Když jsem toto téma před lety zakládal, opravdu se spíše jednalo o první pokusy o koupi digitálního rádia. Ale ani dnes si zákazník nemůže běžně prohlédnout a vyzkoušet tyto přijímače na většině pultů, ba někteří "podavači" ještě ani netuší, že nějaký DAB existuje.
Také jsem se usmíval nad placenou reklamou na "jen" DAB přijímač, který poněkud zaspal vývoj. I když poslouchám své digitální přijímače ze vzdálenosti pár decimetrů, oči obrátím na jejich displej dost výjimečně, snad jen když se chci podívat na interpreta i název skladby a ještě asi častěji na zobrazovaný čas. Barevný displej s pidiobrázky je sice atraktivnější, ale dvouřádkový čb by mi také většinou stačil. Z větší vzdálenosti, zejména u modelů s DO, které hlavně vytváří hudební kulisu při jiné činnosti, už běžné oko z malého displeje z dálky stejně toho moc nevyčte.
Toto všeobecné téma se postupem času rozrostlo na několik aktuálních podtémat, ale stále se jedná spíše o pokusy něco solidního sehnat, případně reagovat na aktuální nabídku z různých zdrojů, o výměnu zkušeností. Asi by neuškodilo vytvářet pro diskuze o konkrétním modelu samostatné větvě v kapitole Digitální rozhlas. Ale kdo hledá, tak nakonec najde odborné diskuse i někde jinde, jako třeba o SIRD 14 xx.