Nějakou dobu jsem přemýšlel, zda se k dění na DigiZone vyjádřím, pořád jsem si říkal, že to nechám být, ale dnes už mi to nedalo. Po tom, co jsem si dnes na titulní stránce přečetl upoutávku na článek, který se zabývá srovnáním pokojových antén, kde se řeší i "parametry" těchto antén a dokonce jejich využití pro FM, DAB a podobně tak to ani jinak nešlo.
Kdysi býval tento server mediálně-technickým webem, který, ač jej psali dva lidé, kteří by anténu asi sami nenainstalovali (bez urážky
, si držel velmi slušnou úroveň článků a pokud se jednalo o technický článek, přenechali jej těm, kteří do dané problematiky vidí. A tak zde vycházely detailní a analytické články, které se od jiných webů lišily tím, že "bastlírnu" z webů jako TVforum a dalších, v té době populárních, nepřejímaly a různé fámy a nesmysly, které se na webu běžně daly dohledat, se v článcích z DigiZone nevyskytovaly.
Poslední dobou to bohužel začíná být bastlírna i tady. Jako autor vícera článků z minulosti jsem možná trošku ve střetu zájmů, ale nebyl jsem to jen já, ale třeba i Zbyněk Poisl, Karel Mikuláštík a další autoři, kteří na DigiZone šířili určitou osvětu a věřím tomu, že na základě působení DigiZone si mnohdy čtenáři rozmysleli bastlení a koupi nesmyslných a předražených nesmyslů a buď zakoupili kvalitní a opravdovou anténu, a nebo starosti od TV příjem svěřili profesionálům namísto vyhazování peněz za plastové hračky. Bohužel, tyto časy jsou zřejmě nenávratně pryč. A i zde budeme číst recenze na DVB-T2 FullHD 3D antény a jejich srovnávání mezi sebou na základě nesmyslů, které uvádí Číňan, co to zrovna vyrobil a vytiskl na krabici.
Opravdu drsné na tom pak je, že DigiZone umisťuje podobné články dokonce do placené sekce, což pokládám za opravdu komické a směšné. Čtenář si tak o předražených bastlech, které by správně vlastně neměl používat, přečte až po zaplacení. Pak půjde do Tesca, ten nesmysl si zakoupí, aby zjistil, že to opravdu není vhodné řešení TV příjmu a až po této anabázi zavolá člověka z oboru nebo navštíví specializovaný obchod, aby si zařídil rozumné řešení TV/R příjmu.
Je mi z toho smutno a je opravdu škoda, do jakého úpadku se tento kdysi vynikající web dostal