reklama

Autor Téma: astra+hotbird  (Přečteno 6050 krát)

Roman Bárta

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 450
  • Tape deck - nádherná nostalgie....
    • Zobrazit profil
    • E-mail
astra+hotbird
« kdy: 18. 04. 2011, 18:55:14 »
Mám přijímač Ferguson AF 7318,a chytám na něm astru 19,2 na jedné parabole,a hotbird 13E na druhé parabole. Vše zapojeno přes diseqc. Na vstupu 1 je astra,na vstupu 2 hotbird. Obě družice hlásí signál 99%. Od předvolby 1 do 145 jsou programy astra,dále od 146 hodbird. Problém je ten,že při přepínání programů nahoru,diseqc přepne na hotbird ok,a přepínám dál,avšak při couvání zpět se už na astru nepřepne. Když přístroj vypnu a zapnu,programy zas hrají. Napadá někoho v čem je zakopaný pes? :o
DVB-T-
 k.33,58,55 Buková Hora, 25 Čer.Studnice, 30 Ústí n.Labem, 44 Louštín, 60 (38) Trutnov, RS7-50 Klínovec, 21 Ústí n. Labem, reg.síť 9-Most
             34,48,52-Krašov, 56, RS7-38, RS1-37- Plzeň
Dvb-s -0,8W, 5W, 5E, 13°E, 19,2°E, 23,5°E, 28,2°E + Skylink+Freesat
UPC Kabel
FM-Sony ST-SE 700

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Malata1 Jak

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 463
    • Zobrazit profil
Re: astra+hotbird
« Odpověď #1 kdy: 18. 04. 2011, 19:34:23 »
A máte určitě v přístroji diseq dobře přiřazené? Není tam třeba u té astry "vypnuto"?
« Poslední změna: 18. 04. 2011, 19:37:05 od Malata1 Jak »


Martin Hájek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 490
  • Až umřu, dejte mi na penál samolepku Beatu.
    • Zobrazit profil
Re: astra+hotbird
« Odpověď #2 kdy: 18. 04. 2011, 21:32:32 »
A máte určitě v přístroji diseq dobře přiřazené? Není tam třeba u té astry "vypnuto"?
Ano, to by odpovídalo. Nebo je ten přepínač vadný.
Loudness War zabijí hudbu!


Roman Bárta

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 450
  • Tape deck - nádherná nostalgie....
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: astra+hotbird
« Odpověď #3 kdy: 18. 04. 2011, 21:55:50 »
V menu je to opravdu dobře.Pár přijímačů už jsem naladil známým,a s vlastním si neporadím. :D Hlava mi to nebere. V menu je možnost naladit diseqc 1-4. Zajímavé je,že hotbird ukazuje příjem na pozici 2,3 i 4.????? Astra jede normálně na pozici 1.
DVB-T-
 k.33,58,55 Buková Hora, 25 Čer.Studnice, 30 Ústí n.Labem, 44 Louštín, 60 (38) Trutnov, RS7-50 Klínovec, 21 Ústí n. Labem, reg.síť 9-Most
             34,48,52-Krašov, 56, RS7-38, RS1-37- Plzeň
Dvb-s -0,8W, 5W, 5E, 13°E, 19,2°E, 23,5°E, 28,2°E + Skylink+Freesat
UPC Kabel
FM-Sony ST-SE 700


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 312
    • Zobrazit profil
Re: astra+hotbird
« Odpověď #4 kdy: 19. 04. 2011, 07:49:14 »
Co třeba dlouhý či jinak nekvalitní svod, levné přepínače s tím mívají problémy. Řeším to kvalitními náhražkami  :) a problémy mizí.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Roman Bárta

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 450
  • Tape deck - nádherná nostalgie....
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: astra+hotbird
« Odpověď #5 kdy: 19. 04. 2011, 12:25:14 »
Na tom by mohlo něco být. Kabel k přepínači je cca 10m. Ale s předešlým přístrojem to fungovalo 9 let normálně.(rozbil se). Ale díky za tip.
DVB-T-
 k.33,58,55 Buková Hora, 25 Čer.Studnice, 30 Ústí n.Labem, 44 Louštín, 60 (38) Trutnov, RS7-50 Klínovec, 21 Ústí n. Labem, reg.síť 9-Most
             34,48,52-Krašov, 56, RS7-38, RS1-37- Plzeň
Dvb-s -0,8W, 5W, 5E, 13°E, 19,2°E, 23,5°E, 28,2°E + Skylink+Freesat
UPC Kabel
FM-Sony ST-SE 700


ladik 12

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 105
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: astra+hotbird
« Odpověď #6 kdy: 19. 04. 2011, 14:56:11 »
Setkal jsem se s tim, ze nektere LNB zeslabily signal DiSeqC tak, ze se z nich nedalo prepnout zpatky. (Ve vasem pripade by se jednalo o LNB na Hotbird). Mne tehdy pomohlo vymenit LNB za LNB od jineho vyrobce. Vzdy se jednalo o nefungujici kombinaci prijimac-prepinac-LNB.


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 312
    • Zobrazit profil
Re: astra+hotbird
« Odpověď #7 kdy: 19. 04. 2011, 16:36:31 »
No, já mám za dlouhé kabely zhruba od 50m výše, 10m by přepínač rozhodně ovlivnit nemělo.


Roman Bárta

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 450
  • Tape deck - nádherná nostalgie....
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:astra+hotbird
« Odpověď #8 kdy: 05. 02. 2012, 00:23:30 »
Tak jsem se naštval,a po 10ti měs. jsem vylezl na střechu. Ladik 12 měl pravdu. Nefunkční LNB na Hotbird. Díky. ;D
DVB-T-
 k.33,58,55 Buková Hora, 25 Čer.Studnice, 30 Ústí n.Labem, 44 Louštín, 60 (38) Trutnov, RS7-50 Klínovec, 21 Ústí n. Labem, reg.síť 9-Most
             34,48,52-Krašov, 56, RS7-38, RS1-37- Plzeň
Dvb-s -0,8W, 5W, 5E, 13°E, 19,2°E, 23,5°E, 28,2°E + Skylink+Freesat
UPC Kabel
FM-Sony ST-SE 700


 

reklama