Tak mohu napsat další kapitolku v tomto tématu, doufám, že už na dlouho poslední. Dnes jsem si v bavorském Eschlkamu vyzvedl přídavný reproduktor a DO pro digitální přijímač PURE Evoke Flow. Celkem za, i se "zprostředkovacím poplatkem", 92€. Není to sice málo, ale pro mne to byla nejjednodušší a bezpečná cesta.
Ještě u obchodu WOLLINGER Elektrotechnik jsem přímo v autě vyzkoušel přídavný reproduktorek pro vyvážený poslech sterea a nebyl jsem zklamán. Delší dobu mi trvalo oživení DO. Bylo nutné ho sesynchronizovat s přijímačem. Chvíli jsem bojoval s návodem v různých řečech, co je vlastně jednotlivými pokyny myšleno, ale nakonec se podařilo. Po návratu na chalupu jsem se nejprve snažil názorně vyfotit nové přírůstky i celkovou sestavu. Postupně jsem se seznamoval s funkcemi jednotlivých tlačítek na DO. Pro můj hlavní režim, poslech DAB rádia, budu asi nejvíce používat tlačítka ON/OFF, listování stanicemi a ovládání hlasitosti. Přestože má DO uvedeno dosah 10 metrů, už ze tří jen tuším, co je právě na displeji přijímače, přitom zrak mám ještě poměrně slušný. Zkoušel jsem téměř "poslepu" brouzdat v režimu přehrávání muziky ze síťového úložiště, momentálně představovaném spuštěným NB a i když jsem dosáhl svého, opět jsem si potvrdil, že nutnost DO pro tyto funkce je spíše symbolická.
Pokud si tedy někdo Evoke Flow pořídí a bude ho provozovat ne zcela u ruky, potom pro přepínání zdrojů, hlasitost a vypnutí / zapnutí může DO operativně využívat.
Délka připojovacího kabelu sekundárního reproduktorku je 270 cm a proto přímo umožňuje si nastavit dostatečně širokou stereo bázi podle potřeb uživatele. Při opravdu hodně hlasité reprodukci se při forte částech skladby asi projevuje pravděpodobně měkký napájecí zdroj. Ono těch jeho 6V a 2A asi nebudou postačovat na výkon dvou reproduktorů 2 x 7W.
Závěrem tedy konstatuji, že jsem spokojen. Pro testování začátků vysílání DAB / DAB+ v obou vysílacích pásmech , ve stacionárním domácim řežimu i při mobilním venku, pro příjem tisíců NET rádií a přehrávání hudby ze síťového úložiště, případně jako klasické FM rádio, nebo prostý zesilovač pro externí přehrávače, mně bohatě postačuje. Je otázkou, zda stolní varianty DAB přijímačů, připojených k velké domácí reprosoustavě budou schopny poskytnout lepší posluchačský prožitek, když se stále jedná jen o digitálně zkomprimovaný zvuk s tokem maximálně 192 kbps, ale i méně, než současné analogové rozhlasové stanice, CD a klasické desky?