Autor Téma: Pardubice-Krasne pojedou 100kW  (Přečteno 4577 krát)

ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 549
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Pardubice-Krasne pojedou 100kW
« Odpověď #1 kdy: 19. 04. 2011, 11:51:40 »
Ano, už od minulého týdne jsem si všiml nezvykle vysokých hodnot na měřáku kvality a síly signálu. Dříve síla signálu 100 a kvalita u mux2 96%, po navýšení výkonu stoupla hodnota na 98%. U mux 1 na 99% z 97.
« Poslední změna: 19. 04. 2011, 19:36:49 od Butes »
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 687
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: Pardubice-Krasne pojedou 100kW
« Odpověď #2 kdy: 19. 04. 2011, 12:55:03 »
Díky. ;)
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Lankosher

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 138
    • MSN komunikátor - igorlank@hotmail.com
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Pardubice-Krasne pojedou 100kW
« Odpověď #3 kdy: 19. 04. 2011, 15:08:11 »
Szkoda, że testowo nie podniosą mocy z Lysej Hory. Kiedyś planowano 100 kW z LH..
Polska, Kraków


Michal Čabala

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 50
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Pardubice-Krasne pojedou 100kW
« Odpověď #4 kdy: 19. 04. 2011, 17:40:57 »
Zatím nějaký změny ve výkonu nepozoruju, na všech televizích ukazuje signál stejný hodnoty jako od začátku vysílání...

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


František Metr

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 24
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Pardubice-Krasne pojedou 100kW
« Odpověď #5 kdy: 19. 04. 2011, 18:54:04 »
Potvrzuji, na vysílači Krásné došlo pravděpodobně ke změně parametrů DVB-T vysílání, ale asi jen MUXU 1 (k32). Dříve jsem tento MUX na tomto kanále vůbec nepříjimal, nyní síla signálu 45 - 55 a kvalita kolísá od 70 do 97 %, ale dívat se na to dá v pohodě, vůbec to nečtverečkuje. Jsem z novobydžovska, mám anténu Colorku (dlouhou), otočenou na Černou horu tedy asi o 80° a STB Strong. Kanál 39 stále nenaladím.
« Poslední změna: 19. 04. 2011, 19:03:09 od František Metr »
DVB-T Černá hora, Cukrák, Krásné, DVB-S 23,5°E (Skylink CW)


Michal Čabala

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 50
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Pardubice-Krasne pojedou 100kW
« Odpověď #6 kdy: 19. 04. 2011, 20:23:00 »
No, tak oprava, mírný nárůst síly signálu potvrzuju. U obou muxů přibližně +- 8%


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 549
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Pardubice-Krasne pojedou 100kW
« Odpověď #7 kdy: 20. 04. 2011, 00:01:20 »
Doufám, že všichni zasvěcení vytáhnou svoje nádobíčko, popř. přetočí antény na Krásné a otestují lokality, které jsou ve východních Čechách na hraně nebo v kolizi. Tzn. okres Svitavy s rušením na 40. kanálu (Kojál, Černá hora), samotné město Svitavy, kde stále není v provozu Kamenná Horka s multiplexm 2, Česko-Moravskotřebovsko, Králicko, Podorlicko.
Dokud je čas a těch pár dB navíc vyzkoušet! Velký bratr Polák se všas ozve. :-[

Prosím Kubu Melína, zda by nemohl poupravit mapu s vypočteným ERP 25kW na 100kW a pro názornost zobrazit teoretické rušení dvou inkriminovaných polských vysílačů. Díky
http://radiopolska.pl/wykaz/pokaz_lokalizacja.php?pid=164
http://radiopolska.pl/wykaz/pokaz_lokalizacja.php?pid=260 
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 687
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: Pardubice-Krasne pojedou 100kW
« Odpověď #8 kdy: 20. 04. 2011, 07:49:14 »
Vzhledem k tomu, že mám na Krásné hradbu z paneláku, tak ani navýšení na 100 kW nepomohlo. Bohužel...

