Problém se stejným TSID u dvou různých vysílačů mohu potvrdit vlastním pokusem.Když jsem připojoval do rozvodů STA transkodéry satelit/DVBT a nenastavil jsem v nich modulátory tak, aby byly uvedené identifikátory různé pro oba nové pakety, pak opravdu nebylo možné naladit oba nové pakety se "satelitním " DVBT na některých televizorech i na některých settopboxech. (zejména TVP SONY a i některé Panasonic a další).
Při spuštění automatického naladění se skenuje od nejnižších kmitočtu po nejvyšší, takže přístroj uloží do své paměti jen paket s nižším kmitočtem, druhý paket pak zcela ignoruje, jakoby v rozvodu vůbec nebyl. Obdobně když jsem naladil ručně vyšší paket a následně ručním zadáním kanálu vysílání s nižším kmitočtem, původně naladěný mux se z paměti TVP vymazal...
V případě vysílání K37 a K42 z Ládví (a asi i z Novodvorské) vznikne omezení pro příjem K42 (pro řadu lidí zřejmě i atraktivnější program). Zkrátka se nenaladí.... .Nutno podotknout, že řada lidí svůj televizor ručně ani naladit neumí, natož aby věděli, jaké kanály mají ladit..(!!) Už jsem na to i zaznamenal stížnosti, ale do dneška jsem nevěděl proč.
Honza