Každý slyší to, co chce slyšet, a proto navštěvuje patřičné weby, na podporu východních názorů se dají sehnat i placení lidi. Kvůli levým diskuzím jsem přestal navštěvovat novinky.cz, protože jsem se začal stydět za ostatní a jejich "taky názory" (ještě je ale šance, že to jsou opravdu placení lidi :-) to mě uklidňuje).
Seznam levých webů pro příznivce i jejich odpůrce je zde (ať v tom máme jasno):
www.markething.cz/putinovo-ministerstvo-pravdy BTW V Rusku jsem byl dvakrát a teď mě docela mrzí, že jsem přikládal "ruku k dílu" (v USA jsem nebyl-jen pro info pro Rusofily).
---
Nedělal jsem žádnou rešerši (tip na PREMIUM článek), ale pokud je koncesionářský poplatek v "celé Evropě", tak bych ho taky nechal, ať zase nejsme za černé ovce. Spíš bychom měli diskutovat, co za něj dostaneme. Zvláštní třeba je, že poplatek je léta stejný, ale provozuje se za něj různý počet TV stanic. Zajímavá jsou také čísla - náklady na mzdy - TV je bohužel v Praze...
Období ČT by se daly rozdělit na tři: (nulté s F1, čtv, OK3 vynecháme)
1) 2 stanice (doba analogová) - na FTA trhu 50% TV pásma
2) 4 stanice (přechod analog-DVB-T) - na FTA trhu cca 30 % pásma
3) 6 stanic (DVB-T) - na FTA trhu cca 20 % pásma
To navyšování počtu stanic mi nedává smysl, za každou cenu dělat všechno pro všechny (a asi držet podíl na "pásmu").
Stačily by i 3 stanice (+adekvátně snížit poplatek).
Okruh 1=ČT1 - mainstream+10% ČT24 (je doba internetová, takže teď už je ČT24 opravdu zbytečný luxus)
Okruh 2a,2b=mix dětské pořady,dokumenty,sport, naskládat tak, jak to prostě vyjde (tématicky zaměřené TV kanály jsou pro veřejnoprávní TV neekonomická pitomost). A třeba celostátně vysílat sporty typu florbal, je taky šílenost (nic proti florbalu), tohle by mělo jet primárně přes net jako low-cost.