Tak poslední můj příspěvek, jak jsem zjistil (a musel si opravit můj velký omyl) byl největší problém v zarušení zesíleného signálu nejsilnějším multiplexem. Paradoxně to nebyl ani jeden z těch co jsou ve směru na Žižkov a co jsem tedy potřeboval zesílit. Na dohled je Cukrák a MUXy z něj se dostávají do svodu kabelu po cestě a samozřejmě asi i přes anténu, která je k němu natočená bokem.
Takže jediné řešení je utlumit tyto tři kanály ještě před zesilovačem. Samozřejmě je neutlumit úplně ale stačí jen cca o půlku/třetinu.
Jak s tím bojovat?
Ideální by bylo v první řadě vyměnit anténní svod za kvalitní. (to je problém jelikož kabel byl vedený po fasádě a následně překryt zateplením bez husího krku) Tahat nový skrz stropy by bylo nezkousnutelné.
Přidat kanálovou zádrž pro tři kanály je šílený, existují i odlaďovače, je toho samozřejmě spoustu. Jak byste to řešily vy?
Otázka je tedy na stole, jak odclonit kanály z Cukráku (k42,k53,k59) od zbytku co vysílá Praha (k37,k42,k46,k47,k51). Nebo to neřešit. Tak to nakonec dopadne, ale zajímají mě spíše možnosti jak to řeší profíci.