MartinŠ: To je presne to o cem hovori prispevovatel v predchozim prispevku a naopak mudrc v prispevku o teto pozici vyhodne zamlcel. Pozice 27,5W ma sva specifika, ktera nejsou pro kazdeho. Mozna, ale kdyz jej chlape pozadas o pomoc ti ji i nabidne ;o)
Já se bez té družice klidně obejdu, ale jsou dobré hudební programy, které si prostě pustím při práci a pracuje se mi při tom skvěle. Mám jen puštěný satelitní receiver a monitor využívám k práci. Vadí mi, že to pořád osekávají ty hudební programy, ale chápu, že je to FTA vysílání a mohou si s tím dělat, co chtějí, je to jejich volba. Já to nesponzoruji. Programy tam mám tak seřazené, že to prostě jen přepnu a jedu dál. Jistě, rád se i na něco podívám, ale k tomu mi stačí skylink, který na té mé parabole jede bez problémů. 180 parabolu opravdu nemám kam umístit, už byl problém umístit a dobře nastavit ten multifokus E85. Před touto parabolou jsem měl parabolu 70 cm a ta už byla nedostačující na 19,2; 23,5 a 28,2, tak jsem koupil ten multifokus a fakt je to znát se signálem.