Hned na začátku Pamětník napsal:
Budete potřebovat trochu lepší UHF rozbočovač
takže s tím se dá VHF rozbočit akorát v hlavičce pana poctivého
Ano, co je psáno,to je dáno. Já jsem Martinovu situaci posuzoval na základě informací, které do svého dotazu uvedl. Napsal, že si objednal od Licy modul a kartu pro osazení CI slotu v TV, aby mohl sledovat nabídku DVB-C od UPC na druhém televizoru. Podle mých zkušeností jsem doporučil použití rozbočovače se šroubovacími F konektory, protože mu někdo mohl nabídnout trochu "horší" plastovou rozdvojku pro rádio, s opačnými konektory. Ono by to asi stejně fungovalo, podobně jako jím zvolený nový rozbočovač. Já bych si také nepořídil hotový prodlužovací kaoax a důvody jsem uvedl, ale nestrašil bych rovnou nějakou "prádelní šňůrou", jako Vy. Nakonec, pokud by nás poslechl, ale na kabel z metráže by namontoval F konektor špatně, čí by to asi byla vina, kdo by za neúspěch mohl. Asi zase Martin, že si za pětikilo nepozval profíka.
Pokud ale Martin nepřijímá analogovou nabídku, nebyla pro něho Vaše informace, že "potřebuje rozbočovač pro pásmo 48-862MHz, protože kabelovka UPC v současné době tyto frekvence používá",
také trochu zbytečná? Nebo ještě před námi, neznalými, něco významného tajíte, co je distribuováno v DVB-C od UPC na 48 MHz, což by mohlo odpovídat kanálu E2? Možná je to něco podobného, o čem se zmiňoval Martin, že mu technik UPC namontoval rozbočovač (viz 13. 03. 2011, 16:46:03 a 19:30:21). Nezamyslel jste se nad tím, proč tam technik-profesionál ten částečně nefunkční rozbočovač dával a proč zůstal nepoužitý zrovna jeho vstupní konektor? Možná je to opět nějaká specialita a know-how techniků UPC? Možná tím redukují různost konektoru na účastnické zásuvce? Možná průchozím útlumem rozbočovače upravují úroveň signálu pro TV? Možná to jen Martin jen špatně pochopil a všechno je jinak?
Nakonec si jen kladu otázku, zda Vás Jaroslave konečný výsledek zklamal, nebo jste si alespoň zgustl na zesměšnění dobře míněných rad těch druhých, méně znalých?