Autor Téma: Mimo mísu aneb lágry, Štrougal atd.  (Přečteno 10292 krát)

Amos Komenski

• Závislák
    • Zobrazit profil
Re: Mimo mísu aneb lágry, Štrougal atd.
« Odpověď #15 kdy: 09. 09. 2010, 21:25:14 »
Je zajímavé,jak i po 20 letech po komunistech jsou někteří lidé podivně nedůtkliví a ohánějí se právem a důkazy (jelikož dobře ví nebo aspoň doufají,že byly zničeny...). I když je to silně off-topic :
http://zpravy.idnes.cz/byla-to-provokace-stb-chystala-filmovou-verzi-pravdy-o-sametu-pbg-/domaci.asp?c=A100909_170920_domaci_kot

Jak je možné,že teprve po dvaceti letech se začínají "nacházet" tak zásadní věci a kde je zbytek? Štrougal a spol., dědeček za traktůrkem,jak jsi tohoto grázla, José, pojmenoval, vůbec nechtěl zkončit, plánoval velké čistky a obrovskou akci...

Reklama

• Stálý člen

José

• Profík
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
« Odpověď #16 kdy: 09. 09. 2010, 21:57:51 »
Je zajímavé,jak i po 20 letech po komunistech jsou někteří lidé podivně nedůtkliví a ohánějí se právem a důkazy (jelikož dobře ví nebo aspoň doufají,že byly zničeny...). I když je to silně off-topic :
http://zpravy.idnes.cz/byla-to-provokace-stb-chystala-filmovou-verzi-pravdy-o-sametu-pbg-/domaci.asp?c=A100909_170920_domaci_kot

Jak je možné,že teprve po dvaceti letech se začínají "nacházet" tak zásadní věci a kde je zbytek? Štrougal a spol., dědeček za traktůrkem,jak jsi tohoto grázla, José, pojmenoval, vůbec nechtěl zkončit, plánoval velké čistky a obrovskou akci...

Ale no jo, tak ono se toho ještě vyhrabe, ale jde to pomalu, moc pomalu...
No, tak nevím, co všechno plánoval Štrougal...
Tam byl spíše důležitý Vacek, připravený s tanky vyvraždit Prahu...
A taky zajímavý byl dnes vážený podnikatel Žifčák, tehdy jaskýsi Šmíd hrající si na mrtvolu...
A vůbec to řízení přímo z Moskvy soudruhy z KGB, bylo na tom všem úplně to nejzajímavější...

Ale řekl bych, že již příliš odbíháme od původního tématu...
Tak se pokusím vrátit alespoň částečně...

Polská televize prostě byla za totalitního režimu svobodnější nežli československá a byly tam k vidění velmi zajímavé věci...
Dokonce i dlouho po revoluci sice ta státní už stála za prd, tedy řekl bych, že měli ještě méně peněz nežli my...
Ale pro změnu jejich placené balíčky v DVB-S jako Polsat Cyfrowy apod. měly podstatně vyšší úroveň nežli naše....

http://www.lyngsat.com/packages/polsat.html

http://www.lyngsat.com/packages/cyfra.html

Myslím třeba nabídkou Discovery Civilisation apod.
Což vlastně naše balíčky dorovnaly teprve nedávno....
Zavedením Viasat History a History Channelu atd.
Atd.
Takže opravdu měla polská nabídka leta velký význam. Ať již to byly ještě v analogu za totality jejich státní programy anebo po revoluci za DVB-S jejich placené programy.
Zajímavé také bylo, že u jejich National Geographic nepadlo slovo v jiném jazyku nežli polském.
Zatím, co náš podstatně menší trh, nežli je polský nabízel směs jazyků Rakousko - Uherska, tedy jak kde, od maďarštiny až po buh ví co...
Ale nabídkou stanic jsme je snad už konečně dorovnali.
National Geographic už je také více česky.
A v DVB-T se nám dokonce, ač je to s podivem podařilo, je předhonit.
Tak to snad i u nás, taky nějak půjde.

Tohle ale v ČR ještě nemáme !

http://www.musicchoiceinternational.com/Article.asp?id=1734689

Poláci jo... Přitom původní XtraMusic u nás bylo velmi oblíbené...

