Pánové! Pan Potůček mi vyčítá, že jsem nikdy žádnou konferenci neorganizoval, a Kuba zase to, že chci řešit něco o čem se ČTÚ nechce bavit. Jistě můžete mít oba pravdu. Jenže jaký má podle Vás dvou smysl pořádat konferenci o HDTV a 3DTV? Myslíte si snad, že ta konference něco změní nebo, že přinese něco nového? S velkou slávou se tu pak dozvíme, že ČT začne vysílat v HDnativ až naprší a uschne, že Prima ještě neví a NOVA zůstává u Televizních novin. Můžete mi prosím objasnit v čem tkví smysl takové konference? 3D je u nás v nedohlednu. To Vám můžu říct i já, na to nepotřebujete konferenci. Jestli technologie předběhla svoji dobu, tak na to Vám také můžu odpovědět. Předběhla, a to už dávno. Naštěstí je to jediný způsob jak táhnout vývoj kupředu. O tomhle není nutné pořádat konference. To je snad každému jasné. Opravdu se nemůžu zbavit dojmu, že takovéto konference jsou dobré jen na to, aby si na nich papaláši honili pinďoury. Všichni jsou totiž naprosté jedničky. Nejlepší televize je právě ta jejich, nejlepší technologie je právě ta od nich. Jenže divák čučí do zdi, protože nemá signál! Loňské lednové Milníky byly přesně to o čem tu píšu. Nejlepší televize je po optickém kabelu, který ovšem nikdo doma nemá! Nejlepší televize je od O2, jenže ti, kterým by byla co platná tak bydlí příliš daleko od ústředny, takže jim nefunguje. A mohl bych pokračovat do alelujá.
Pokud má Kuba pravdu, pak by konference měla být především o tom, jak to celé omlátit ČTÚ o hlavu, a donutit je jednat a konat!!! Kvalita pokrytí signálem je právě to co by nás mělo všechny zajímat. Už jenom proto, že divák si něco pořídí, a kvůli rušení o signál zase příjde. NOVA nevypíná analog, protože není dodržen TPP. RRTV neodebere NOVě licenci na CINEMu, protože ČTÚ má bordel v kmitočtech, a Prima takticky zdrhla do MPXu2, kam zavlekla regiony. Což takhle uspořádat konferenci kde by se vyřešil problém regionalizace MPXu2? Opět chcete namítnout, že by se zainteresovaní nedostavili? To je možné. Tak raději pořádejte konference, kam se přijdou papaláši pěkně najíst a napít, ovšem výsledek bude srovnatelný se závěry XV sjezdu KSČ.