Dobrý den,
bydlíme v bytovém domě, kde je velice problematický DVB-T příjem, signál ruší vzrostlé stromy. Nenaladíme veškeré multiplexy a signál mizí s přibývající zelení na stromech.
Chtěli bychom realizovat nové rozvody pro celý dům o 18 bytech.
Dnes jsem měl termín s tv technikem, jako nejlepší varianta se mu jeví instalace satelitní paraboly.
Současné DVB-T rozvody jsou staré cca 5 let, koaxiály jsou v pořádku.
Bylo mi řečeno, že do každého bytu by se musel vést samostatný koaxiál pro DVB-S settop box nebo použít transkodér, který bohužel pojme jen cca 4 kanály a stojí cca 20 000,- Kč.
Je nějaká možnost jak použít stávající rozvody?
Děkuji předem za každou radu
souhlas s Jaroslavem, lidi by měli mít možnost volby mezi DVB-T, nebo DVB-S.
Další věc - vaše QTH, nebo-li příjmové místo. Tím problematickým příjmem byl myšlen příjem přes stávající STA, nebo ITA, nebo-li individuální antény? Před 5 lety byla diametrálně jiná situace, když byly, podle Vašich slov, rozvody rekonstruovány.
Pokud však firma i po přeměření parametrů pozemního příjmu preferuje DVB-S, tak s tím asi nic neuděláte, pokud nechcete prubnout jinou firmu, za účelem vytvoření konkurenční nabídky.
Můj závěr tedy je, rozhodit sítě a nechat si vypracovat více nabídek. Nevěřím, že by nebyla průchozí varianta kombinace příjmu DVB-S/DVB-T přes STA...