První den:
Po otevření krabice jsem trochu zaváhal zda to není nějaký žert, uvnitř byl takový malinký čtverhraný nic. Zbytek krabice nějaké papíry a slušná výbava, 10m ethernet (nepotřebuji mám vše tahané ve zdi), 1.5m HDMI (ten jsem ale hned zahodil) slabounký zřejmě by zarušil ostatní vedení. Redukci na scart a napájení.
Všechno jsem to propojil a šel jsem zapojit tu správnou infrastrukturu ze switche do modemu. Ještě jsem musel u modemu znovu definovat na kterém portu je TV (dřív jsem měl na všech internet).
Takže zapojeno a STB v síti na TV obraz, nejdříve se aktualizoval systém (sice nechápu proč neprodávají už aktualizované) nicméně to je chvilka a už to naskakuje.
První co vidím je ČT1 HD, obraz se mi zdá takový neostrý, porovnávám to s DVB-T a tak je viditelně lepší (zrovna běželi Události v 19:00, studio). Zkoušel jsem i ostatní programy a pak mě napadlo se podívat jak je nastavený audio/video výstup. Jasně byl na 720p tak jsem ho přehodil na 1080p a jak se porovnávat.
Tak vám nevím, subjektivně bych řekl že v DVB-T je obraz o něco stále lepší. Nicméně O2TV jsem si pořídil (za směšných 150kč/měs.) hlavně proto abych měl Eurosport v HD. Ten v terestrice není. Pořizovat si SaT se mi nechtělo jelikož by náklady jak počáteční tak paušální byli daleko vyšší, a ten obrazový rozdíl není takový aby se vyplatil.
Měl jsem zkušenost u strýce se starým STB a tohle je fakt jak z říše snů. Přepínání programů okamžitě, vlastní seřazení, spuštění pořadu od začátku ...
Tak to je první setkání se službou O2TV. Zatím jen pozitiva, ještě vyzkouším nahrávání a další fičury a pak se o tom tu zmíním.