Lokalita: Praha
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Jaroslav Ondráček

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 32
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Pardubice-Krasne pojedou 100kW
« Odpověď #9 kdy: 20. 04. 2011, 09:59:48 »
Dobré dopoledne v České Třebové MUX1 32k beze změn 91/90  MUX2 39k se málo zlepšil původně 88/75-83 na současnich 91/85 což je dobré , mám dotaz objevili se další dva 55k a 58k ( pokud mám správné informace mají to mít Poláci ) vysílá se na obou MUX2 českých u obou je 81/75 , děkuji . 8)


Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
Re: Pardubice-Krasne pojedou 100kW
« Odpověď #10 kdy: 20. 04. 2011, 11:29:15 »
Doufám, že všichni zasvěcení vytáhnou svoje nádobíčko, popř. přetočí antény na Krásné a otestují lokality, které jsou ve východních Čechách na hraně nebo v kolizi. Tzn. okres Svitavy s rušením na 40. kanálu (Kojál, Černá hora), samotné město Svitavy, kde stále není v provozu Kamenná Horka s multiplexm 2, Česko-Moravskotřebovsko, Králicko, Podorlicko.
Dokud je čas a těch pár dB navíc vyzkoušet! Velký bratr Polák se všas ozve. :-[

Prosím Kubu Melína, zda by nemohl poupravit mapu s vypočteným ERP 25kW na 100kW a pro názornost zobrazit teoretické rušení dvou inkriminovaných polských vysílačů. Díky
http://radiopolska.pl/wykaz/pokaz_lokalizacja.php?pid=164
http://radiopolska.pl/wykaz/pokaz_lokalizacja.php?pid=260


Je jich víc teoreticky na 39k :

http://radiopolska.pl/wykaz/pokaz_lokalizacja.php?pid=150
http://radiopolska.pl/wykaz/pokaz_lokalizacja.php?pid=140
http://radiopolska.pl/wykaz/pokaz_lokalizacja.php?pid=171
http://radiopolska.pl/wykaz/pokaz_lokalizacja.php?pid=220

Ještě jedna zarážející věc mě napadla proč zrovna ted polská strana souhlasila s navýšením výkonu na 39 k ,Czenstochowa -Wreczyca mux 2 39k  taky budou testovat na svém uzemí zda ty malé vysílače na svém uzemí neohrozí,nebo už předem počítají že budou přeladovat a je to od nich vstřícný krok k další koordinaci kanálu na těchto vysílačích.
« Poslední změna: 20. 04. 2011, 16:16:31 od karel Adámek »
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest


František Metr

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 24
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Pardubice-Krasne pojedou 100kW
« Odpověď #11 kdy: 20. 04. 2011, 16:28:23 »
Proč musí Poláci s něčím souhlasit. Podle směrnice EU by mělo mít digitální vysílání přednost před analogem. Ne.  :)
DVB-T Černá hora, Cukrák, Krásné, DVB-S 23,5°E (Skylink CW)


Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
Re: Pardubice-Krasne pojedou 100kW
« Odpověď #12 kdy: 20. 04. 2011, 16:36:03 »
Evropská úmluva o ochraně analogových frekvencí platí až do roku 2015.
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest


František Metr

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 24
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Pardubice-Krasne pojedou 100kW
« Odpověď #13 kdy: 20. 04. 2011, 17:16:29 »
Aha, to je docela dost.
DVB-T Černá hora, Cukrák, Krásné, DVB-S 23,5°E (Skylink CW)


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 549
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Pardubice-Krasne pojedou 100kW
« Odpověď #14 kdy: 20. 04. 2011, 21:32:00 »
Vzhledem k tomu, že mám na Krásné hradbu z paneláku, tak ani navýšení na 100 kW nepomohlo. Bohužel...

Lokalita: Praha

Pane Polák, Vámi uvedený scan z Prahy je tedy z jiné lokality, než kde bydlíte? Máte tam uvedenou analogovou ČT1 a Primu.
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600