Ale chlapi, to jsem mohl čekat. V alejích NEMUSÍ být nablito - nehádejme se o prkotiny.
Na rozdíl od nekódovaného a VELMI rušivého impaktu polského přeladění je toto rakouské jen takový čajíček. Přelaďovaly se zakódované a pro téměř všechny (omlouvám se do JČ) nezajímavé muxy. Rušení po vypnutí Jihlavy není masivní. Jauerling prostě jde proti Javorině. Bohudíky odlišná polarizace a snad i směr (pletu se?). Docela tedy chápu, že to oproti atraktivním slovenským programům (STV 3x HD!) a polské rušičce trošku zapadlo.
Já na to došel náhodou. Prostě mám na své STA pro legraci naladěný i Jauerling (a měl jsem i Jihlavu). Profileru to nevadí. Po přeladění Javoriny se kromě 58. dal přijímat i 55. kanál z Jauerl. (180 km a nic moc výhled.). U té mé hranice (slovenské) 25 km od Javoriny nějaké rušení 23. kanálu už nehrozí (jiné výkony + polarizace). Místo Jihlavy na 30. kanálu mi teď chodí slušně Kahlenberg (zakódovaný). Toť vše.
Jestli si něco zaslouží kritiku, tak je to neúnosné protahování přechodu na DVB-T2 v ČR. Kdyby o 1 měsíc... Nemluvě o naprostém výpadku rozumné koordinace se sousedy, která poškozuje i naše diváky, pro které je pozemní příjem tak důležitý. To přece bylo jasné, že tak velký odklad stejně ničemi nepomůže. Normální člověk (to my nejsme) to stejně bude řešit za chodu.
Michal