Autor Téma: Problém s naladěním...  (Přečteno 16627 krát)

GreliaN

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 77
    • Zobrazit profil
Problém s naladěním...
« kdy: 12. 04. 2011, 09:29:56 »
Zdravím,

mám problém s naladěním satelitu. Zkoušel jsem si připojit konvektor LNB duo na dvě družice... Na Astra 19,2 a 23,5. Parabolu mám natočenou původně pro jeden konvektor na Astru 23,5 na CS link... A teď když zapojím konvektor na dvě družice, tak když to přimontuji na pravou stranu konvektoru, tak jede jen Astra 23,5 a když to namontuji na levou stranu konvertoru, tak jede jen Astra 19,2... Zkoušel jsem i různě natáčet satelit, ale nic nefunguje. Konvertor se nedá rozdělat aby jsem se třebas podíval na přepnutí DiSEqC, nebo jak se to přesně jmenuje. Už fakt nevím co s tím dělat. Nevíten ěkdo něco, jak to pořešit aby jsem mohl přijímat obě družice naráz???

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re: Problém s naladěním...
« Odpověď #1 kdy: 12. 04. 2011, 09:54:28 »
abys mohl přijímat více družic, je potřeba mít nastavený settopbox na příjem více družic. Co máš vůbec za settopbox?
« Poslední změna: 12. 04. 2011, 09:59:53 od Miloslav Soška »
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


GreliaN

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 77
    • Zobrazit profil
Re: Problém s naladěním...
« Odpověď #2 kdy: 12. 04. 2011, 10:06:23 »
Mám příjimač Amiko SSD 550


Martin Hájek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 489
  • Až umřu, dejte mi na penál samolepku Beatu.
    • Zobrazit profil
Re: Problém s naladěním...
« Odpověď #3 kdy: 12. 04. 2011, 10:08:22 »
Musíš si ten konvertor správně namontovat na parabolu, pravý krk LNB (viděno od paraboly) musí být v držáku. Potom si nastav DiSEqC v přijímači podle návodu.
Loudness War zabijí hudbu!


GreliaN

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 77
    • Zobrazit profil
Re: Problém s naladěním...
« Odpověď #4 kdy: 12. 04. 2011, 10:10:31 »
A nějaký návod někde je??? Já na 19,2 nemám žádný...

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re: Problém s naladěním...
« Odpověď #5 kdy: 12. 04. 2011, 10:15:21 »
Musíš jít do MENU přijímače tam najít nějakou INSTALACI či podný údaj, třeba NASTAVENÍ PŘIJÍMAČE apod. v tom někde najít nějaké NASTAVENÍ ANTÉNY či NASTAVENÍ LNB a podobný údaj a tam bude někde údaj DiseqC a tam budou nějaká písmenka jako A,B,C,D nebo číslice 1,2,3,4 apod. A tam musíš každé z těch družic přiřadit nějaký údaj. Tedy např. jedna bude A a druhá bude B.

http://www.videotech.cz/clanky/montaz-satelitu-podrobny-obrazkovy-navod
« Poslední změna: 12. 04. 2011, 10:18:49 od José Brtník »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re: Problém s naladěním...
« Odpověď #6 kdy: 12. 04. 2011, 10:20:42 »
Mám příjimač Amiko SSD 550
manuál k uvedenému přístroji je třeba zde - http://www.atoselektro.cz/ftp/Software/Amiko/550_560/Cesky_manual_Amiko_SSD-540-550-560_CZ.zip chce to jen hledat po netu..
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


GreliaN

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 77
    • Zobrazit profil
Re: Problém s naladěním...
« Odpověď #7 kdy: 12. 04. 2011, 10:24:20 »
Manuál mám originální k přístroji. Jen jsem se prostě ptal na nastavení dvou družic... Mám tam nastavení vždy jen na jednu družici. Ale na dvě to tam nikde nevidím současně...