Mám na mysli tyto audio kanály

HB
tp. 114
10796 V
SR 27500
FEC 5/6
« Poslední změna: 09. 09. 2010, 22:32:56 od José Brtník »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL

spyko

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 09. 09. 2010, 22:38:48 »
Omlouváním Štrougala to začíná a lagráma to končí,on /a jemu podobní/mohou zato ,že ten bachař mohl mlátit,někdo mu tu moc musel prvně dát,jenže tohle k naší smůle se děje i dnes.Do dnes vděčím pol.tv za hodně zážitků,ktere bych si v náší tv neuměl ani představit a to už od dětství.Tečka !!!
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D

José

• Profík
  • Vivat RADIO 1 !
    • Zobrazit profil
    • DAB
« Odpověď #18 kdy: 09. 09. 2010, 22:57:24 »
Omlouváním Štrougala to začíná a lagráma to končí,on /a jemu podobní/mohou zato ,že ten bachař mohl mlátit,někdo mu tu moc musel prvně dát,jenže tohle k naší smůle se děje i dnes.Do dnes vděčím pol.tv za hodně zážitků,ktere bych si v náší tv neuměl ani představit a to už od dětství.Tečka !!!

Já ho nikterak neomlouvám. Jenže, když tady nikdo nebyl schopen připravit nějaký pořádný a řádný proces, tak po dvaceti letech ho už někdo připraví těžko. Na víc na tom dědkovi si vážně už nic nikdo nevezme, to ti činní a převelice aktivní mi přijdou nebezpečnější.
Ostatně teď jsem se díval do Wiki abych si trochu oživil informace a je třeba zajímavé, že on zprvu nazýval okupaci, okupací a odmítl vstup do kolaborantské vlády, kterou chtěl sestavit Indra. Ovšem později vstoupil do Husákovi vlády a tam se již vyznamenal jako představitel normalizace. /poz. to bude asi tím souložením s Vondráčkovou, holt ta, co neměla přes postel, to asi nevyzpívala/
Mimochodem byl zajímavý třeba i polský Silvestr kdy tam hráli takové ty bubblegumové kapely jako Sweet a Bay City Rollers atd. a byla to prča, na rozdíl od našich televizních soudruhů...
Ten Silvestr mi taky připomíná, že jak tradičně dává 3sat na Silvestra dobré koncerty , tak obdobně se chová i polská volná stanice TVP Historia a přepínat mezi těmito dvěmi znamená celkem vždy mnoho výborné hudby.
Philips 40PFL5007K/12

Lumír L

• Závislák
  • "Z krásné lži nám nikdy nová pravda nevyroste!!"
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 10. 09. 2010, 07:23:26 »

V listopadu 1989 už Štrougal nebyl předsedou federální vlády! Na tomto postu skončil v létě 1988. V té době byl už jen poslancem FS a po listopadových událostech okamžitě na mandát rezignoval a také odevzdal do policejní úschovy veškeré střelné zbraně, které vlastnil. A, že jich měl požehnaně! Takže žádné velké akce ani čistky už plánovat nemohl. Ale čekal jsem zde ty důkazy a ty nic.... Takže všude byli příslušníci StB, ale když máš dokázat konkrétně kde a jejich jména, tak nic??

Reklama

• Stálý člen

José

• Profík
  • Vivat RADIO 1 !
    • Zobrazit profil
    • DAB
« Odpověď #20 kdy: 10. 09. 2010, 09:30:07 »
V listopadu 1989 už Štrougal nebyl předsedou federální vlády! Na tomto postu skončil v létě 1988. V té době byl už jen poslancem FS a po listopadových událostech okamžitě na mandát rezignoval a také odevzdal do policejní úschovy veškeré střelné zbraně, které vlastnil. A, že jich měl požehnaně! Takže žádné velké akce ani čistky už plánovat nemohl. Ale čekal jsem zde ty důkazy a ty nic.... Takže všude byli příslušníci StB, ale když máš dokázat konkrétně kde a jejich jména, tak nic??

To by mne docela zajímalo, co vracel Śtrougal za zbraně. Jestli mezi tím byl i nějaký samopal a granáty apod. Nebo to byla je sbírka samých značkových kulovnic, co dostával od jiných soudruhů, jako dárek, když jezdili na hony do Ruska na medvědy a rysy a losy atd. Nebo si v ČSSR střelit jelena a muflona aspol.

