Pokuď jde o LTE stanici o2, pak downlink začíná na frekvenci 801MHz. Což je zjednodušeně a neodborně řečeno od "prostředka bývalého" k.62.
Pokud byl ve Vaší lokalitě signál na samé hranici příjmu (slabý, s větší chybovostí atd.) pak je možné, že spuštění a provoz LTE je zlom, od něhož prostě nebudete zájmový kanál přijímat. Ale primárně by to chtělo vidět spektrum a hodnoty signálu na k.60.
Pokud tam byla firma, dejte sem nějaký výpis z protokolu o měření a pak můžeme spekulovat blíže o tom co a jak.
Jen podotknu, pro odladění LTE (ve Vašem případě) je filtr Ivo p.p. nevhodný. Pochybuju o tom, že bude náležitě selektivní. V tomto případě by musel být použit strmějsí profesionální filtr, ale jeho cena je několikanásobná (oproti Ivo). To samé se dá říci o zesilovači Teroz, měl jsem možnost s ním pracovat a zesilovač pro k.60 Vám určitě zesílí i "bývalý" kanál 61 a částečně 62. Navíc vybuditelnost těchto zesilovačů je docela nízká okolo 95dBuV. Dá se tedy předpokládat, že je zesilovač přebuzený.
Pokud se v místě příjmu sejde několik negativních vlivů, může být, že příjem na uvedené frekvenci nebude možný a nebo ano, ale za výrazně větších finančních nákladů, ale to už jsem napsal.
Poznamenám, že jsem nevyjmenoval všechny možné problémy, dalším z nich je to, že LTE signál prosakuje do rozvodu i přes samotný koaxiální kabel atd. Nevím, jaký používáte Vy, jaké má stínění atd.
Z vlastní zkušenosti uvedu, že jsem "odlaďoval" LTE, ale u antény pro k.59. BTS Stanice o2 byla vzdálena cca 4km, signál pricházel se shodného směru jako signál zájmový, úroveň byla okolo 70dBuV (pasiv referenční lp anténa), koax. kabel belden. Pokud jsem odmontoval anténu, pak úroveň dosahovala okolo 40-45dBuV.
To píšu jen pro Vaši představu, že např. zesilujete (Terozem pro k.60) signál (LTE) s úrovní třeba 85dBuV.
Sám nemáte šanci tuhle situaci vyřešit a nákup jakýchkoliv dalších prvků může být jen vyhozením peněz. Zřejmě máte jedinou možnost. Pozvat si opravdu někoho s potřebným vybavením (kvalitní měřící přístroj, různé typy filtrů a zesilovačů), ale hlavně se zkušenostmi a toho kdo Vám po provedeném šetření řekne ano nebo ne. A nebo třeba ano, ale za několik tisíc korun.