1) Byla tam lepší nabídka stanic, než na satelitu (myslím tuzemské stanice),
Ono by možná bylo dobré definovat to blíže.
Tedy, co přesně znamená ,,lepší nabídka stanic" ?
Já ji definoval u sebe tak, že pokud tam budou dvě stanice, které nebudou na FM,
že si to pořídím. Pokud u nás začne vysílat TELEKO a pokud tam bude WAVE a LEONARDO.
Bude tím tato má podmínka splněna. Proto jsem si to pořídil a nyní čekám už jen až dorazí do Liberce.
V té chvíli si tyto dvě stanice škrtnu v DVB-S a budu je poslouchat z DAB/DAB+.
Ty to srovnáváš rovnou s DVB-S a chceš tedy něco, co v DVB-S nemáš. Stačil by ti např. Samson ?
K němu ještě třeba Oldies Radio ? Ještě třeba Ethno rádio ? Stačila by ti takováto nabídka ?
Já tím chci říci to, že roky jsem tu měl na FM jednu tedy VLTAVU, když přišel BEAT
to bylo slávy a když HEY změnilo program došlo k dalšímu plus. Jsou tedy 3.
Já řekl, že v DAB/DAB+ mi stačí 2.
Tedy narážím tím na to, že to není o počtu. Stačí pár kvalitních stanic a obratem dne bude mít DAB/DAB+ větší význam nežli FM. Tedy pro někoho může být motivací Wave, pro jiného Leonardo,
pro jiného Dance Radio, pro jiného Proglas, pro jiného Country rádio, pro jiného Samson atd.
Pro jiného třeba Radio 1. Tedy ta rádia, která na FM nemáme dostupná a tomu, či onomu něco říkají...
2) Byl možný mobilní příjem (autorádio) a to nikoliv jen dostupností přijímačů na trhu, ale hlavně pokrytím.
Tohle bude asi velký problém. Ale fakt velký. Tedy zdá se, že nabídka autorádií je tristní i ve světě
a u nás veškerá žádná.
Za druhé dle vlastní zkušenosti s příjmem v L-Bandu jsem došel k názoru, že na velké vzdálenosti
je to nadměrně citlivé na natočení přijímače, pohyb atd. Takže v podstatě to bude fungovat
jen v tom, či onom městě kde bude vysílač...
Čili žádný velký venkov, zatím...
Přejíždění vesele mezi městy atd.
Na druhou stranu, když si vezmeme, že Beat má leckde na FM 200W a jeho signál
kolikrát nedoleze ani k okraji města, tak to zase až takový rozdíl není...
No a Německo chce nyní v tom projektu, co rozjíždí pokrýt hlavní dálniční tahy.
Takže uvidíme, jak to uspěje.