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re: Problém s naladěním...
« Odpověď #8 kdy: 12. 04. 2011, 10:34:32 »
Manuál mám originální k přístroji. Jen jsem se prostě ptal na nastavení dvou družic... Mám tam nastavení vždy jen na jednu družici. Ale na dvě to tam nikde nevidím současně...

Ale jo, JE TO TAM.
Zmínka už je na str.3

Na straně 15 jak začíná INSTALACE
je to kapitola 9.

Jasně vidíš údaj DiseqC a u toho slovo DISABLE tedy vypnuto.

Úplně nahoře pak vidíš DRUŽICI. V návodu je tam jméno HOTBIRD.
Čili ty si tam dáš astru a dáš jí u DiseqC písmenko/číslici atd.

« Poslední změna: 12. 04. 2011, 12:46:19 od José Brtník »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


GreliaN

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 77
    • Zobrazit profil
Re: Problém s naladěním...
« Odpověď #9 kdy: 12. 04. 2011, 10:45:04 »
Samozřejmě, ale to platí jen pro jednu družici ne? Když tam zadám druhou družici tak ta první se smaže co jsem nastavil. Nebo snad ne??? A DiSEqC jdou jen čísla typu 1/2 2/2 atd...


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re: Problém s naladěním...
« Odpověď #10 kdy: 12. 04. 2011, 10:51:17 »
Samozřejmě, ale to platí jen pro jednu družici ne? Když tam zadám druhou družici tak ta první se smaže co jsem nastavil. Nebo snad ne??? A DiSEqC jdou jen čísla typu 1/2 2/2 atd...

Nic se nesmaže. Jedný astře dej údaj 1/2 a druhé astře 2/2.
 
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


GreliaN

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 77
    • Zobrazit profil
Re: Problém s naladěním...
« Odpověď #11 kdy: 12. 04. 2011, 10:54:28 »
Dobře, přesně tohle jsem udělal. A pořád nemám signál na Astra 19,2 jen na Astra 23,5 tam mám super signál a vše jede jak má. Mám teď ještě pootočit nějak parabolu aby se chytla i ta druhá družice???


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re: Problém s naladěním...
« Odpověď #12 kdy: 12. 04. 2011, 10:59:22 »
Dobře, přesně tohle jsem udělal. A pořád nemám signál na Astra 19,2 jen na Astra 23,5 tam mám super signál a vše jede jak má. Mám teď ještě pootočit nějak parabolu aby se chytla i ta druhá družice???

Jak víš, že u té druhé nemáš signál ? Může tam být nastavený transporder, který třeba ani už neexistuje. Zadej tam do ručního ladění, něco, co tam určitě je http://www.google.cz/prehledy/televize-digital/19e2/  pokud signál nebude, zkus zadat schválně něco z této jiné astry http://www.google.cz/prehledy/televize-digital/28e2/ jestli to nemáš náhodou obráceně a nechytáš místo Němců třeba Angličany...

Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


GreliaN

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 77
    • Zobrazit profil
Re: Problém s naladěním...
« Odpověď #13 kdy: 12. 04. 2011, 11:06:48 »
Dobře tedy, vyzkouším to a dám vědět...


Jaroslav Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 453
    • ICQ komunikátor - 244743884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Problém s naladěním...
« Odpověď #14 kdy: 12. 04. 2011, 11:16:55 »
Parabolu nastavuj podle družice 19,2, píšeš, že si měl dříve naladěnou 23,5, asi to děláš naopak.  Dělej to podle toho obrázku z něho to snad pochopíš.

http://shop.olmi.cz/images/sklady_podrobnosti/anleitung_monoblock.jpg
Lokalita - Podřipsko (Roudnice nad Labem)
Dvb-s: Skylink, 13.0 - 19.2 - 23.5 Fuba DAA 110, LNB Inverto BlackUltra.
Dvb-t: Ještěd(mux1,2.3), Černá Studnice(mux4), Klínovec(mux1,2,4,7), Buková Hora(mux1,2,3)
IPtv: Místní poskytovatel
OTT: Digi2go, Skylink