I když nejsem až tak moc velký fanda sportu, zejména fotbalu, velké sportovní události (OH, MS, ME, F1) sleduji nejen přes výsledky celkem pravidelně, rád mám i přímé přenosy. Těšil jsem se i na letošní ZOH, časový posun nevadí, ale Eutosport mne totálně zklamal. Moje kabelovka UPC, nabízí i "sváteční" přídavky stanic, jako jsou třeba Eurosport 3 až 5. Skoupení práv byl podnikatelský čin, ale omezení další redistribuce do vysílání ČT a komercializace všech kanálů Eurosportu, se neprojevuje jen nutností dalších poplatků, ale blíží se svojí skladbou programů našim "hlavním" komerčním stanicím (Nova, Prima, Barrandov,..). Když přepínám mezi stanicemi Eurosport 1 až 5, téměř vždy na některé narazím na reklamu, nebo obecnou upoutávku na pořady Eurosportu. Často běží tyto "sportovní" skvosty i na více stanicích současně a tak často zhnuseně přepínám na něco z kuchyně doku stanic, kde se ještě dá něco nového a zajímavého shlédnout. A potom mi ani nevadí černobílé dokumentární záběry, formát 4:3, jen SD zobrazení. Je to 100x lepší než HD reklamy na Eurosportu a pro našeho občana méně zajímavé disciplíny bez účasti reprezentace ČR.
Nakonec se tedy ani nedivím emotivnímu titulku této diskuze.