Rěšil jsem stejnej problém. Chci si koupit novou televizi a chci, aby mi vydržela co nejdýl. Ptal jsem se podpory LG, jestli lze kodek H.265 do stávajících televizí dodat aktualizací FW:
"O tomto "plánovaném" vysílání jsme již slyšeli. Kodek H.265 se používá pro Ultra HD videa. Jelikož TV stanice ještě nevysílají ani ve Full HD, nýbrž pouze v HD, je vysílání v Ultra HD zatím vzdálená budoucnost. Toto vysílání je pouze v testování. V tomto kodeku se bude pravděpodobně vysílat až při celoplošném obsazení DVB-T2, jelikož v DVB-T by tyto kanály zabíraly až příliš místa v multiplexu. Proto modely 2014 přehrávají kodek H.265 ze vstupů USB a HDMI, nikoli z příjmu DVB-T2. Firmwarem toto nelze upravit."
A nejde. Smířil jsem se s tím, že si koupím TV s H.264 (asi LG 42LB650V) a nějak to doklepu, než DVB-T1 vypnou. Na co jsem, ale zvědavej, jak budou vysílat v DVB-t2 naše televizní stanice. Předpokládám, že novější TV s H.265 budou mít běžně UHD rozlišení a naši skrblíci budou vysílat v SD rozlišení (pokud to bude možný).
Další věc je, kdo to zaplatí. O tom nějak nepadlo ani slovo. Dokážu si představit, že se zavádění DVB-T2 bude "dynamicky" odkládat, jako zavádění eura.