Jelikož se v poslední době kolem nových karet rozvířila jistá diskuse dám zde info z mých dosavadních zkušeností s novou ICE kartou Skylink.
Nejprve info o mé testovací ICE kartě. Nutno podotknout, že je již Skylinkem registrovaná, obsahuje tedy patřičné sektory ..., bohužel mne tenkrát nenapadlo sledovat co se děje 21 den na této testovací kartě, byla vždy v něčem strčená, data si nacucala bez povšimnutí. Píšu zde jen o přijímačích a modulech, které jsem měl po ruce.
Tato karta (ICE) mi fungovala doposud ve všem do čeho jsem ji vložil. Pokud jde o přijímače s licenc. dekodéry CW, nenarazil jsem téměř na žádný problém. Téměř proto, že např. ve starém Humaxu 5500 (licenc. CW, FW poslední dostupný cca rok 2003) se opakovaně při rychlejším přepínání programů zobrazila hláška "kódovaný kanál", přijímač se sekl, byl nutný HW restart. Druhé téměř si vzpomínám, že nefungovala v prvních 20-ti dnech Noha Cinema ve Vantage, tedy v univ čtečce, nyní již funguje.
Testované přístroje s orig. CW, ve všech poslední dostupné FW, funkčnost bez problému :
- Kaon 230CX, 570CX, 270CX
- Homecast S3000CR
- Topfield TF6000CR
- Humax CR Fox II, CR Fox CI (poslední modely)
moduly OK -
Irdeto CryptoWorks červený
Easy Twin Mascom SW 1.20
Smith zelený
problenatické stroje a modul:
- Humax CRCI5500 (při pomalém přepínání ICE karta funguje)
- všechny Orsaty (100, 200) - myslím, že se opakaně restartovaly
- modrý Philips CW modul (versi si nevzpomínám) - nefunkční
Dnes jsem si před odpolední montáži předaktivoval ve kšeftě dvě karty.
První kartu jsem vložil do Vantage HD8000S, tedy do UNI čtečky, všechny programy naběhly za cca 3 minuty. Druhá karta byla v TF6000CR, naběhla také do 3 min. Na obou kartách jsou pouze 3 zápisy.
Je známo, že v registrované kartě je pro FULL nabídku zápisů celkem 16, tedy na kartě se vytváří určité sektory .... což jak už víme obnáší velké množství dat. Toto neprobíhá tak hladce a proto jsou nyní na fórech vášnivé debaty. Bylo by tedy dobré, aby ti co registrují ICE karty, napsali podrobnosti o tomto úkonu. Tedy typ přijímače, versi FW, dobu, po kterou trvala aktivace všech zápisů po registraci karty ......
Já registrace výše uvedených, předaktivovaných karet provedu za cca 18 dní, tak jsem zvědavý, zda bude nějaký problém dvacátýprvní den. Hodím tu info o průběhu registrace.
A asi za 10 dní bych měl registrovat první ICE kartu, rozhodně tu dám info.
Poslední poznámka. Z Irdeto přijímačů mám v prackách jen DiZiPiA, což je licencovaný přijímač se čtečkou Irdeto. S ICE kartou funguje bezproblémově. Osobně se mi jak HW tak SW moc nelíbí, ale to je fuk. Připadá mi, že je z dílny Golden Interstar.