Auna DABStep anebo
Dual DAB 2A? (dvě německé značky Auna resp. Dual)
Nechci radu, dávám jenom otevřeně na známost ty mé vnitřní běsy při výběru DAB rádia.
Ne že bych přestal milovat to své škaredé šedé káčátko Tesco dělo, ale toto mu neříkejte: omrzelo mně přepínat stanice věčným krokováním anebo vyvoláním předvolby a menším krokováním a potvrzením přes zmáčknutí ovladače hlasitosti. Kromě otravy z mačkání mám obavy, že se při tom rádio převrhne nebo časem rozpadne.
Koax z venkovní antény mám dotažen do kuchyňo-jídelny k lednici a chci nové rádio mít postaveno na lednici a s dálkovým ovladačem, jakž takž zvukem a za rozumnou cenu - minimalistické zadání a ejhle, buď neumím googlovat anebo to dnes prostě ještě nejde. S nárokem na dizajn přístroje nebo možnost připojení externí antény jsem šel skoro na nulu (nemluvě o těch wifi nebo bluetooth a dalších srandách).
Buď nejsem in, anebo je to již norma, ale u dálkových ovládačů se rozmohl jeden NEŠVAR (výraz vypůjčen z filmu Pelíšky) - nemají čísla pro volbu stopy/stanice; tedy klasické krokování a navíc potvrzení dalším tlačítkem; ano, nemusím dojít k přijímači abych to udělal, ale děkuji, toto nee. Ještě že jsem si toho všiml u jedné mikrověže Philips, jejíž vzhled na lednici by byl nevábný, smířil jsem se s tím, ale naštěstí než jsem klikl "objednat" jsem si toho všiml. Takhle jsem taky téměř skočil na špek retro rádiu Gogen (ETA a.s. 2 500.-), jinak by mi nevadil, zvukový projev bych zahrál vabank.
Pochopil jsem, že když má zařízení na webu prodejce deklarováno "dálkový ovladač" a nemá tam obrázek jak vypadá, je potřeba - pokud to JDE - proklikat se na stránky původce a i ten to může mít vnořeno až na pdf návodu, kde má obrázek (ten lepší případ).
Skončil jsem u dvou přístrojů, 1.)
Auna DABStep (s dopravou do 3 000.-) a 2.)
Dual DAB 2A (1 990.-); to druhé je jenom přijímač bez repro s line-out výstupem. Ty značky neznám (Auna resp. Dual) a nemám sílu googlovat jejich background - jestli to jsou jenom sprejeři svých značek na masových výrobcích anebo mají nějaký modulový návrhový tým, který něco vymyslí a zadá výrobci.
1. Přístroj
Auna DABStep dokonce jeden německý web testoval a zvukově celkem pochválil; k prodeji je jenom bílá barva - s lednicí by splynul; vrtá mi hlavou jeho šířka jenom 21 cm, ne že bych v kuchyni chtěl mít bůhvijaký stereo-efekt, ale můj starý Panasonic má šířku 45 cm (přes něj jedu Tesco DAB rádio).
2. Přístroj
Dual DAB 2A je jenom "tuner" bez repro a připojil bych ho na svého Panasonica; je černý jako Panák takže kontrast ebony&ivory (lednice&přístroje) by byl zachován. Plusem je konektor pro připojení externí antény.
Včil mudruj.
P.S.
Ta džungle původu přístrojů je neproniknutelná; příklad: rádio Gogen DAB 12 (ETA a.s.) má identický dizajn ovládacích tlačítek jako Auna Nizza, má jenom jinou mřížku na čelní stěně; co má ve střevech...ty můj kvítku medový, to se nikdo nedoví...tedy pokud nějaký na.raný insider z Gogen nepustí božskou