to máš přes byt 50m že to hraje roli? ono by to roli nehrálo, kdybys pochopil, že to co tebe trápí je energetická nerovnováha.
Každopádně bež do toho zesilovače, dvě výhybky, pak ještě něco, pak zas odlaďovač, a útlum, a pak...
50 metrů to není, to zase ne, ale takových 10 až 12 metrů určitě, jen je mi záhadou proč na pc tuneru nefunguje pouze 1 multiplex jinak vše valí jak má. Když na dvb vieveru naladím k60 tak mi dole zobrazí 20% ale vůbec nehraje, zatímco kdysi to hralo ikdyž to ukazovalo 2%. Před tím než jsem pořídil jiný slučovač tak mi k24 z gorlitz hrál na 0-5% na tom dvb vieveru jen to občas zakuckalo a nebo zakostičkovalo, tedka mam skoro 100% a jede pořad výborně, všetně všech muxů z lobau a dvou z ještědu.
gorlitz ukazuje na k24 62-75% na to že ten vysílač je dost daleko a jeho výkon je pouze 3,2kW
lobau ukazuje na k27 - 40%, k36 - 40%, k 39 - 20-40%
ještěd - 43 - 100%, 52 - 20% a k 60 - 20%
je zajímavé že k 52 perfektně hraje ač to ukazuje 20% a nekostičkuje to nic, ale k 60 ač má také 20 tak žádný obraz nic, ani kostičky či skřípot.
připojeny jsou 2 antény. 1 anténa je ve Vertikální polarizaci otočená směr lobau, její vstup je zesílen na maximum. Druhá anténa je otočená směrem ještěd a je v Horizontálu a ještě je na ní 11dB útlumový článek aby se nezahlcoval zesilovač. Druhý vstup se nezesiluje.