Když před pár lety začala éra televizí ze sat tunerem, všichni v mém okolí do toho šli hlavně proto, že chtěli jeden ovladač. Například táta, švagr, druhý švagr, kamarád, soused...atd.
A já teď nedělám nic jiného, než jezdím od jednoho k druhému, a dávám jim to dohromady. Je to neskutečná pakárna. Výrobci to dosud nemají vychytané, je to neskutečně složité, a zdlouhavé. U většiny tv nechtěný program nejde ani fyzicky vymazat, ale pouze zneviditelnit, a odsunout někam dozadu, kde stále překáží, a zbytečně zatěžuje procesor.
Takže třeba táta a švagr mají ke koukání v Tv cca 50 programů v základu Skylinku, ale v Tv je jich naladěno 700, protože prostě nejdou smazat.!!!!
Při každém přelaďování ti přibudou další nechtěné.....a tak stále dokola.
Při posledním přelaďování na Skylinku jsem měl přeladěno na mém samostatném přijímači za 10 minut asi 8 programů. Naladit ručně, nepotřebné smazat-(u tv nejde), a přesunout na správné místo v seznamu programů.....10 minut.
U táty 2 hodiny, u šváry 3 hodiny, protože tv si usmyslela, že mnou umístěné programy mi nedovolí dát tam, kam chci já....no prostě děs-běs...
Důrazně nedoporučuji, a nebo velmi dobře hledat tv, která má editaci nejlépe vychytanou...