Jestli to chceš doladit, tak signálové maximum začíná až později odpoledne. Teď kolem 12:00-14:30 je to slabé.Ale hned potom se začíná příjem rychle zlepšovat. Je to vůbec nejslabší transpondér na pozici 28E.
Mohu se zeptat, když mám parabolu 85 cm, bez motoru. Přijímám normálně BBC programy z 28,2° (kvalita 86% drží stále, síla kolísá 65 - 70%), ale BBC HD mi tam nejde - hlásí, že nemá signál. Neví náhodou někdo, čím to může být?
moonword: Já bych si dovolil ti jen opravit tu větu o šílené kapacitě na "spousta satelitních šuntů si s tím prostě neporadí". Na normálních přijímačích to žádná noční můra není.
To samozřejmě není pravda. Ten tvůj doporučovaný BBC MUX na pozici 27.5W je ve skutečnosti opravdová noční můra mnoha satelitních tunerů. A to přesto, že používá modulaci QPSK.Všechno záleží na dalších parametrech. 8PSK s dobrou chybovou korekcí (FEC) je velice rozumný způsob šíření signálu ke koncovým zákazníkům. Ten distribuční BBC MUX na 27.5W má natolik šílenou kapacitu, že si s ním spousta přijímačů prostě neporadí.