10A excelentní, signál byl i tam kde bych nečekal že vůbec bude a ani tam neměl být.
Nazpátek jsem to kombinoval s německými 5C a 9A a ty němci hrali taky všude, dokonce i v jabloným kde jen na půl minuty byl výpadek a pak to zase hrálo. Takže jsem víc než jen spokojen, ted už jen aby to začli používat i komerční stanice. Velice dobře to hrálo. Jsem spokojen a doufam že se to bude už jen zlepšovat a přibudou další vysílače, dab má signál i hodně daleko za hranicí přijmu, 12C hrál skoro i v liberci. Kdyby čro pustil potom dab z ještědu, tak to by bylo teprv něco, to by pokrylo celý kraj a masivní signál by byl všude. Ovšem platí to pokud mate kvalitní dab radio a anténu, mam toho pioneera a střešní anténu a opravdu to dělá divy, tudíž doporučuju krom kvalitního radia věnovat něco i anténě, dab anténa na střeše auta je mnohonasobně lepší než "přilepená" na čelním skle. Samozřejmě zaleží i na počasí pokud přijímate dab na hranici a nebo i za jeho hranicí, pak ma počasí značny vliv, ale i tak jsem velmi spokojen. Ničím nerušený přijem. Vůbec netušíte že projíždíte mezi baráky, tunelem, nebo jsou kolem silnice stromy, zato u fm zejmena u slabšiho signalu jste přesne vedeli koli stromu jste minuli

Jen si musite dobře nastavit ekvalizér. S radiem i antenou jsem spokojen, vyměnil jsem i repračky, opět kvalitní. Jen škoda že radio neumí přeladit i z fm modu do dab+. Ale pokud si stanici uložite v dab tak to nepoznate, až na ten šum. Dokonce se nekonalo žádne zpoždění a nic podobného, nepoznal jsem moment přeladění z dab do fm žadne zpoždění nebo naopak napřed se nekonalo! Za což jsem i rad, hladce to přeladovalo ani žadny skřípot se z toho nelynul, radio umělo hladce přechazet mezi všemi sítěmi dab+ různých operatoru i fm bez toho aníž byste to poznali. Musel jsem se zaposlouchat do kvality, pokud to mělo "lepší" dynamiku a byl slyšet šum nebo "chraštění" tak to bylo v fm, mezi sitemi dab to je horší, ale sít čro ma kvalitnější zvuk než teleko. Ale jak to perfektně navazovalo. Dab toho vydrží skutečně hodně. Jen mu mirně zvednou bitrate a hlavně masivne rozšířit. V aute to udela pak velkou parádu. Možna jsem byl i jedinej kdo v tu dobu poslouchal frekvenci LL, nevím kolik lidí ma na liberecku dab+ radio s L tunerem a kolik ma takový přijímač v autě. Rádio krom III band a L band umí i kanály "N" které běžny přijímač v III bandu nenaladí, k čemu jsou to netuším.