Proč i Kuba Melín napsal : "Je mi jasné, že se s koncem digitalizace hledá cesta jak dál, a server se více přikloní k programové stránce médií"? Tím koncem digitalizace asi nemyslel její zánik, ale konec její cesty až k technické všednosti a relativní nekonfliktnosti. .
Samozřejmě, že netuším, kdy podle Vašich chaotických silně omezených a ryze subjektivních výkladů pozemní digitalizace skončí, ale zatím je tak asi v polovině. Tedy, co já vím máme tady tak asi polovinu muxů. Tedy neslyšel jsem vůbec nic o tom, že by tady byl Mux 4 Telefonica O2. Neslyšel jsem nic o tom, že by tady byl Mux 3. Neslyšel jsem nic o tom, že by v Mux 3 bylo více stanic nežli 2 a 1 rádio. Neslyšel jsem nic o tom, že by zde byli už v činnosti Poláci. Zatím koukám na analog. Neslyšel jsem nic o tom, že by přišly další placené Muxy z NSR atd. Ano samozřejmě se zkušenostmi z DVB-T pohlížíme na dění s obavami a nevíme, zda se dočkáme třeba v listopadu v DVB-T Prima Love nebo celý Mux 3 zavřou nebo, jak to bude... To je pravda. Kolik televizí se ještě v předraženém DVB-T položí atd. S kým se to vlastně spojila Public TV aby DVB-T přežila a zda byla volba šťastná. Nevíme, kdy přejdou do DVB-T lokální stanice jako RTM http://www.tvrtm.cz/ zatím koukám na analog. Atd. Atd. A nevím, kde jinde bych měl hledat informace o tom, kdy se spustí třeba Jelení hora nebo Sněžné jámy, nežli tady, kde v diskuzích bývají velmi aktuální informace, protože sem chodí dobří lidé, kteří o tom mají přehled a nezabývají se na rozdíl od Vás zcela zbytečným plácáním a zaplevelováním serveru. A samozřejmě, jak správně říkáte, specializovaných serverů o DVB-S je dost, ale takových, kde by se věnovali i méně atraktivnímu DVB-T zase tolik není. A dle některých místních propagátorů DVB-T přece v roce 2012 teprve pořádně začne a přiženou se ty desítky stanic, jak se všude možně snaží dévébáťáci vykladat. Ostatně i zástupci ČRa zde hovoří o 8 kusech v Mux 3 atd. No podle Vás to není zajímavé a je to pokles potřeby o tom psát, tak už potom tedy nevím, proč sem vlatně chodíte ? Otravovat ? Asi. Pak by Vám ale nějaký server typu AHA apod. mohl vyhovovat lépe. Tedy pokud něco takového existuje. Snad má nějaký takový Nova nebo kdo. A to ještě hovořím pouze o videu, tedy o TV. Když by jsme se přenesli k audiu. Tak tam to teprve nyní v ČR začíná. Tedy první vysílání v DAB/DAB+ začalo před pár dni. Ovšem vás vlastně audio nezajímá a považujete ho za podřadné, hodné jen několika málo nadšenců, jak se zde snažíte zcela nesmyslně tvrdit. No to víte, jediné Novácké rádio Nová Alfa už bylo před mnoha lety vypnuté, tak v tomto vám opravdu pomoci nemohu.
Tentokrát jsem ani Váš příspěvek v citaci nekrátil, je to jedna perla za druhou. A to jste svoje pobrekování pro mne nepochopitelně začal citací Kuby Melína, že s končící digitalizací DigiZone hledá svojí náplň v programové stránce TV. Tak souhlasíte s Kubou, nebo ho tím jen degradujete na moje, ve Vašich očích, "blábolení"?
Nechápu ani Vaše měřítka na průběh digitalizace. Jsme v polovině čeho? Pokrytí? Penetrace tunerů v přijímačích pro DVB-T v našich domácnostech? Vývoje norem? Počtu MUXů a TV stanic v nich? Nebude to také tím, že jste trochu nahluchlý, když jste zatím
nic neslyšel o MUXu3, MUXu4, DVB-T v Polsku, o změnách v Německu? Proč zůstáváte stále u analogu, když každý soudný divák ví, že ten už končí a bude nahrazen několika digitálními platformami? Stačí si jen, podle svých potřeb, správně vybrat.
Nemějte ale obavu z toho, že se všechny tyto pro Vás "novoty" nedozvíte zde na webu. Pečliví čtenáři je zde nacházejí i čtou již delší dobu a budou nacházet i v budoucnu, vždy, když ta změna bude stát jen trošičku za zveřejnění.
Možná to veškeré Vaše zklamání pochází z toho, že vše posuzujete jen podle sebe, ale odvoláváte se s oblibou na
nás všechny. Já Vám ale nejsem schopen pomoci se zavedením 4 km vzdálené kabelovky, s nákupem a montáží DVB-S/S2, obstaráním mnoha přístupových karet, připojením na optiku, spuštěním šesti MUXů z Ještědu. Omlouvám se Vašim krajanům, ale pro mne by v Praze k Žižkovu, Cukráku, Bukovce a Černé Hoře jen ještě přibyl Ještěd, protože pokud vstanu ze židle a stoupnu si na špičky, vrchol jeho anténního stožáru bych mohl na vlastní oči vidět.
Respektuji Vaše nadšení a angažovanost kolem rádií. Já se ale dokážu přenést přes informace typu, kterou jsem náhodou zjistil dnes ráno v autobusu při cestě do práce. Rozdávaný denník Metro obsahoval článek s velkým titulkem : Digitální rádio už vysílá. Stačí naladit. Tak kde je ta polovina cesty?