No k těm všelijakým pracovníkům... Ono jich v těch médií je... Např. tohle asi nebude moc kladná osoba http://oberfalzer.blog.idnes.cz/c/93522/Pliziva-sametova-kontrarevoluce.html třeba... A ovlivňuje defakto celé ČRo. /Nežli se Jaklová přidrzle a dá se říci na hranici zákona, jmenovala předsedkyní, rada nebyla plnočlenná, což není do teď i když na volbu předsedy to asi stačilo.../ tak byl předsedou on, že
http://www.rozhlas.cz/rada/portal/ ... A jak vypadá ČRo ovládán touto radou, to je snad vidět, respektive slyšet...
« Poslední změna: 10. 09. 2010, 09:33:30 od José Brtník »
Philips 40PFL5007K/12

Amos Komenski

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 10. 09. 2010, 10:21:33 »

Začínáte být, pane Lumíre, poněkud podrážděný, pročpak asi? Že by potrefená husa žačla kejhat, anebo jste duchem komunista bez členství v KSČ? Štrougal byl samozřejmě vysoce postavený komunista a nesnažte se nám tu podsouvat,že byl vlastně "hodný a neškodný" stejně jako ostatní jeho spolugrázlové. Listopad 1989 měli v plánu krutě potlačit, naštěstí už nenašli podporu u Rusů. A informace,kterých se tu neustále trapně dožadujete, si můžete zčásti najít sám :

http://www.cibulka.net/petr/index.php
a pro úplně blbé :
http://www.google.cz/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Acs%3Aofficial&channel=s&hl=cs&source=hp&q=seznam+spolupracovn%C3%ADk+stb&lr=&btnG=Vyhled%C3%A1v%C3%A1n%C3%AD+Google

Tak,tak, Lumíre.... >:(

Lumír L

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 10. 09. 2010, 13:59:03 »
 ;D ;D ;D ;D

Lumír L

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 10. 09. 2010, 14:09:11 »
@José:

Vracel nějaké, jak ty píšeš kulovnice, dary to od spřátelených komunistických pohlavárů a pak tuším, že i nějaký ten samopal vz. 58 a samopal zn. Škorpión z nějaké spešl edice, který dostal darem od zaměstnanců zbrojovky UB. Četl jsem to kdysi v nějakém odborném časopise o zbraních a střelivu. Psali tam i o jiných vedoucích funkcionářích tehdejší KSČ, kteří po listopadu museli odevzdat ty své "zbrojní arzenály". Husák toho měl taky dost! Jinak ve mě Ámos Komenski vyvolává záchvat smíchu, když se mě snaži "vhodit do jednoho pytle" se soudruhy se, kterými měl kdysi nějakou roztržku! Nejsem ta potrefená husa, která kejhá, ale připadá mě, že on se nějak přestává ovládat. Navíc už jsme opravdu odbočili od původního tématu......

Amos Komenski

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 10. 09. 2010, 15:29:41 »
Já Vás, soudruhu Lumíre do jednoho pytle s komunisty nedal, Vy sám kolem toho pytle tančíte a zpíváte jim :D

Útočíte na mne, ať Vám předložím, kde všude komunističní a STBáčtí grázlové byli a kdo jsou a když Vám dám pár docela veřejných odkazů, tak se smějete. Zvláštní, já na tom nic k smíchu nevidím, spíš k pláči...

Na rozdíl od přechozího - dle Vás neškodného - režimu máme svobodu slova, tak si ji, prosím, važte, když už si nevážíte těch, kteří tu svobodu pomohli vybudovat.
Jinak můj děda říkal : "Komunista zůstane komunistou, i kdyby trakaře padaly."
A měl pravdu, a to i v případě těch komunistů,kteří nenašli odvahu do KSČ vlézt....

