Autor Téma: Zapojení 2. televize: pomozte!  (Přečteno 93647 krát)

Martin Šotnar

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Zapojení 2. televize: pomozte!
« Odpověď #75 kdy: 17. 03. 2011, 21:31:32 »
Tak CA modul doma, prodlužka taky a všechno je zapojeno. Chvíli jsem byl nesvůj z toho, že mi TV hlasila CI slot no access (jel mi jen analog), ale teď už vše jede jak má a už koukám na Liverpool. =) Takže všem děkuju za rady a za čas, jen ještě taková laikská otázečka. Když už jsem u toho fotbalu. Nevíte jestli je pro ty vzdálený kamery nějaký dobrý nastavení, nějaké ty hrátky s jasem, kontrastem, ostrostí atd. aby ti hráči nebyli tak rozmazaní?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jaroslav Syrový

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 563
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Zapojení 2. televize: pomozte!
« Odpověď #76 kdy: 17. 03. 2011, 21:47:53 »
V kombinaci s kabelovkou bude příjem všeho okolo jasným záporem, což bys ale mohl vědět (že to neví to poctivé trdlo, tomu se nedivím, ale ty bys mohl)  :P
No jo, já jsem zapoměl, že v kabelovce je už automaticky všechno o co by mohl mít každý divák zájem. :)
Tak to sem tě teda opravdu přecenil, protože i kdyby v kabelovce nebylo všechno, tak rozhodně není řešením mizerná prádelní šňůra, která pochytá cosi ze vzduchu (nehledě na to, že bude chytat i ne-televizní signály nebo spíš rušení). No radši tě už nechám, protože v oblasti TV si můžete s poctivým podat ruce, oba tomu rozumíte jak koza petrželi a po vzoru jistého violisty si chcete hrát na anténáře, ovšem vůbec vám to nejde  :P :P :P


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Zapojení 2. televize: pomozte!
« Odpověď #77 kdy: 17. 03. 2011, 22:00:23 »
Tak co kabeltrotlíku ono mu to navzdory tvojím vizionářským prognozám bezchybně funguje.Copak nám povíš nyní?Ona je to totiž opravdu banalita i pro méně zkušené to je zjištění co?Kdo tobě dává práci to teda nechápu to je nějaká charita pro nedoceněné rádoby odborníky?Nebo tam spíš uklízíš sociální zařízení vid že se nepletu.


Jaroslav Syrový

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 563
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Zapojení 2. televize: pomozte!
« Odpověď #78 kdy: 17. 03. 2011, 22:02:47 »
 ;D ;D ;D ;D ;D


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Zapojení 2. televize: pomozte!
« Odpověď #79 kdy: 17. 03. 2011, 22:16:58 »
Tak CA modul doma, prodlužka taky a všechno je zapojeno. Chvíli jsem byl nesvůj z toho, že mi TV hlasila CI slot no access (jel mi jen analog), ale teď už vše jede jak má a už koukám na Liverpool. =) Takže všem děkuju za rady a za čas, jen ještě taková laikská otázečka. Když už jsem u toho fotbalu. Nevíte jestli je pro ty vzdálený kamery nějaký dobrý nastavení, nějaké ty hrátky s jasem, kontrastem, ostrostí atd. aby ti hráči nebyli tak rozmazaní?
No mohu porovnat třeba kvalitu obrazu z DVB-T a třeba Skylink a není to zas tak špatné na SD.Jinak se dá trochu pohrát s nastavením jednotl.urovní uvedených hodnot podle vlastního oka,ale nic moc efekt bych u této TV neočekával.Navíc neznám kvalitu obrazu DVB-C.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Martin Šotnar

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Zapojení 2. televize: pomozte!
« Odpověď #80 kdy: 17. 03. 2011, 23:13:53 »
Jako není to špatný, akorát konkrétně u toho fotbalu jsou ti hráči trošku rozmazaní no, někde jsem četl, že tohle ovlivňuje odezva, ale tu má 5 ms, což si myslím, že není moc. x)


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Zapojení 2. televize: pomozte!
« Odpověď #81 kdy: 18. 03. 2011, 00:28:18 »
Odezva to není velká i když se dnes výrobci předhánějí konkrétně u LED LCD okolo hodnot 1-0,5 atd.Ale spíš bych to viděl na schopnost dané TV dopočítat to SD do svého nativu.A tady už se budou TV poněkud lišit v použitých komponentech pro tuto funkci.Předpokládal bych u top modelu jednotlivích značek přeci jenom kvalitnější obraz právě v tomto případě.Proto bych si v případě této TV až tak moc hlavu nelámal.


Martin Šotnar

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Zapojení 2. televize: pomozte!
« Odpověď #82 kdy: 18. 03. 2011, 01:05:31 »
Jasně, v pohodě, HD kanály jsou krásný, škoda že jen na 10 dní. x)


Jaroslav Syrový

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 563
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Zapojení 2. televize: pomozte!
« Odpověď #83 kdy: 18. 03. 2011, 09:56:50 »
Při objednání Supreme napořád  :)


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 562
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Zapojení 2. televize: pomozte!
« Odpověď #84 kdy: 18. 03. 2011, 11:33:52 »
Martine, nebydlíte v oblasti, kde UPC přenáší na kanálech 21 až 23 základní stanice v normě DVB-T? Obsahují i HD klony. Ladit TV byste ale musel v režimu DVB-T a ne v DVB-C.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 562
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Zapojení 2. televize: pomozte!
« Odpověď #85 kdy: 18. 03. 2011, 11:37:19 »
... mizerná prádelní šňůra, která pochytá cosi ze vzduchu...
Měl byste si to Jaroslave dát patentovat, možná má Vaše prádelní šňůra lepší parametry, než ty nové vyumělkované Yaginy? :)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 562
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Zapojení 2. televize: pomozte!
« Odpověď #86 kdy: 18. 03. 2011, 11:38:35 »
...teď už vše jede jak má a už koukám na Liverpool. ...
Gratuluji, více slov netřeba.... :D
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Jaroslav Syrový

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 563
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Zapojení 2. televize: pomozte!
« Odpověď #87 kdy: 18. 03. 2011, 15:05:08 »
... mizerná prádelní šňůra, která pochytá cosi ze vzduchu...
Měl byste si to Jaroslave dát patentovat, možná má Vaše prádelní šňůra lepší parametry, než ty nové vyumělkované Yaginy? :)
Moje určitě ne, protože používám Belden a ne Emos (nebo co to bylo za humus). A taky pak nemusím skuhrat v diskuzích, že cosi vypadává  :P


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Zapojení 2. televize: pomozte!
« Odpověď #88 kdy: 18. 03. 2011, 15:17:05 »
Stejně ale je to divné,že to Martinovi jede bez závad když to vlastně vubec jet nemělo což tady kabeltrotlík trvdil od samého začátku pokud se nepletu.Podle něj bylo vlastně všechno špatně vybráno a jenom technik a bla bla bla.Ejhle asi se stal zázrak.... ;)


Jaroslav Syrový

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 563
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Zapojení 2. televize: pomozte!
« Odpověď #89 kdy: 18. 03. 2011, 15:29:43 »
Soudit podle jednoho dne, že to jede v pořádku a nejsou problémy, to je přímo geniální dedukce hodna poctivého blekoty  ;D ;D ;D ;D ;D