jsem po delší době jel z Brna směr Ostrava a Rádio Beat vykoplo dva vysílače, samozřejmě neznám pokrytí, ale na dálnici jedou, jsem
rozpačitě čuměl (proč rozpačitě viz níže). Před tím zhasly na tom kopečkovém předělu mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou (mezi Velký a Dolní Újezd).
První vysílač je v obci Slavíč (mezi Lipníkem a Hranicemi), 96,1 MHz a výkon 100 W (stránky Beat se pochlubily 10.8, výkon je ze stránky ČTÚ).
Druhý je někde v Novém Jičíně, 105,5 MHz; stránky Beat se pochlubily 16.8., výkon neznámy protože databáze ČTÚ nestíhá a nemá to tam - již aby tato degenerovaná regulace rozhlasového prostoru šla na smetiště dějin a v DAB byla jenom ohlašovací povinnost (s tím, že když si někdo v éteru pustí v sociálně-humanitním smyslu hubu na špacír tak půjde do tepláků).
A pokud Rádio Beat nepůjde do DAB tak ať jde taky na smetiště dějin
Již dnes je beru jenom jako zpestření v autě, v příjmu doma jim úspěšně konkuruje DAB Vídeň a kvůli nim si nebudu pořizovat k DAB anténě ještě FM anténu a slučovač a bůhvico ještě...
Lukáš Polák trefně titulkoval jeden z jeho článků "Vysílací rada v udělování analogových „bubláčků“ nepolevuje, začalo další licenční řízení"; mám na mysli ty bubláčky, proto jsem na
Beat čuměl rozpačitě.