José

• Profík
  • Vivat RADIO 1 !
    • Zobrazit profil
    • DAB
« Odpověď #25 kdy: 10. 09. 2010, 15:31:34 »
@José:

Vracel nějaké, jak ty píšeš kulovnice, dary to od spřátelených komunistických pohlavárů a pak tuším, že i nějaký ten samopal vz. 58 a samopal zn. Škorpión z nějaké spešl edice, který dostal darem od zaměstnanců zbrojovky UB. Četl jsem to kdysi v nějakém odborném časopise o zbraních a střelivu. Psali tam i o jiných vedoucích funkcionářích tehdejší KSČ, kteří po listopadu museli odevzdat ty své "zbrojní arzenály". Husák toho měl taky dost! Jinak ve mě Ámos Komenski vyvolává záchvat smíchu, když se mě snaži "vhodit do jednoho pytle" se soudruhy se, kterými měl kdysi nějakou roztržku! Nejsem ta potrefená husa, která kejhá, ale připadá mě, že on se nějak přestává ovládat. Navíc už jsme opravdu odbočili od původního tématu......

Od příjmu polských stanic, přes VÝZNAM polských stanic pro českého diváka a k propírání bolševických představitelů. Asi odcituji refrén od Odvážných bobříků, mě tak napadá: ,,Všichni jednou umřem, nikdo nepřežije ! " Takže on od nich bude taky jednou pokoj, pokud si tady mezi tím, v tomhle mezi čase, tedy jakémsi post komunismu, nedokáží vybudovat sítě svých mladých následovníků... Takže by jsme se mohli vrátit k té polské televizi...
Že zdržují s tím DVB-T mně opravdu leze na nervy.
Philips 40PFL5007K/12

José

• Profík
  • Vivat RADIO 1 !
    • Zobrazit profil
    • DAB
« Odpověď #26 kdy: 10. 09. 2010, 15:42:18 »
"Komunista zůstane komunistou, i kdyby trakaře padaly."
A měl pravdu, a to i v případě těch komunistů,kteří nenašli odvahu do KSČ vlézt....

To je dost dobrý citát. Ono to také je vidět v celé společnosti, tedy jak ti komunisté-dnes hurá kapitalisté, podnikají jaksi vesele dál tak, jak byli naučeni, tedy pěkně po soudružsku...
Také si myslím, že jsou zcela nepřevychovatelní a holt se musí počkat až umřou. Že toho, do té doby zprasí ještě hromadu, tomu se asi bohužel už nedá nijak zabránit, tedy nejspíš.
Na druhou stranu zajímavý faktor se projevuje u úřednictva nebo učitelů apod. složek, kdy před tím dělali pro komunisty nyní řekněme pro současný režim a je to stále stejné, tedy je jim fuk pro koho dělají, prostě to dělají, jak se jim řekne. Takže horší je opravdu nějaký ten komunistický zloděj, který byl dnes vypuštěn ze řetězu, tedy už ho nehlídá ani strana a on si dělá, co chce, tedy jak ho na schůzích naučili soudruzi představovat si kapitalismus. To jsou v dnešní době, tak ty největší hovada řekl bych.

Jinak znám osobně jednoho hodně významného představitele ODS, který se do KSČ hlásil 2x a 2x byl odmítnut. Oni se ho totiž v té místní organizaci báli, protože jeho otec byl StBák, takže ho tam nevzali... Takže komunistou nikdy nebyl. Přesto je to myšlením doopravdy komouš, jako řemen...

Na druhou stranu znám osobně, třeba lidi, na které byl vyvíjen díky jejich vedoucí funkci obrovský tlak aby do KSČ vstoupili, jinak, že o tu funkci a pozici v zaměstnání přijdou a oni to v pohodě ojebali nebo vyřešili tak, že vstoupili k Lidovcům. Čímž se komunisty nikdy nestali a také jako komunisté nikdy nejednali i když řídili ledacos. Takže ony jsou všelijaké různé případy.

« Poslední změna: 10. 09. 2010, 15:53:28 od José Brtník »
Philips 40PFL5007K/12

Miroslav Kuzník

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 10. 09. 2010, 16:29:46 »
Většího mamlasa jsem na DZ nezažil jak je A K.Mamlas vždy zustane Mamlasem

Richard Falta

• Člen
  • **
    • ICQ komunikátor - 595710263
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 10. 09. 2010, 21:07:45 »
Teďka mi dokonce v květnici fungovala čt1 36ch z jeseníku (plná šumu) + Polsat 54ch z   karczma.

Amos Komenski

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 11. 09. 2010, 07:26:57 »
Většího mamlasa jsem na DZ nezažil jak je A K.Mamlas vždy zustane Mamlasem

Raději být Mamlasem než grázlem komunistou. Od komunisty mi urážky nevadí... :P