Jako bastlíř jsem toto už taky řešil. Sortiment elektrikářských krabic se na venkovní instalaci anténních věcí moc nehodí - pokud je krabice vodotěsná, tak není levná. Třeba samotný jeden zesík se dá zamontovat do nějaké základní krabice na věneček (cca 10x10 cm), ale cokoli většího je problém. Udělat třmen z kusu plechu a ohnuté nerezové závitové tyčky není zas tolik práce, ale rozumím, že je jednodušší, mít to hotové - zejm. pokud to má být opakovatelné a časově efektivní řešení. Pokud jsem nucen bastlit nějaké uchycení na stožár, koupím v železářství děrovaný pozinkový plech odpovídajícího tvaru (dělají se z materiálu cca 1-2 mm pro spojování trámků vruty) a nerezovou závitovou tyčku - na menší krabice stačí M4, dá se ohnout málem v ruce. Spojovací materiál zásadně nerez - matky případně samojistné (se silonem), kde hrozí povolení kýváním.
Z hotových krabic mi hodně dobrý přijde tenhle alubox:
http://wifi.aspa.cz/alubox-vodeodolny-s-pripravou-pro-n-female-konektory-pro-rb600-rb433-rb411-z94734/Čtyři díry na vývodky to má, pasují do toho kromě elektrikářských vývodek taky Jirousovy modré velké k gentleboxům (má to podélně prořízlé těsnění, skrz projde nakrimpovaná RJ45, což Vás u anténních věcí jistě nezajímá). Má to v rozích 4 kovové neztratné šrouby, pro montáž na stožár dva třmeny. Jasně, je to cca pětikilo vč.DPH - ale pokud potřebujete takhle velkou krabici, tak to vůbec není špatná cena - třeba i ve srovnání s krabičkami pro všeobecné použití (Hammond apod. v sortimentu TME), které nemají vyvrtané díry pro vývodky, montážní přepážku ani třmeny...
Jinak osobně jsem takhle velkou krabici venku potřeboval jedině na wifi. V případě anténních soustav dávám předzes do krabičky rovnou na anténu (na dipól) nebo do malé instalační elektro-krabičky co nejblíž na stožár (viz výše, zesík se vejde) a zbytek patří pod střechu - bleskojistky, napájecí výhybky pro předzesilovač, případný kapacitní galvanický oddělovač, domovní zesilovač...
Jo a málem bych zapomněl: hotové samotné třmeny a všelijaké sponky pro montáž ráhna křížem nebo podélně na stožár apod., se dají koupit ve wifinářských krámech jako je ASPA nebo i4wifi.
http://wifi.aspa.cz/stozary-a-drzaky-k4131/prislusenstvi-k6089/